reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Guenevere, nie wiem czemu Przybycień tak zareagował bo sprawia wrażenie konkretnego i miłego, żeby chociaż był skuteczny.
Misiejek, na szczepionki skierował mnie Przybycień po serii badań, wszystkie są ok oprócz tego nieszczęsnego hamowania 0%. Wczoraj jak dostałam maila z wynikami mlr od razu skonsultowałam się z dr Sachą który mnie szczepił, twierdzi że gdyby było nadal 0% albo poniżej 5% to dawca. Spytałam o wlewy bo rozważaliśmy z mężem taką opcję ale dr mówi że mają takie samo działanie jak szczepionki tylko inaczej modyfikowane, tak zrozumiałam.
Enya, Misiejek trzymam kciuki:-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Wam dziewczynki za wiarę w moje wyniki, ale póki co Szczęśliwego zakończenia nie będzie:( Dodzwonilam się wreszcie po te wyniki-odbiera inna baba i powiedziała mi ze niestety brak hamowania. Zapytałam czy w takim razie jestem na 0 a Ona że do 15 nie piszą procentów wiec mogę mieć i 14 ale to i tak za mało. ... Powinam się chyba cieszyć że nie stymuluje znowu ale nie musze Wam chyba mówić że się załamałam kolejny raz:( Chciałam chociaż 20 a tu lipa. ...
Rozmawiałam z tą koleżanka o której Wam pisałam. Jej już pozwolił się starać bo po II seriach ma 56 % chociaż ASA ani jej drgnely i stwierdził że w jej przypadku tylko inseminacja bo nie ominie przeciwciał. Dał jej encorton, acard, folik, dupka, CLO. Nie przepisał Clexane ale ona poronila tylko raz iz mutacji nic jej nie wyszło. Ale i tak szczesciara z niej :)
Iwo Witaj! Wlewy są podobno skuteczniejsze ale o wiele droższe od szczepień. Na mnie np limfocyty męża działają jak płachta na byka i dostaję teraz tylko od dawcy. Ta moja koleżanka spotkała dziewczynę która miała 9 serii szczepień czyli 18 szczepionek-dramat:)
Barbinko zadzwoń jutro po wyniki, powiedz że masz wizytę na dniach to pewnie też Ci poda:)
Misiejku na za Ciebie trzymam kciuki bo jutro masz Szczepienie, ale zobaczysz że będzie mniej bolesne:)
Guenevere no faktycznie lekarz sypnał taki tekst że nie poszła już bym do niego tak jak nie pójdę do tego mojego u którego poronilam 3 ciąże , bo tak samo totalnie jest pozbawiony empatii. ..

Ostatnia edycja:
Enya, wiem co czujesz ja wczoraj zanim otworzyłam tego maila, myślałam że padnę:no:. U mnie też kiepsko więc nie jesteś sama. Dziwne, że nie piszą % poniżej 15, przynajmniej byś wiedziała czy drgnęło. Sacha twierdzi, że to ważne ale czy rzeczywiście tak jest?

Przepraszam Enya przecież ty miałaś wynik od męża na minusie, tak? To chyba ok jak się wyrównało, w sensie że jest 0 albo + o ile dobrze rozumuję.

Iwo tak jakby wróciłam do punktu wyjścia ale jedną szczepionkę dostałam pulowana a gdybym dostała dwie myślę że byłoby lepiej. Tylko tyle że dedukcja jest prosta -myślę że przy dobrych wiatrach czekają mnie jeszcze minimum II serie i to jest przerażające bo to oznacza jeszcze wydanie ok. 4 000 na szczepionki , branie urlopu w pracy i jeszcze 3 miesiące czekania. ...Iwo a Ty nie chciałabyś jeździć do Łodzi bo widzę ze też jesteś ze świętokrzyskiego?
Guenevere wydaje mi się ze czytałam o kimś z Krakowa jak tylko się dokopie na jakieś namiary to dam Ci znać:)

Ostatnia edycja:
II serie to 4 szczepionki, tak? Ja płacę w Krakowie 810 zł za jedną plus droga itd. to wydatek tysiąca zł jednorazowo. Widzisz Sacha odradza mi wlewy tylko kurde czemu, wyraźnie mu wczoraj powiedziałam że jesteśmy zdecydowani o ile są skuteczniejsze od szczepionek. Właśnie najgorsza jest strata czasu bo ja chciałabym już móc się starać.....

Cześć dziewczyny
Witam nowe forumowiczki. W razie czego też służę radą i pomocą.

Enya a ty dzwoniłaś pod jaki nr? Ja coś myślę, że u mnie to samo będzie. Ja po prostu nie wierzę, że aż 80% dziewczyn dobrze się stymuluje po pierwszej serii (jak powiedział Malina). No jak przy mnie były dziewczyny, które już 5,6 a nawet 11 szczepionkę brały. Więc aż tak różowo nie jest, jak profesor opisuje. Chyba zawyżyli sobie mocno statystyki. Ty się kochana nie załamuj. Ja wiem - to jest straszna kasa i znów w cholerę czekania ale może obierz np. inny plan? A może jak zajdziesz w ciążę to uda się mimo niskiego MLR? Są i takie przypadki. Zagadaj dzisiaj z Maliną i zobacz co ci powie.

iwo83 jeessuuuu 810 za jedną szczepionkę? O w mordę, to drożej niż u nas w Łodzi - 650 zł :szok: A Sacha podobno też dobry specjalista od immunologii. Często jest wymieniany wśród tych lekarzy.

Misiejek kciuki ;-)

A gdzie reszta dziewczyn? Meldować się!!!!!

Barbinka13, drogie są te szczepionki w Krakowie ale ja się tam zdecydowałam bo mam bliżej niż do Łodzi i byłam wtedy nieświadoma, że może być taka różnica w cenie. Przybycień dał mi wybór między Krakowem a Łodzią.
Jeśli chodzi o zajście w ciąże przy niskim mlr to podobno jedna na cztery trafia na porodówkę. Z kolei jak rozmawiałam z Sachą w pon to absolutnie mi odradzał. Ja już naprawdę nie wiem, wszystko w rękach Boga.

reklama
Hej laski ja dzis tylko w tegraficznym skrocie- w piatek bylam na badanich i 9 sierpnia sie okaze co u mnie, czy moge juz działac czy dalej szcepionki

widze ze poruszana jeste kwestia Przybycienia- ja jestem z okolic Krakowa- po 3 poronieniach mój gin skierował mnie właśnie do przybycienia- według mnie koleś ok po serii badan ( MLR 0, chyba wszystkie molziwe przeciwciałała posiadam) skierował mnie do Łodzi- stwierdził ze moge sie sczepić piętro niżej u Sachy, ale mniej fiansowo i bardziej skuteczna jest Łodz i tam sie szczepie ale w APC analizy- i powiem ci IWO83 ze Lodzi spotkalm kilka par, co byli po szcepianieach u Sachy, nie zebym zniechęcała

Do góry