reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 pocieszylas mnie[emoji5]szkoda ,ze musze tam pchac paluchy i o tym wiedziec bo jakbym nie wiedziala to zylabym spokojniej ale coz[emoji4]
Moja przyjaciolka miala krazek ,zdjeli jej w 39 tyg ,urodzila w 41.
Jej sie napinal brzuszek i szyjka lekko zaczela sie skracac

@roxie123 [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Wiem funiu ze pesar jest ok tylko martwię się żeby nie przeoczyć tego momentu skracania. Ale mam 2 lekarzy ostatnio moja Pani gin zmierzyła szyjkę miała 48 mm i lekarz potwierdzil ze jest dluga i twarda i taka ma
zostać do listopada 1 później czekam na dzidzię amen :D

@Marthi biore clexane 0,4 od pozytywnego testu[emoji4]
Na mnie chyba lepiej dziala luteina ale w sumie ja biore luteine i dupka tez,choc lekarz powiedzial ,ze moge odstawic bo niby wg najbowszych badan najlepiej dziala luteina i ona mi wystarczy ale zostawilam go jeszcze 2 razy dziennie.
Ja bete badalam tylko raz,nie sprawdzalam przyrostu,czekalam i szlam na usg,z reszta na tym etapie nie ma to sensu i chyba jakos od tego tygodnia ona zaczyna spadac.
Teraz mam wizyte w czwartek i juz trzese gaciami[emoji4]
Wg om 8t1d wg usg powinno byc 8t3d lub 8t4d ,zobaczymy w czwartek.

Dziewczyny a co myslicie o sluchaniu serduszka na tym etapie?
Wiem ,ze ten lekarz do ktorego ide nie jest przeciwny bo chcial mi je puscic nawet w 7tyg,ale wtwdy nie chcialam bo bylam po akcji w szpitalu gdzie lekarz na sile wlaczal kilkukrtonie doplera a i tak mu sie nie udalo mi pokazac.
Moj poprzedni gin ,jak ciaza mi obimarla w 10 tyg to powiedzial ,ze peobowal uslyszec ale niestety i ,ze tak w ogole nie wolno sluchac serduszka na tym etapie.
Podobno od 12 tyg jest bezpiecznie.
Suma sumarum w kazdej ciazy mialam serduszko i je widzialam ale nigdy nie slyszlam.
Teraz chyba tez nie bede chciala[emoji4]wytrzymam do prenatalnych

@Porzeczka1234 pewnie,ze tak ma zostac[emoji5]termin masz na 1-go listopada?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mała79 ja kupuję na allegro :
Link do: SOLGAR Folian 100 TABLETEK - metafolina 400 UG
Link do: WITAMINA B12 5mg METYLOKOBALAMINA NOW FOODS
Link do: P-5-P WITAMINA B6 koenzymatyczna B-6 20mg SWANSON

U mnie dziewczyny @ się powoli pojawia , dzis 30dc ;/ w sumie dobrze ,że jest , za chwilę nowy cykl :) kupiłam olej z wiesiołka na lepszy śluz płodny może pomoże ... jak Wy dawkujecie ? bo tu pisze 3x po 2 kapsułki . Mam taki Zobacz załącznik 811549

dzięki, a czy któras nie zna jakiegoś takego co by miał wsio w jednej tabletce bo juz tyle tego łykamze nie ogarniam tych leków:confused:

@Funia90 - mi ginka na recepcie napisala duphaston, ale powiedziala, ze jak mam w domu luteine to moge ja brac - dla niej to mniej wazne, bo ponoc najwieksze znaczenie ma u mnie clexane wg niej.
Trzymam zatem kciuki za czwartek!!! :*

Mi serduszko puscil lekarz juz w 6 tyg w 1 ciazy... w 2 ciazy nie puszczal, widzialam tylko "jak pika", probowal na ostatniej wizycie wlaczyc ale nic nie bylo slychac i przeplywow krwi tez nei bylo...

Dziś krótki prolog waszej moderatorki: aaaa musze was ogarnąć :D zatem…

Zrobiłam dzięki waszej pomocy listę przydatnych rzeczy na wyjazd wakacyjny z dzieckiem. Będę pewnie jeszcze robić podobne akcje więc jeśli, któraś z Was chciałaby dołączyć do grupy MAM to napiszcie mi proszę. A takie listy i inne zostaną wam przesłane. Obecnie z naszego wątku są:
@Kitki @Tola32 @Kwiatuszekk23 @fondie @asia669 @lamia78 @Gabiś @alus.ia12 @Doris:-) @marzycielka81

Będą też akcje dla STARACZEK i tu też mnie skorygujcie jeśli potrzeba:
@marzycielka81 @dżoł @Czajak @iveo @ovli22 @pixi.nova @roxie123 @Marthi [USER=166628]@magda1208 @mickey* @czarna_mala @bertha @burczuś @tusia404 @martaha123

Mamusie z brzuszkami wg listy:

Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam
Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość

PS @bertha, @Gabiś, @Doris:-) jesteście dodane do watku zamkniętego i czekamy na wasze focie :p[/USER]

@burczus u nas byl fertilman, salfazin, wit c1000, wit d3 2000, capivit a+e.

@Marthi ja bralam heparyne od pozytywnego testu. Najpierw 0,4 potem 0,6, teraz znowu 0,4.

@funia mamy sklonnosc do szukania dziury w calym, a nie wszystko co nieznane jest niedobre. Trzeba myslec pozytywnie. A serduszko to slucham za kazdym razem od czasu jak bije. Pierwsze slysze ze nie wolno. Tylko nie doszukuj sie niczego jak zobaczysz niemiarowy wykres. To nic zlego nie znaczy. I twoja dzidzia juz rusza sie.

@roxi oczyscisz sie, wyluzujesz na wakacjach i zaskoczy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry