reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

W srode ide robic ten gbs to i crp zrobie. A co, zaszaleje:p
Głupie pytanie, wybaczcie, ale jak głeboko lekarz ma pobrać próbkę z odbytu do gbs (obawiam się ze w Olkuszu mogą nie wiedzieć i wolę dopilnować). Mogę się podmyć rano w domu czy trzeba tuz przed badaniem jakos?

reklama
@magda1208 ale Ci fajnie nad tym morzem :) :) :)
@marzycielka81 a dlaczego wit B12 to problem? Ja mam 991 i wg wszystkich info jest ok. Mimo, ze ponad normę. Z nią podobno nie można "przedobrzyć", a nadmiar w niczym nie szkodzi@Destino to Ty brałaś jakiś czas te 1,5 dawki clexane, tak?

Kurczę - byłam Traz w aptece i przy okazji zapytałam czy zanim nie doniosę recepty na 0,6 (oczywiście ściema) to czy mogę robić 1,5 zastrzyku. Babka powiedziała, ze nie bardzo, No dawka Mize się w tej połówce inaczej rozłożyć - ze to nie tabletka. Ze pół, to pół dawki...
Co sądzicie???

@kas90 nie mialam. Mam w normie.

@porzeczka cos w tym jest. Staramy sie nie martwic

@marshia na poczatku dostawalam 0,4, a robilam 0,6 chyba ze 2 mce z mniejszej dawki. Szkoda mi bylo leku. Normalne ze idealnie nie wyliczysz. Ale jak ci zalezy to warto sprobowac poki nie bedziesz miala recepty.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova ciesze sie ,ze trafilas na takiego lekarza ,ktory wszystko przeanalizowal i doradzil.

@agatush czyli u Ciebie podobna sytuacja jak u siostry M ,bo ona tez w wiezowcu[emoji4]bedzie dobrze,na pewno ktos pomoze a potem blizna szybciutko sie zagoi[emoji5]

@ovli22 ta moja kolezanka co ostatnio poronila to lekarz w szpitalu jej powiedzial,ze wydaje mu sie ,ze ma macice dwurozna.
Mnie jak obudzili z narkozy z zabiegu to mowia do mnie prosze sie obudzic ,a ja na to ,ze na wakacjach jestem[emoji28]smiali sie

@marzycielka81 tak jak mowia dziewczyny nie czytaj lepiej w internecie,ja jak odebrlam wynik anty tpo i wpisalam w wujka google to okazalo sie ,ze najprawdopodobniej mam raka tarczycy ,takze na drugi dzien poruszylam niebo i ziemie zeby znalezc endo ,ktory mnie przyjmie.
Spokojnie kochana,jestem z Wami.

@Marthi mi wrecz metyle poprawily skore[emoji4]

@Porzeczka1234 super ciuszki[emoji7]zaraz wejde na ich stronke[emoji4]

@Destino trzymam kciuki za kotke[emoji5]nasza psinke tez musimy wysterylizowac bo juz kilka razy miala urojona ciaze ,a to jej zagraza ropomaciczem.
Miala miec zabieg rok temu ,to ja wyladowalam w szpitalu,teraz miala miec w czerwcu i ja musialam lezec,zdecydowalismy ,ze zeobimy wiosna po cieczce.
A u Was na pewno bedzie dobrze i ani sie obejrzysz a nadejdzie 30 tydzien a potem upragniony 40[emoji5]

@pixi.nova @roxie123 ja rok temu plakalam ,ze nie chce tego domu bo nie wiem kto w nim bedzie mieszkal.
Potem doszlam do wniosku ,ze dziecko w nim na pewno zamieszka a ja nie moge sie poddac[emoji5]zycze Wam takich samych mysli.

@burczuś faktycznie bidulo dlugo czekasz na te dwie kreseczki:/ mam nadzieje,ze zaskoczysz lada dzien[emoji5]

@magda1208 rowniez pozdrawiamy[emoji5]gdzie to wybyliscie?

@kas90 ja ostatnio Ci pisalam,ze sama badalam,lekarz nie kazal,ale chcialam miec ta wiedze.
Najchetniej poszlabym do labu i wykupila kazde badanie jakie maja tylko nie wiem czy by mi krwi starczylo[emoji23]

@roxie123 ja bym powiedziala lekarzowi,ze teraz probowalas na encortonie 5 i sie nie udalo i ,ze chcesz koniecznie sprobowac silniejszej dawki.
Na pewno sie nie obrazi i zrozumie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dziewczyny cały dzień w łóżku...od 13 już wg zesztywniałam :< ból okropny ...nie jadłam nic dziś ,oprócz przeciwbólowych ;/ ledwo żyje eh

@Porzeczka1234 lekarz tu nic nie pomoże dadzą mi kroplowke przeciwbólowa jak już :/ nie chce szpitali muszę przetrwać jakoś : ( jutro może będzie lepiej

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova ciesze sie ,ze trafilas na takiego lekarza ,ktory wszystko przeanalizowal i doradzil.

@agatush czyli u Ciebie podobna sytuacja jak u siostry M ,bo ona tez w wiezowcu[emoji4]bedzie dobrze,na pewno ktos pomoze a potem blizna szybciutko sie zagoi[emoji5]

@ovli22 ta moja kolezanka co ostatnio poronila to lekarz w szpitalu jej powiedzial,ze wydaje mu sie ,ze ma macice dwurozna.
Mnie jak obudzili z narkozy z zabiegu to mowia do mnie prosze sie obudzic ,a ja na to ,ze na wakacjach jestem[emoji28]smiali sie

@marzycielka81 tak jak mowia dziewczyny nie czytaj lepiej w internecie,ja jak odebrlam wynik anty tpo i wpisalam w wujka google to okazalo sie ,ze najprawdopodobniej mam raka tarczycy ,takze na drugi dzien poruszylam niebo i ziemie zeby znalezc endo ,ktory mnie przyjmie.
Spokojnie kochana,jestem z Wami.

@Marthi mi wrecz metyle poprawily skore[emoji4]

@Porzeczka1234 super ciuszki[emoji7]zaraz wejde na ich stronke[emoji4]

@Destino trzymam kciuki za kotke[emoji5]nasza psinke tez musimy wysterylizowac bo juz kilka razy miala urojona ciaze ,a to jej zagraza ropomaciczem.
Miala miec zabieg rok temu ,to ja wyladowalam w szpitalu,teraz miala miec w czerwcu i ja musialam lezec,zdecydowalismy ,ze zeobimy wiosna po cieczce.
A u Was na pewno bedzie dobrze i ani sie obejrzysz a nadejdzie 30 tydzien a potem upragniony 40[emoji5]

@pixi.nova @roxie123 ja rok temu plakalam ,ze nie chce tego domu bo nie wiem kto w nim bedzie mieszkal.
Potem doszlam do wniosku ,ze dziecko w nim na pewno zamieszka a ja nie moge sie poddac[emoji5]zycze Wam takich samych mysli.

@burczuś faktycznie bidulo dlugo czekasz na te dwie kreseczki:/ mam nadzieje,ze zaskoczysz lada dzien[emoji5]

@magda1208 rowniez pozdrawiamy[emoji5]gdzie to wybyliscie?

@kas90 ja ostatnio Ci pisalam,ze sama badalam,lekarz nie kazal,ale chcialam miec ta wiedze.
Najchetniej poszlabym do labu i wykupila kazde badanie jakie maja tylko nie wiem czy by mi krwi starczylo[emoji23]

@roxie123 ja bym powiedziala lekarzowi,ze teraz probowalas na encortonie 5 i sie nie udalo i ,ze chcesz koniecznie sprobowac silniejszej dawki.
Na pewno sie nie obrazi i zrozumie[emoji4]

Macica dwurożna nie jeste tak poważna wada jak macica z przegrodą .
Także jak ma tylko macice dwuroazną to nic się nie dzieje i ma normalne szanse na donoszenie ;) . Macica dwuraozna nie jest do operowania ani żadnego zabiegu się na nią nie robi ! Ewentualne sprawdza się czy nie ma jeszcze przegrody lub zrostów .
W macicy dwudrożnej można poronić tylko w takim przypadku jak zarodek zadomowi się w którymś z rogów i nie będzie miało wystarczająco miejsca do przeżycia .

Ale to już lekarz los życiowy .

Dla koleżanki życzę dużo zdrówka i siły . Będzie dobrze [emoji173]️
Zreszta musi być dobrze [emoji173]️.

Acha dziewczyny zapomiałam powiedzieć [emoji844][emoji844][emoji844][emoji844]

Wczoraj u mnie na teście [emoji79][emoji79][emoji79]

Biel wizjera [emoji40][emoji40][emoji40]

Krystaliczna biel

W weeken zrobię jeszcze jeden [emoji844][emoji844]

W co tam nie stać mnie na testy [emoji844]kto bogatemu zabroni kupić i zrobić . [emoji85][emoji85]

A po za tym podjęliśmy z M decyzje o powrocie do kraju .
Do Polski [emoji1200][emoji1200][emoji1200][emoji1200]

@ Roxie proszę cię odp mi coś na temat powrotu z Uk do Pl!
Jak u was jest ?!
Lepiej czy gorzej i czy nie żałujecie .

Jeśli wolisz napisz na priv .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 nie wiem jak wraca sie z Uk, moja siostra wrocila z Holandii po ponad 10 latach. Nie zaluje niczego. Zyje sie inaczej, inny standard, ale maz szybko znalazl prace, ona wskoczyla na studia na 3 lata, potem znalazla prace. Teraz sie buduja. To chyba zalezy dokad wracasz, jakie masz wyksztalcenie, a z dobra znajomoscia angielskiego jest sporo ofert pracy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 bidulko zjedz cos zeby organizm mial sile na walke[emoji53]
Przytulam[emoji17]

@ovli22 przykro mi z powodu bieli[emoji17]ale jak wiadomo ,poki nie ma @ szansa jest[emoji5]
A u niej to jeszcze takie nie na 100% ,to mowil jej tylko ten jeden lekarz ze szpitala i powiedzial,ze wydaje mu sie ,ze ma[emoji4]
Ja zamawialam testy ciazowe z allegro bo inaczej na pewno bylabym bankrutem hahah[emoji23]

Moja kolezanka ta z przegroda wrocila z Norwegii bo tam nikogo nie mieli i zadna kasa nie byla tego warta.
Maja Mame w Niemczech i tam chca wyjechac po Swietach.
Mysle ,ze jak macie jakies oszczednosci lub start tu w stylu mieszkanie,ze nie musicie brac kredytu na 30 lat to w Pl nie jest tak najgorzej[emoji5]

Do góry