reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Gogać Enya ma rację, to chyba za wcześnie na serduszko. Przeliczałam sobie swoje terminy i też wychodzi mi, że nie potrzebnie się martwisz. Wiadomo, że lżej jest mieć w zanadrzu plan B, ale wcale nie będzie Ci potrzebny. Pomodlę się zaraz za Was z całego serca.
Zulka jak bym mogła, to zamknęłabym się w szklanej komnacie, pojechała do tych Czach i co tam jeszcze trzeba, żeby tylko było Ci łatwiej. Bądź spokojna, pij to siemię lniane, może poczytaj o miodzie manuka, czy nie pasuje do Twoich objawów, choć chyba niekoniecznie, ale dobre rzeczy o nim słyszałam.
Mimi bardzo się cieszę:-)
Ewa trochę mnie zaskoczyłaś, bo niedawno wyszła mi ta sama bakteria we krwi (chlamydia pneumonia, wynik w igm wątpliwy, a igg i iga ujemne, ale lekarka zapisała mi antybiotyk i skończę go brać, ale może niepotrzebnie... ).
Byłam dziś u J i trochę mnie zdenerwowała. W czasie 10, góra 15 minutowej wizyty odebrała 2 telefony, za żaden nie przeprosiła. Jeden od pacjentki z problemem, którą zresztą olała dużo bardziej niż mnie, drugi od jakiegoś fachowca, oszczędzę Wam szczegółów na co się umawiali.... Oczywiście zdiagnozowała pco. Najgorsze, że dopiero kiedy sama dopytałam czy aktywny w igm wirus ebv mógł spowodować poronienia, przyznała że tak, ale w ogóle nie zainteresowała się czy nadal go mam itp, chyba uznała ze kto inny ma go leczyć i choć mógł spowodować poronienia to nie przeszkadza w zajściu w kolejną ciążę, masakra.... Przecież to bez sensu w moim przypadku, ona patrzy ślepo tylko na swoją działkę, odchyleń od normy nie uznaje... Mimo tego negatywnego wstępu raczej dostosuję się do jej leczenia, myślę że nie zaszkodzi, a może pomóc, ale sama muszę doczytać szczegóły. Przepisała tak: dieta o niskim indeksie glikemicznym i ruch, glucophage 2x 500mg, inofem, D3 2000, acard, kwas foliowy 15mg, B6 3x1, B12 1x1, Femibion Natal 2 plus, colostrum 2x1 (to na niskie NK), koenzym Q10.

Ostatnia edycja:
Gosiu to jest własnie problem z wielkim profesorami, niestety sa zamknieci tylko na swoje teorie, a jak chcesz o cos podpytac i wyrazić swoje lęki, to do razu robią sie zirytowani. Taki sam jest i dubrawski i malina, chociaz ten ostatni nie odstrasza swoim zachowaniem tak jak jerzakowa...
ja tam sie normalnie jej boje :eek:, a przeciez idziesz tam po rade i płacisz kupę kasy, łaski Ci nie robi.. eh..
No ale komuś trzeba zaufać, zestaw leków masz identyczny jak mój, no oprócz colostrum, a powiedz jaką miałas ilosć NK, ze chce je obniżac ?
Mam tylko nadzieję, ze glucophage nie da Ci tak popalić jak mi, pierwsze dwa tygodnie miałam wyjete z zyciorysu..plus 5 kg mniej..
Trzymaj sie Kochana, bedzie dobrze :))

Ostatnia edycja:
Gosia a jaka mialas krzywa insulinowa?
Dziewczyny mam jeszcze pytanie bo wszystkie bierzemy bo zalecaja 1x b12 ale ja widze ze sa rozne dawki, kiedys bralam to bylo 10 mikrogram a teraz kupilam to jest 250 ! więc biorę jedną na 2-3 dni. Mówił wam ktos kiedys jaka dawke tej b12 brac raz dziennie. Acha najlepsze ze i ta tym opakowaniu 10 i na tym 250 mikrogram jest brac raz dziennie :)

Misiejku dała mi colostrum na niskie nk. Już mi moja immunolog tłumaczyła, że właśnie za wysokie są złe, ale niskie też. Ja miałam 9, a później 13. Dla Jerzakowej to też za mało. Jeśli gloco tak działa to dam sobie na razie z nim lepiej spokój, w tym roku o ciąży mam nie myśleć więc może bliżej zimy zacznę go brać.Resztę wprowadzę już teraz.
Joanna wynik insuliny: 5,27; 45,79; 46,66. Jerzak nie wpisała wielkości dawek witamin, muszę poczytać ile te moje mają.

Enya...widziłam na jakimś forum, ze prof. Tchórzewski nie zyje ;/ O ile chodzi nam o tego samego lekarza...
a czy ktoraś z Was była u Dubrawskiego?

Gosiu,a Jerzak dała Ci zielone światło (pomijając Twoj wirus) , czy dała Ci jaki czas na to żeby nasycic się witaminami zapisanymi przez nia?

Apolinko co Ty mówisz??? W sumie to był już dziadziuś....Jak go widziałam 3 lata temu to w sumie był już taki ledwo chodzący więc wszystko jest możliwe....

Gosiu ja właśnie dlatego nie pojechałam do Jerzakowej, znam ją z Waszych opowiadań ale ja nienawidzę takich typów ludzi. Malina był jaki był ale nigdy nie był wobec mnie nieuprzejmy i wywyższający się. Nie odbiera też telefonów podczas wizyt. Jedyne co mam mu do zarzucenia to to zdzieranie kasy bo w tym jest mistrzem nad mistrze;-) Ale dużo mu zawdzięczam i to dzięki niemu być może jeszcze jestem w ciąży bo założył mi wcześnie pessar, moja ginka dopiero się kapnęła że szyjka nie bardzo w 22tc jak mnie zbadali na IP a wtedy już miałam lekkie rozwarcie.

Odebrałam wynik z wymazu i jest OK: Pałeczki Gram (+) czyli ja rozumiem że pałeczki kwasu mlekowego i nie stwierdzono obecności paciorkowców z grupy B;-)

Na wypisie mam też pomiary z USG z 31tc i też jest super:) A najbardziej cieszy mnie AFI = 11cm :-)

Ostatnia edycja:
Alokin- dziękuję Ci z całego serca za te informacje. Ja już recepty mam ale w takim razie pojadę jeszcze do ginki żeby mi to dopisała. Ciekawe, że dziewczyny na innym forum kupują utrogestan za pośrednictwem jakiejś apteki internetowej i nie muszą mieć nic takiego na recepcie... Jestem Ci bardzo, bardzo wdzięczna.

Misiejku- ale Twój synuś to kolos. Normalnie aż mi się smutno zrobiło, że moje Kruszki mają dopiero po 550g... Badania obciążenia glukozą jeszcze nie robiłam ale pewnie na dniach będę robiła.

Kaira, Magda Ch- nie byłam jeszcze u specjalisty. Moja ginekolog i tak twierdzi, że nic nie mogę brać. Na NFZ nigdzie nie ma terminów ale zapisałem się na pierwszą wolną wizytę do mojego gastrologa na 8 wrześni- koszt 150. Szczerze to boję się, że zapłacę te 150 i właśnie usłyszę, że w ciąży to i tak nic się nie da zrobić....

Gosia- dziękuję Ci . Jeśli chodzi o Jerzak to ja miałam chyba w takim razie szczęście bo bardzo kulturalnie się zachowywała i tłumaczyła wszystko i gifty na odchodne dała:) ale wracając merytorycznie do tematu to przynajmniej pierwszy raz mi się zgadza, że Colostrum zostało zapisane na podniesienie NK a nie na obniżenie:) leki wcinaj bo nie zaszkodzą. Co do glucophage to wiesz, że ja wogóle się nie zdecydowałam więc się nie wypowiadam...

Gogac- ja też myślę, że trochę wcześnie na serduszko a jak echo jest to super.

Dziewczyny- wszystkim Wam dziękuję za słowa wsparcia. Dzisiaj w nocy się tak namęczyłam, że miałam ochotę ze złości albo się rozpłakać albo rzucać szklankami o ścianę....

reklama
Zulus napewno jest pomoc dla dziewczyn z jelitkami
Z katowicdr duława, budzynska sprawdz na necie lekarze gastroenterolodzy z ligoty.
I naprawdę eiem co czujesz. Moi Nsjomi sie smieja ze jaj bede miec znow rzut yo jest z czego chudnac :)

Do góry