reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* zapytam go o te wlewy.

@marzycielka81 jesli dobrze pamiętam norma who jesli chodzi o ilość to 38 ml mąż ma 16 więc nie jest źle nie podoba mi się ph 8,3 to wysokie może ma jakiś stan zapalny , jesli chodzi o ruch to jest troszkę poza normą ale nie jest źle i morfologia 2% na prawdę daje nadzieję na ciążę w ogóle bo bywa gorzej ale wiem, że to małe pocieszenie. Cóż witaminy mąż powinien jakieś brać, i iść do lekarza ale nie ginekologa tylko urolog androlog najlepiej w jakieś klinice leczenia niepłodności bo oni bardziej pod tym kątem się znają zrobią usg jajec i wymazy na bakterie. Nie wiem czy mąż pali i popija piwo powinien przestać . Wiarygodne są wyniki 2,3 nie jeden trzeba powtórzyć za 2-3 miesiące ale warto wprowadzić jakieś zmiany w diecie i stylu życia i iść do tego lekarza chodź wiem, że to bardzo trudny okres dla Ciebie i męża bo faceci strasznie to przeżywają wspieraj go będzie dobrze ściskam Was

reklama
@marzycielka81 wyglada to dla mnie jak podręcznik chemii, fizyki, matematyki w 1.... zero z tego wiem. Ale dobry lekarz coś musi zaradzić. Przecież 1 dziecko macie :) Zaskoczyło :) co innego bycie "bezpłodnym" - co jedt nie do naprawienia. Ale tutaj musi być szansa.
Z innej beczki - macie po owulacji ciągniecie? kłucie? Promieniowanie ma nogę lekkie? W jajnikach i okolicy? Owulka była 2 dni temu - w sensie pękł pęcherzyk, wczoraj jeszze niby trwała. Czy to dziś jeszcze działanie hormonow z Ovitrelle? Albo encorton? W sumie chyba nigdy tak nie miałam.

Normalne sa takie duze siniaki po zastrzyku? Nie chce spamowac zdjeciem ale taka gulka mi zostala pod skora po wczorajszym i siniak z 5x5 cm.pierwszy raz taki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzol a nie chcesz powtórzyć bety jutro? Będziesz miała wtedy porównanie do wczorajszej bety.

Kochana nie wiem ale jestem do niego umówiona na 27 września i mogę go zapytać. A jak Ci wyszło to ana .???mogę go popytać czy szczepi przy dodatnich i jak to widzi. Też uważam , że ma on swoje wady ale.... jest na prawdę dobrym lekarzem i jak leżałam w szpitalu to mimo że nie leżałam na jego oddziale wszystko załatwił i opiekowali się mną a w zasadzie nami bardzo dobrze.

Kochana przeczytałam w stopce masz dodatnie Ana 2 i 3 tak?
Kurde... ja ciagle tymi moimi wynikami się martwię. A zapytałabys go prosze czy aktualna infekcja w szyjce, scratching endometrium 3 dni przed badaniem i antybiotyk skończony 4 dni przed badaniem mógł spowodować tak zły wynik cytokin?

Porzeczka1234@ Dobra wklejam. Tylko sa to 4 strony. Sorry za jakosc.
1504804343-aaaaaa.jpeg
1504804351-aaaaaa.jpeg
1504804358-aaaaaa.jpeg
1504804369-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, nie są takie złe te wyniki!
Ruch piękny. Trochę mała objętość. Morfologia poniżej normy ale nie ścina z nóg.
Słuchaj, te parametry nasienia tak się zmieniają ze to szok. Gorączka, antybiotyk, duży wysiłek (np siłownia), sauna - takie rzeczy były ostatnio?
U mojego wyniki jak w kalejdoskopie. W kwietniu morfologia 2%, ruch poniżej normy (26%), a gin w klinice powiedział ze nasienie super, nie ma tu problemu.
W zeszły piątek powtarzaliśmy badanie, a tu szok! Morfologia 15%!!!! Ruch w normie! Ilość dużo wyższa.
Także nasienie to chyba najprostsza rzecz do wyprostowania.
Rok temu ruch miał 6% i żywych tylko 25%!! Przez rok brał witaminki różne na spermę. I tez rok temu trochę jeździł na rowerze i ćwiczył na siłowni, chodził na saunę. Teraz już nie.

Ja bym zrobiła tak - witaminki dla M to podstawa. Mój od lipca bierze Multiwitamina dla mężczyzn z DOZ. Wcześniej brał ExtraSperm, wcześniej Profertil i fertilman. Ale dopiero teraz takie super wyniki wiec myśle ze ta multiwitamina men z Doz jest bardzo dobra i tania.

Zróbcie posiew nasienia i badanie na przeciwciała przeciw plemnikowe w nasieniu.
Do urologa lub Androloga na usg czy nie ma żylaków powrózka nasiennego.
I będzie gites! Na prawdę, nie martw się tymi wynikami.

PS. Badanie robiliście w Parens?

reklama
Bertha nie kuś [emoji23]
Robilam na szybko w invikcie. 44 zl. W srode przed wizyta mam powtorzyc ale zrobie tez w pon ale juz gdzie taniej.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Do góry