reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas90 @Funia90 @magda1208 @iveo @Ilis91 @Liluli @roxie123 @Kwiatuszekk23 @Destino @burczuś @mała79 @Porzeczka1234 @ovli22 @marshia dziękuję dziewczynki za wsparcie, muszę się otrząsnąć trochę, mój mąż mi nie ułatwia, bo wczoraj uraczył mnie wspaniałą wiadomością że jego siostra stara się o drugie dziecko [emoji19] taaaa wczoraj brakowało mi jeszcze takiej wiadomości [emoji37]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Kochana nie tylko ty miałaś taka sytuacje ;(
Moja szwagierka ma dwie córeczki jedna z 8 czerwca a druga z 9 czerwca bo tak sobie zaplanowała , żeby urodzić w czerwcu bo nie chciała chodzić z brzuchem w lato !!!
Wybrała sobie taki termin aby najgorsze miesiące przechodzić w zimę .
I oczywiście żeby urodziny dziewczynek zrobić za jednym razem !!!
Ta to umie sobie wszystko zaplanować !!!
Ojjj jaka ja byłam na nią zła [emoji732]️[emoji732]️[emoji732]️

A jeszcE jak jej powiedziałam ze mam termin na października ojjj ile było gadania , że ona nigdy by się nie zdecydowała na październik bo cała ciąże praktyczne w lato trzeba z brzuchem chodzić a tak przecież gorąco jest !!!

Nawet teraz jak to pisze to już się nakręcam na niĄ !!

Kiedy jej powiedziałam do słychu to już nawet nic nie wspomina !!

Niech mi tylko jeszcze raz coś wspomni na ten czy inny temat , z którym ona nie ma problemu i mało w temacie wie !!!to ją wyślę na neptuna

Mój M by mi takich rzeczy nie gadał , bo w sumie go to by nie obchodziło kto się stara itd

Ewentualne by powiedział jakby ktoś już był w ciąży

@ Roxie oczywiście ze jak będę miała zapas to ci podeśle ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
@ovli22 dziękuję :) póki co zostaje przy dupku :)

Mówiłam Wam , że braknie mi encortonu ale kuzynka u swojej rodzinnej załatwiła paczke 10tki :D także może styknie . Utwierdźcie mnie , że teraz dobrze robię biorąc 2 tabletki 5tki na raz :p

@ovli22 o wytoczenie całego możliwego arsenału broni, żeby podtrzymać ciążę :)

Ha ha ha tak ja wiem ale Przecież dupek i luteina to to samo praktyczne a czasami lekarz przepisuje to i to ?!

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 To własnie nie jest to samo luteina to naturalny progesteron natomiast duphaston sytnetyczny. Jedno i drugie ma wierne grono fanow jak i przeciwnikow. A inni zalecaja wszystko razem bo a noz pomoze. Niestety my tu wszystkie podejmujemy trudne decyzje i kazda sama musi sie zastanowic co dla niej dobre. Jednak wiadomo, ze sam progesteron to nie wystarczy aby sie udalo i szczerze jakos nie wierze, ze on ma kluczowe znaczenie. Ja w poprzednich ciazach bralam mnostwo luteiny a i tak sie nie udalo. Zbadalam zarodek i byl zdrowy. Wiec teoria, ktora wciskaja lekarze aby bylo kobieta lzej ze na bank wady genetyczne tez padla.. Ja mysle szczerze, ze tu bardziej o clexane chodzi a byc moze jeszcze steryd ale to tylko takie moje wnioski oczywiscie nie chce nikomu tu nic narzucac. Moje ciaze zawsze konczyly sie w momencie kiedy kazano mi brac duzo luteiny stad podejrzewam, ze hematolog ma racje i zagescil on bardzo krew. Ale dziewczyny ja mowie o sobie kazda z nas to jednak inny przypadek..
Progesteron zawsze zageszcza krew stad w ogole pomysl lekarzy aby leczyc lekami przeciwzakrzepowymi bo ciaza to zawsze stan zwiekszajacy ryzyko zakrzepow wlasnie przez progesteron, ktory podtrzymuje ciaze ale w przypadkach mutacji moze wlasnie odciac doplyw krwi do zarodka.
Pisała o tym np. @Gabiś ktora ma leidena i lekarze bardzo uwaznie dobierali odpowiednio wysokie dawki clexane.

@Kwiatuszekk23 Super wieści oby tak dalej.
@kas90 Kciuki za wizytę.
@czarna_mala Kochana spróbuj się wyciszyć i nabrać dystansu to pozwoli tobie trzeźwo spojrzeć w przyszłość i obrać plan. Wierze głęboko , że w najmniej spodziewanym momencie życie was zaskoczy.
@pixi.nova Musisz wierzyć w swoje maleństwo i nie tracić nadziei .
@Porzeczka123 Kochana będziecie super dojrzałymi rodzicami .
@roxie123 Czekamy na testowanie będzie ciekawie.
@marshia Ty kokietko chyba zawróciłaś w głowie doktorkowi.

Dziewczyny pojechalam dzis na badania krwi,krzepliwosc i morfologia,o 13 przypomnialo mi sie ,ze tsh nie zrobilam,zadzwonilam do labu czy moge doplacic przelewem,zgodzili sie [emoji4]po czym Pani dzwoni ,ze i tak musze woasc sie kluc bo potrzebuja surowice krwi do tego badania a takiej nie zostawialam[emoji16]i po pracy znow musze jechac...gdzie ja mam mozg ja sie pytam[emoji6]jedyny plus mojego labu:wprowadzili pobor numerkow i kobiety w ciazy sa poza kolejnoscia takze w kolejce stac nie trzeba i nikt sie nie rzica bo numerki sie wyswietlaja[emoji4]

Moja Asiula miala ostatnio czkawke po gruszce[emoji23]

@llis91 faceci to duze dzieci,moj tez nie dbal o siebie,chyba nie masz wyjscia ,musisz mu podawac witaminki bo inaczej nie wezmie:/

@Kwiatuszekk23 niesamowita historia przedszkolanki,bidula pewnie przestala roznyslac,uwolnila glowe i nie wiedziala nawet kiedy ma owu[emoji4]
Cudowne wiesci[emoji5][emoji5][emoji5]

@kas90 bierz prowiant co by Asiula glodna nie byla[emoji5]

@Destino bardzo dobre podejscie...dzis sie boicie a okaze sie ,ze wyjdzie Wam ta zmiana na lepsze bo M znajdzie super prace[emoji5]

@pixi.nova coz za spokoj co do wizyty hehe nie wierze[emoji3]bedziecie rodzinka[emoji5]juz masz w brzusiu dzidzi przeciez

@czarna_mala podejrzewam ,ze M powiedzial to a nie pomyslal...albo chcial Cie przygotowac zeby mniej bolala informacja o ciazy[emoji53]

@ovli22 takiej to dobrze,ze sobie tak zaplanowala,ale kurcze zycia to ona nie zna w ogole:/

Dziewczyny ja na poczatku bralam tylko dupka,potem Destino dala mi luteinie i bralam to jednoczesnie chyba 3x1 dupek i 2x1 luteina ale wdrazylam luteinie dopiero przy krwawieniach.
Moim zdaniem pomogla mi z krwiakiem,ja tez mialam po poronieniach problemy z progestreonem wiec u mnie on byl wazny.

Poprzednie dwie ciaze na dupku sie nie udaly,z clexane i metylami idziemy do przodu.

I tak na koniec ,upolowalam w lumpku za 15 zl puchaty,cieply kombinezon 0-3 mies za 15 zl[emoji5]
1505831522-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czarna_mala [emoji8][emoji8]
Kochanie musisz byc silna [emoji123][emoji123]w najmniej spodziewanym momencie sie uda i bedziecie cudownymi rodzicami [emoji8]

Chyba wiekszosc z nas byla w takiej sytuacji ze ktos sie stara,ktos planuje a my w czarnej...
Siostra mojego T.zaplanowala sobie (tj.szwagierka @ovli22 )zeby dzieci urodzily sie wlasnie w czerwcu. I do dzis narzeka na to ze nie ma 2 corek jak chciala a parke. I nic nie daje to co ja mowie bo przeciez ona ma takiego pecha.
I ona tez kilka dni po ostatnim poronieniu uraczyla mnie opowiescia jak jej kolezanka usunela ciaze bo nie chciala chorego syna. Ma wyczucie,nie powiem [emoji35][emoji35]

@matulka ja tez stracilam za duzo czasu po pierwszym poronieniu. I tez tego zaluje,ale ostatecznie jest dobrze.

@Funia90 masz mozg ciazowy [emoji23]
Sliczny kombinezon [emoji5]

Do góry