reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 bedzie dobrze ,jeszcze troszke a sie przytulicie bardzo mocno[emoji5]cos mi sie wydaje ,ze Ty czujesz ,ze to Chlopak[emoji4]

Dziewczyny badzmy dobrej mysli ,ze nasz dzidzie beda zdrowe[emoji4]

@Marthi ja biore tylko prental uno,tam jest 0,8 mg ,mi gentetycznka mowila ,ze b6 w ogole nie musi byc metylowana.
Najwazniejsze b9 i b12

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Porzeczka1234 - dziękuję za odpowiedź... to bardzo przykra historia, 26 tydzień to już daleko.... :( widziałaś to maleństwo z 1 ciąży na żywo?
Ehh ta homocysteina... ja miałam teraz ok 5 - 5,8, ale myślę, że pójdę jeszcze z końcem lipca na badanie krwi by zobaczyć jak teraz...

@Funia90 - dzięki za info! :* ja B9 biorę też teraz 0,8... Nie wiem czy to nie za mało...
B12 biorę zaś 500uq

@Porzeczka1234 - dziękuję za odpowiedź... to bardzo przykra historia, 26 tydzień to już daleko.... :( widziałaś to maleństwo z 1 ciąży na żywo?
Ehh ta homocysteina... ja miałam teraz ok 5 - 5,8, ale myślę, że pójdę jeszcze z końcem lipca na badanie krwi by zobaczyć jak teraz...

@Funia90 - dzięki za info! :* ja B9 biorę też teraz 0,8... Nie wiem czy to nie za mało...
B12 biorę zaś 500uq
Marthi ja b9 miałam 1000 a w ciąży zeszłam do 800 :) resztę tak jak opisałam w wątku
Wczoraj oglądałam wiadomości o chłopcu z Anglii który nie może sam oddychać i oddycha za niego respirator. Rodzice uzbierali kasę na operację bo on patrzy na świat oczkami.. a sąd nakazał go odłączyć od respiratora bo ze niby nie ma szans. Papierz zaoferowal mu pomoc w Rzymie a sad nie pozwolil opuszczac kraju... Ryczalam jak bobr...

@apolinka jak u ciebie?

@mickey*

@Destino

@kas90

@Funia90

@bea25ta

@czarna_mala

@susana

Wszystkie mamuśki
dziecko-emotikon-ruchomy-obrazek-0036.gif

Brzuszki
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

I staraczkom
milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0018.gif

Załączniki

• dziecko-emotikon-ruchomy-obrazek-0036.gif
    dziecko-emotikon-ruchomy-obrazek-0036.gif
    1 KB · Wyświetleń: 489
  • k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    65,7 KB · Wyświetleń: 514
  • milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0018.gif
    milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0018.gif
    8,2 KB · Wyświetleń: 480
Ostatnia edycja:
@bea25ta @Porzeczka1234 no przychodzi takie uczucie , ja jestem obciążona genetycznie bo moje 2 kuzynki z mamy strony i moja ciocia tez poroniły a teraz mają po 2 dzieci ...tylko chodzi mi rodzinę męża ...on jeden w swojej wieeelkiej famili nie ma dzieci i dlatego tak mi z tym źle było , tak w sumie z jego powodu , jego rodzice czekają na kolejne wnuki a tu nic z naszej strony , jak mam chwile załamania to mu mówię żeby sobie znalazł taką co mu da dzieci ale wiadomo takie słowa mówi się w nerwach on to wie i nigdy by mnie nie zostawił walczymy razem :)

@Marthi przepraszam ale nie zgodzę się z Tobą :) jak można być za bardzo nastawionym na cel... nie da się tego odłożyć jak książkę ;/ poza tym życie toczy się dalej...no i toczy się wokół badań , na braniu leków , tylko po to , żeby ten cel osiągnąć ... ja bym nie mogła czekać , bo kto wie ile te starania potrwają , czy kolejna ciąża skończy się pomyślnie a czas ucieka , a nasza psychika chociaż uspokojona i tak się będzie odzywać , bo każda jest po różnych przejściach w szpitalach itd. nie da się o tym zapomnieć . Poza tym wzruszenia są bardzo naturalne , wiadomo jest radość i życzy się dobrze kobietom w ciąży , ale jeśli jestem pionkiem w rodzinie to nijak będę czuła się rozpromieniona . Moja ciocia do dzisiaj się wzrusza kiedy widzi dziecko koleżanki , bo jej zmarłe byłoby teraz w tym wieku <10lat> chociaż sama ma już 2 dzieci to nie da rady tego zapomnieć i to jest normalne . Wydaje mi się ,że im dłużej się zwleka tym gorzej ...i tak nigdy do końca nie poukładamy tego przez co przeszłyśmy . Ja teraz czerpie radość z mojego związku , mam tyle miłości od męża ...same starania nie są dla mnie jakimś wyczynem , po prostu wszystko to miłość a nie obowiązek . Co do stresu już kiedyś jedna z nas napisała ,że kobiety gwałcone przechodzą niesamowity stres i w ciąże zachodzą więc stres to nie jest regułą . Na co dzień też nie panikuje nie chodze nie wyje ,ale zawsze jest ten ucisk w sercu kiedy widzi się małe dzieci ...a to tylko dlatego ,że instynkt się odzywa i pragnienie bycia mamą . Ja będę spełniona dopiero kiedy wezmę moje dziecko na ręce i popatrzę mu w oczka .
Co do przeziębienia u mnie ciut lepiej...płukam gardło szałwią , pije herbatke z miodem i cytryną i psikam takim strepsilsem bardzo mocny jest :) oby przeszło całkiem :) może inhalację zrobię jeszcze :)

Wystartowałam z lekami znowu , dziś 16dc :) armagedon z wstawaniem przed 7 ;/ ja nienawidzę rano wstawać ... no ale trzeba to trzeba :) mam podejrzenia ,że ow była wczoraj lub dzisiaj , bo tak mnie jajniki atakowały i krzyże ,że nie dało się przegapić no i mokro xD nie ufam testom ow bo moje kreski nie są tak ciemne jak testowe , ale widać je wyraźnie ...to testy z allegro mniej niż 1zł czytałam na necie , że nie każdej kobiecie pokazują ciemne krechy to tam olewam sprawe :) idę robić pranko i szukać sobie zajęcia testowanko w next niedzielę :D

@nafoczka hoho jakie odrzutowce xD te plemniczki jakoś zzieleniały z wrażenia hahaha :D ;)
Widziałam wczoraj też , wg badzo głośno o tym i to jest jakaś masakra ...moim zdaniem to rodzice mają prawo decydować a nie urzędy ...świat schodzi na psy . Dobrze że papież interweniuje .
Mój M skomentował to tak : teraz przydałby się prawdziwy naoczny cud ,żeby Ci którzy decydują o odbieraniu życia przejrzeli na oczy .

O Mnie dokladnie przeczytasz w drugim wątku. Tez się bardzo balam, czy 400 ug wystarczy, bo brat męża urodził się z wadą cewy nerwowej. Ja myslę podobnie jak @mickey, że poronienia, wady maluszków biorą się z wielu czynników, o których większosci medycyna może nawet nie wie. Moje siostry tez na bank mają mutacje, a wszystko ok z ciążami. U starszej zaczęly się problemy z zajsciem jak endometrioza się zaczęła, od kilku lat pół jajnika jej zostało, ale już jest pogodzona z tym, ze mają 1 dziecko. Ja mam dziwne przeczucie, że często to nasz organizm utrudnia własciwy podział komórkowy, czy to ze względu na homocysteinę, czy nk czy krzepliwosc, albo wszystko na raz.
@kas90 przeczytałam ten artykuł o ZD i mnie lekko "sparaliżowało".... :(
Powiedzcie mi kochane proszę jeszcze raz, zwłaszcza te z mutacjami MTHFR, jakie dawki brałyście witamin z grupy B - b6, b9 (kwasu foliowego) i b12 przed staraniami i w ciąży?

@nafoczka <3 jak tam w pracy? Dajecie w domu radę?

O Mnie dokladnie przeczytasz w drugim wątku. Tez się bardzo balam, czy 400 ug wystarczy, bo brat męża urodził się z wadą cewy nerwowej. Ja myslę podobnie jak @mickey, że poronienia, wady maluszków biorą się z wielu czynników, o których większosci medycyna może nawet nie wie. Moje siostry tez na bank mają mutacje, a wszystko ok z ciążami. U starszej zaczęly się problemy z zajsciem jak endometrioza się zaczęła, od kilku lat pół jajnika jej zostało, ale już jest pogodzona z tym, ze mają 1 dziecko. Ja mam dziwne przeczucie, że często to nasz organizm utrudnia własciwy podział komórkowy, czy to ze względu na homocysteinę, czy nk czy krzepliwosc, albo wszystko na raz.

@nafoczka <3 jak tam w pracy? Dajecie w domu radę?
Kasiu na temat pracy nie będę się wypowiadać bo po pierwsze jeszcze mnie tam nie ma więc nie oceniam sytuacji obiektywnie, po drugie odezwa mi się wrzody bo to co się dzieje jest nie do uwierzenia, a po trzecie ciesze się każdym ostatnim dniem z synkiem
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

@roxie123 zielone bo wymeczone ale za to jakie szybkie :D

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    41,6 KB · Wyświetleń: 487
Ja też biorę 400ug ..ale skąd mamy wiedzieć czy to jest wystarczające ?

Kończą mi się leki i umówiłam się na 20lipca na wizytę :) jeśli się uda w tym cyklu , jak Bóg da to może wizyta będzie wykorzystana i zobaczę pęcherzyk wypadałby 5tydzień .
Jeśli nie to działamy dalej a leki i tak potrzebuję :) Ale trzeba wychodzić z pozytywnym nastawieniem prawda :) 3mam kciuki za siebie i za wszystkie co testują ze mną &&& :*

Nafoczka - kiedy wracasz? Ja wrocilam od poniedzialku do roboty po prawie 2latach. Czuje sie jak zolnierz na froncie[emoji6]
Dziewczynki nieustajaco trzymam za Was kciuki. Nie pisze ale Was czytam i pamietam. Walczcie dzielne wojowniczki. Bo nagroda jest przecudowna. Modle sie co niedziele by kazda z Was tutaj doswiadczyla predzej czy pozniej tego cudu. Pozdrawiam Was goraco ja i moj 14 miesieczny Pudzianek
1499253063-aaaaaa.jpeg
1499253084-aaaaaa.jpeg

reklama
Kasiu na temat pracy nie będę się wypowiadać bo po pierwsze jeszcze mnie tam nie ma więc nie oceniam sytuacji obiektywnie, po drugie odezwa mi się wrzody bo to co się dzieje jest nie do uwierzenia, a po trzecie ciesze się każdym ostatnim dniem z synkiem Zobacz załącznik 813469

@roxie123 zielone bo wymeczone ale za to jakie szybkie :D
Aaa, myślałam, że już wróciłaś:D

Do góry