N
nut4nut
Gość
hej dzieki za odpowiedz. encorton bralam od
14 dnia po owulacji 5mg, nastepnego 10mg, jakos wtedy dostalam wyniki ANA i okazalo sie ze beta slabo przyrosla, wtedy zaczelam brac 30mg fakt po tych 30mg ładnie skoczyła ale potem juz rosla znowu zle
miejscowy ginekolog - spec od immunologi - u którego bylam niedawno powiedzial ze mam brac na stałe 10mg encortonu, niestety nie chce do niego chodzic bo dostać sie do niego to jakaś paranoja
Prof. Jerzak widziała moją krzywą cukrową i insulinową i powiedziala że jest OK.
glukoze 75g/insuline (w nawiasie normy) mam
na czczo 88 (70-99)/ 4,81 (6-27)
1h 155/ 44,23
2h 87/13,21
tak pi razy oko
Przeciwciala ATG po 2 tyg brania encortonu spadły mi z 500 do 400
a aTPO z 50 do 40
czyli faktycznie powinnam je chyba zaczac zbijac wczesniej
A czy myślisz ze jest sens jeszcze dokładnego diagnozowania tego ANA?
wyszły mi p/ciala p/jadrowe o typie świecenia ziarnistymi wyszly mi w 2 ciązy
chyba polece po ta witamine E i omegacza do apteki
a powiedz mi jeszcze - te p/ciala badać 3 miesiące od poronienia? bo chyba prof. Jerzak policzyla mi 3 miesiace od miesiaczki po poronieniu - nie wiem czy cos zle jej wytlumaczylam. Moje poronienie samoistne wygladalo jak miesiaczka i potem miesiac pozniej mialam okres. Czyli powinnam liczyc 3 mies od poronienia, tak? nie miałam łyżeczkowania.
14 dnia po owulacji 5mg, nastepnego 10mg, jakos wtedy dostalam wyniki ANA i okazalo sie ze beta slabo przyrosla, wtedy zaczelam brac 30mg fakt po tych 30mg ładnie skoczyła ale potem juz rosla znowu zle
miejscowy ginekolog - spec od immunologi - u którego bylam niedawno powiedzial ze mam brac na stałe 10mg encortonu, niestety nie chce do niego chodzic bo dostać sie do niego to jakaś paranoja
Prof. Jerzak widziała moją krzywą cukrową i insulinową i powiedziala że jest OK.
glukoze 75g/insuline (w nawiasie normy) mam
na czczo 88 (70-99)/ 4,81 (6-27)
1h 155/ 44,23
2h 87/13,21
tak pi razy oko
Przeciwciala ATG po 2 tyg brania encortonu spadły mi z 500 do 400
a aTPO z 50 do 40
czyli faktycznie powinnam je chyba zaczac zbijac wczesniej
A czy myślisz ze jest sens jeszcze dokładnego diagnozowania tego ANA?
wyszły mi p/ciala p/jadrowe o typie świecenia ziarnistymi wyszly mi w 2 ciązy
chyba polece po ta witamine E i omegacza do apteki
a powiedz mi jeszcze - te p/ciala badać 3 miesiące od poronienia? bo chyba prof. Jerzak policzyla mi 3 miesiace od miesiaczki po poronieniu - nie wiem czy cos zle jej wytlumaczylam. Moje poronienie samoistne wygladalo jak miesiaczka i potem miesiac pozniej mialam okres. Czyli powinnam liczyc 3 mies od poronienia, tak? nie miałam łyżeczkowania.
Ostatnio edytowane przez moderatora: