reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* zapytam go o te wlewy.

@marzycielka81 jesli dobrze pamiętam norma who jesli chodzi o ilość to 38 ml mąż ma 16 więc nie jest źle nie podoba mi się ph 8,3 to wysokie może ma jakiś stan zapalny , jesli chodzi o ruch to jest troszkę poza normą ale nie jest źle i morfologia 2% na prawdę daje nadzieję na ciążę w ogóle bo bywa gorzej ale wiem, że to małe pocieszenie. Cóż witaminy mąż powinien jakieś brać, i iść do lekarza ale nie ginekologa tylko urolog androlog najlepiej w jakieś klinice leczenia niepłodności bo oni bardziej pod tym kątem się znają zrobią usg jajec i wymazy na bakterie. Nie wiem czy mąż pali i popija piwo powinien przestać . Wiarygodne są wyniki 2,3 nie jeden trzeba powtórzyć za 2-3 miesiące ale warto wprowadzić jakieś zmiany w diecie i stylu życia i iść do tego lekarza chodź wiem, że to bardzo trudny okres dla Ciebie i męża bo faceci strasznie to przeżywają wspieraj go będzie dobrze ściskam Was

reklama
@marzycielka81 wyglada to dla mnie jak podręcznik chemii, fizyki, matematyki w 1.... zero z tego wiem. Ale dobry lekarz coś musi zaradzić. Przecież 1 dziecko macie :) Zaskoczyło :) co innego bycie "bezpłodnym" - co jedt nie do naprawienia. Ale tutaj musi być szansa.
Z innej beczki - macie po owulacji ciągniecie? kłucie? Promieniowanie ma nogę lekkie? W jajnikach i okolicy? Owulka była 2 dni temu - w sensie pękł pęcherzyk, wczoraj jeszze niby trwała. Czy to dziś jeszcze działanie hormonow z Ovitrelle? Albo encorton? W sumie chyba nigdy tak nie miałam.

Normalne sa takie duze siniaki po zastrzyku? Nie chce spamowac zdjeciem ale taka gulka mi zostala pod skora po wczorajszym i siniak z 5x5 cm.pierwszy raz taki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzol a nie chcesz powtórzyć bety jutro? Będziesz miała wtedy porównanie do wczorajszej bety.

Kochana nie wiem ale jestem do niego umówiona na 27 września i mogę go zapytać. A jak Ci wyszło to ana .???mogę go popytać czy szczepi przy dodatnich i jak to widzi. Też uważam , że ma on swoje wady ale.... jest na prawdę dobrym lekarzem i jak leżałam w szpitalu to mimo że nie leżałam na jego oddziale wszystko załatwił i opiekowali się mną a w zasadzie nami bardzo dobrze.

Kochana przeczytałam w stopce masz dodatnie Ana 2 i 3 tak?
Kurde... ja ciagle tymi moimi wynikami się martwię. A zapytałabys go prosze czy aktualna infekcja w szyjce, scratching endometrium 3 dni przed badaniem i antybiotyk skończony 4 dni przed badaniem mógł spowodować tak zły wynik cytokin?

Porzeczka1234@ Dobra wklejam. Tylko sa to 4 strony. Sorry za jakosc.
1504804343-aaaaaa.jpeg
1504804351-aaaaaa.jpeg
1504804358-aaaaaa.jpeg
1504804369-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, nie są takie złe te wyniki!
Ruch piękny. Trochę mała objętość. Morfologia poniżej normy ale nie ścina z nóg.
Słuchaj, te parametry nasienia tak się zmieniają ze to szok. Gorączka, antybiotyk, duży wysiłek (np siłownia), sauna - takie rzeczy były ostatnio?
U mojego wyniki jak w kalejdoskopie. W kwietniu morfologia 2%, ruch poniżej normy (26%), a gin w klinice powiedział ze nasienie super, nie ma tu problemu.
W zeszły piątek powtarzaliśmy badanie, a tu szok! Morfologia 15%!!!! Ruch w normie! Ilość dużo wyższa.
Także nasienie to chyba najprostsza rzecz do wyprostowania.
Rok temu ruch miał 6% i żywych tylko 25%!! Przez rok brał witaminki różne na spermę. I tez rok temu trochę jeździł na rowerze i ćwiczył na siłowni, chodził na saunę. Teraz już nie.

Ja bym zrobiła tak - witaminki dla M to podstawa. Mój od lipca bierze Multiwitamina dla mężczyzn z DOZ. Wcześniej brał ExtraSperm, wcześniej Profertil i fertilman. Ale dopiero teraz takie super wyniki wiec myśle ze ta multiwitamina men z Doz jest bardzo dobra i tania.

Zróbcie posiew nasienia i badanie na przeciwciała przeciw plemnikowe w nasieniu.
Do urologa lub Androloga na usg czy nie ma żylaków powrózka nasiennego.
I będzie gites! Na prawdę, nie martw się tymi wynikami.

PS. Badanie robiliście w Parens?

reklama
Bertha nie kuś [emoji23]
Robilam na szybko w invikcie. 44 zl. W srode przed wizyta mam powtorzyc ale zrobie tez w pon ale juz gdzie taniej.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Do góry