reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Odebrałam dzisiaj wyniki i moje tsh 3,06 nie robiłam na czczo anty TPO 22,1 norma do 8 i anty TG 31 norma do 4 chyba powinnam cos brac na ta tarczyce

reklama
@Kwiatuszekk23 Ty wiesz kochana moja :*

Nie ogarniam jak wy ogarniacie wszystkie posty :D nawet jak bym chciała każdej z osobna odpisać to po przeczytaniu paru następnych linijek już nie pamiętam co kogo dotyczy :D

@Destino śliczny komplecik :* , po za tym wiem że taka informacja to nic fajnego, sama jak rozpoczęłam starania w maju to mąż mi oświadczył dokładnie to samo że od 1 czerwca nie ma pracy , u nas był ten problem że jest na kontrakcie więc czasu wypowiedzenia nie było, niepotrzebny stres.
Z tym że my jesteśmy w dobrej sytuacji ponieważ ja mam bardzo dobrą pracę. A i on pracy nie szukał długo, czego i Twojemu mężowi życzę :* z całego serca <3

Do dziewczyny od kariotypów sorki nie pamiętam linka :) powiem Ci historię dziewczyny którą spotkałam w Prokocim: Miała trzy poronienia potem urodziła zdrową śliczną córeczkę potem czwarte poronienie i ktoś wtedy jej zrobił właśnie to badanie okazało się że ma błędy w kariotypach. Ona chodziła do jakiegoś lekarza od naprotechnologii w Krakowie i on jej powiedział że ma takie same szanse na zdrowe dziecko jak każdy z tym że musi je znacznie zwiększyć czyli sport i zdrowa dieta, witaminki. Życzę Ci cudownego dzieciaczka.

@czarna_mala popłacz popłacz i potem walcz dalej :) odpuść ale tylko jeżeli to odpuszczenie ma dać wyciszenie które przyniesie ciążę. Może napisz się na jogę ja chodzę i polecam baaardzo :)

@roxie123 ja dzisiaj wysłałam ten encorton i dupka bo mi został :) mam nadzieję że jutro pojutrze dostaniesz paczkę :)

@Maciejka78 bo my tytanki nigdy się nie poddajemy walczymy na przekór wszystkiemu i wszystkim prawda @Destino :). Każda nosi swój krzyż trzeba się podnieść i iść dalej chodź czasem to bardzo trudne.
Wiesz kochana przeszłam depresję i wszystko co możliwości ale mam wspaniałego męża i jakoś to przeżyliśmy teraz czekamy jak to funia90 pisała na księżniczkę budyniową.

@bobasek1990 za wysokie tsh ja zaczynałam od takiego jeśli masz wizytę u maliny gdzieś teraz powiedz żeby Ci dał tablety eutyrox on tez jest endokrynologiem jeśli nie masz musiałabyś iść do endokrynologia.

@bertha kochana to trzymam kciuki aby szybko był wynik i szybka decyzję o stymulacji.

@marshia ja wiem, że ty tylko żartujesz sobie z Panem doktorem ;):p haha

Funia mój tez ma żonę i małe dziecko :). Ja tez mam "męża" chociaż bez papierka na razie. I jest idealnie, tak jak jest :) Nic nie planuje zmieniać! No No No :) Bo żarty, żartami, ale żeby nie było :)
Wsystko jest "w granicach" dobrego smaku z mojej strony :) Z jego tym bardziej :) tez jest porządny raczej ;)

@Maciejka78 trzymzm kciuki za 3 owocne dni i noce :) Do lozka marsz! Jak pęknie dostaniesz encorton? Dupka?
@marshia encorton mam w domu wiec jak cos to 10 od razu biore i bede sie modlic by pomoglo (czytalam swiadectwa nowenny pompejanskiej i chyba dziewczyny wchodze w to :) mi niestety leki immunosupresyjne nk nie obnizyly no ale poki co jeszcze jestem przed szczepieniami wiec tak sprobuje szkoda mi cyklu do czasu szczepien
A i jeszcze jedno Dziewczyny nie wiem czy wszyscy lekarze maja takie podejscie ale dr Pasnik zabronil mi encortonu jak bede juz brala szczepienia mowil, ze tego sie nie laczy.

@marshia skoro "chyvs" grzeczny to na pewno[emoji12]zarty zaratmi,dobrze ,ze Mezowie tu nie wchodza[emoji23]

@bobasek1990 wlansie oddalam krew na tsh nie na czczo,pani w labie mowila ,ze badanie wiarygodne.
Twoje wyniki rzeczywiscie
zawyzone,a ft3 i ft4 robilas?

@anetkruczek jak mam duzo czytania to pisze w notatniku i kopiuje[emoji6]

@mififi04 widzialas co Ci @anetkruczek napisala[emoji4]?

@Porzeczka1234 ksiezniczka budyniowa[emoji5][emoji7]chyba sobie bydyn zeobie dzis ,bo chodzi za mna[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Maciejka78 malina leczy tak , ze szczepienia jeśli mrl jest powyżej 40% zielone światło na 4-5 miesięcy. Jak zajdziesz w ciążę dzwonisz i doszczepiasz się w ok 4-5 tygodniu i później kolejną za 2 tygodnie. Encorton bierzesz od testu pozytywnego zależy od wyników badań ja miałam dawkę 15 mg i miałam ją brać do 16 tygodnia ale na swoją odpowiedzialność i bez wieczy prof brałam do 20 tygodnia. A jak paśnik leczy??? Doszczepiasz się w ciąży ?

@Funia90 a ja idę po mleko z miodem na ciepło chce mi się ale skąd to połączenie nie wiem

@kas90 jak u Ciebie?

A i jeszcze jedno Dziewczyny nie wiem czy wszyscy lekarze maja takie podejscie ale dr Pasnik zabronil mi encortonu jak bede juz brala szczepienia mowil, ze tego sie nie laczy.

Sacha ma takie samo podejście. Inaczej postępuje napewno Malina. Ale nie pierwszy raz widzimy, że co lekarz to opinia. Komuś musimy zaufać.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry