reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

:) Pozdrawiam wszystkie.... Wkrótce się odezwę.. Gogacku! SUPER wieści... my jeszcze nie próbowaliśmy... Immunoglobuliny bierze się od 0,4 do 1,0 g na kg masy ciała.... W zależności od decyzji lekarza...

reklama
Dzwonili dziś do mnie z Genesis i z badań genetycznych kosmówki okazało się że moje ostatnie słoneczko było dziewczynką i nie było chore genetycznie. Pani przez tel. powiedziała, że dziecko nie miało żadnej ( z pakietu wykupionego przez nas za 850 zł.) choroby. Co o tym myślicie? Czyli mój organizm zwalcza ciążę, czy któraś z Was tak miała?

Agnieszko ja sobie tak po cichutku myślę, że może u Ciebie zaszkodziły te skrzepy, a sama ciąża i Twój organizm były ok. Opieram to wyłącznie na 2 opiniach, z którymi sama się spotkałam. Raz przy ostatnim poronieniu, kiedy jeszcze było ok, lekarka coś mówiła mi że dobrze że nie widać żadnych skrzepów, bo to może przeszkodzić w rozwoju ciąży, a drugi raz Malina mówił o histeroskopii, bo kiedy prawidłowa ciąża ulokuje się za blisko zrostów to może się przez to nie utrzymać. Może warto żebyś dopytała jakiegoś lekarza o to.To tylko takie moje przypuszczenie.
Apolinko dała zielone światło i kazała w ciąży zgłosić się z wynikiem bety i progesteronu.

Gogac - piękny przyrost. Hcg powyżej wartości 6000 bardzo zwalnia z przyrostem. Potrzeba od 72 do 96 godzin aby wartości się podwoiły.
Jak na tak wysokie wartości bety, przyrost jest idealny. Chyba nawet wyższy niż powinien być.
Zresztą mój gin zawsze powtarza że ciąża to nie matematyka.
Gogac głowa do góry - jest super. Jesteś w prawidłowo rozwijającej się ciąży.

Gosia
- nie dziwię się, , nie jesteś zadowolona. Niedopuszczalne, że podtykasz jej pod nos własne wyniki badań, sugestie ta niby przyjmuje do wiadomości. A po wszystkim odwraca kota ogonem. Czasem wystarczyłoby, żeby powiedziała proszę iść do lekarza chorób zakażnych bo się na tym dobrze nie znam.
Mnie tak ostatnio rozzłościła z tym estradiolem , wg niej jest ok. Jak wyszłam to łzy ze złości miałam w oczach.
Zastosuj się do jej zaleceń i działaj z tym EBV, bo ja pewnie z moją ciążą poczekam na Ciebie.:-D

Anieszka - wiem jak to bardzo smutno, gdy masz świadomość że mogłabyś mieć zdrową dziewczynkę.Przyczyn może być wiele, być może to te nieszczęsne skrzepy, lekki zator, odklejenie kosmówki .... . Przytulam mocno.

Ostatnia edycja:
Reniu witaj!!!!!! Sezon truskawkowy skonczony to chyba wrocisz?mąż juz jest??

Agus ja tak mialam potwierdzone ciaze chlopience a mam 2 zywe dziewuchy a tyle aniołów:(
Gogac za tydzien zobaczysz serducho :)

reklama
Do góry