reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Porzeczka, ja to czuję jak bardzo regularne drgania/ pulsowanie/ w miejscu gdzie ma plecki. Trwa u mnie krótko, do 5 minut. Mam nadzieję, że to normalne, że ma tak często, dopytam dziś. Ale siostra z tą starszą córką tak miała po każdym jednym posiłku.
Nic się nie martw:) to normalne:)

@czarna_mala musisz dużo z nim rozmawiać , macie przecież jeszcze szansę aby zostać rodzicami nic nie jest przekreślone :* wiem ,źle się słucha... mój szwagier tak ostatnio niby żartem mówił , że a co tam może już syna zrobił... sobie tylko pomyślałam , jedno jeszcze nie chodzi już o drugim myślą takim to fajnie na zawołanie mieć . Oczywiście niech się starają , ale wie jaka jest u nas sytuacja i takie to troszkę było wiesz...

@marshia cieszę się bardzo z dobrego przyrostu [emoji8] Ja łączyłam lutkę z dupkiem [emoji4] takie połączenie zalecił mi zarówno Przybycień jak i Rajtar-Ciosek. Brałam 3x1Duphastonu + 3 tab. Luteiny. Teraz już schodzę z dawki Duphastonu, ostatni tydzień biorę po jednej tabletce. Natomiast Luteina (2x1) zostanie już ze mną do prawie samego końca. Podobno Duphastonu nie bierze się już po 20 tygodniu.
@kas powodzenia na wizycie [emoji4] ja jadę w przyszłym tygodniu ale na 20.40 i już się boję kiedy wrócimy [emoji4]
@kwiatuszek23 gratuluję udanych badań prenatalnych [emoji4] cudnie, że wszystko z dzidzią Ok

Dziewczyny walczcie! Zdaję sobie sprawę, że przychodzą chwile zwątpienia, bezsilności, ale trzeba wierzyć, że walka nie pójdzie na marne. Ja w tym roku kończę 36 mój partner 43, tak więc wcale tego czasu u nas nie było za wiele, biorąc pod uwagę wszystkie problemy, a przede wszystkim moje AMH. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby odpuścić. Bardzo żałuję czasu, który straciłam między pierwszym a drugim poronieniem. Prawie trzy lata zajęło mi uporanie się ze stratą. Dlatego za drugim razem od razu po szpitalu wziełam się za badania, szukanie lekarzy, którzy będą w stanie pomóc mi w moich staraniach. Zrobiłam wszystko co tylko było możliwe by się udało. Jesteśmy już prawie w połowie drogi, a ja dziękuję za każdy dzień ciąży i drżę by wszystko było z naszą kruszyną dobrze.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 niedługo się przyda haha.

@dżoł dużo tego progestetonu. Pewnie przedawkować nie można ale podobno i tu podkreślam podobno zageszcza krew. Nie wiem co doradzić

Od jutra zaczynam acard bo juz nie plamie [emoji5]
Przypale glupa jutro u gina i zapytam czy przypadkiem progesteron nie zageszcza krwi i czy moze by acardu nie wprowadzic. Zobacze co powie. Gorzej jak powie zeby nie brac [emoji20]
Jutro robie bhcg, morfologie, progesteron i zastanawiam sie nad tsh bo euthyrox zwiekszylam do 75.
Kurcze mam wynik posiewu i nic nie kumam [emoji848]
1505822668-aaaaaa.jpeg

3 poronienia 5-6 tc, 1 bio-chem, obecnie 5 ciaza, neoparin 0,6; encorton 10, euthyrox 75, luteina dop. i podj., duphaston
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@bertha kiedy stymulacja? Jak ltc masz wynik?
Nie ma jeszcze wynikow.. oni mi mowili ze z 3 tygodnie sie czeka.. :(

Dzisiaj robilam wymaz z pipki. oby po trzeciej kuracji antybiotykiem bylo juz ok..
licze na to ze w piatek pojawia sie wyniki, bo jade do kliniki na wizyte startowa! juz odliczam dni :)
mam nadzieje, ze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby od soboty zacząć zastrzyki rozpoczynajace juz konkretny etap długiego protokolu ivf! :)

Ja byłam u gina. Dostałam recepty nacwszystko co można: dupka 3x1, lutkę 3x1, encorton (5), clexane (!) na ryczałt [emoji51] Za jego decyzjami nie nadążam [emoji23]
Kazał brać clexane rano, żeby nie było problemu za 8,5 miesiącu. Mówił, ze dziewczyny biorą wieczorem, a w szpitalu tutaj robią rano. Żeby nie było zamieszania.
[emoji848] co sądzicie, żeby zrobic dziś zastrzyk po pracy ok 17 (wczoraj był o 20:00), a jutro rano o 8:00?
Coś może złego to zrobic??? Nie przyznałam się jemu, ze już robie, wiec nie mogłam zapytać
I dostałam za free zapas luteiny i femibionu [emoji51] (wizyty tez za free ostatnie, bo w szpitalu [emoji51])
1505811196-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
wow, ale prezenty! super :) coraz bardziej sie przekonuje zeby do niego sie zglosic jak juz zajde w ciaze :)
Dziewczyny dziekuje serdecznie za kciuki!
Z dzidzia wszystko dobrze :) kosc nosowa obecna, przeziotnosc 1,8mm akcja serca 155. Ryzyko obciazenia wadami niskie. Krwiaka juz nie ma :)
Witam sie z Wami w II trymestrze :)
Super wiadomosci! :)

reklama
Do góry