reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 pocieszylas mnie[emoji5]szkoda ,ze musze tam pchac paluchy i o tym wiedziec bo jakbym nie wiedziala to zylabym spokojniej ale coz[emoji4]
Moja przyjaciolka miala krazek ,zdjeli jej w 39 tyg ,urodzila w 41.
Jej sie napinal brzuszek i szyjka lekko zaczela sie skracac

@roxie123 [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Wiem funiu ze pesar jest ok tylko martwię się żeby nie przeoczyć tego momentu skracania. Ale mam 2 lekarzy ostatnio moja Pani gin zmierzyła szyjkę miała 48 mm i lekarz potwierdzil ze jest dluga i twarda i taka ma
zostać do listopada 1 później czekam na dzidzię amen :D

@Marthi biore clexane 0,4 od pozytywnego testu[emoji4]
Na mnie chyba lepiej dziala luteina ale w sumie ja biore luteine i dupka tez,choc lekarz powiedzial ,ze moge odstawic bo niby wg najbowszych badan najlepiej dziala luteina i ona mi wystarczy ale zostawilam go jeszcze 2 razy dziennie.
Ja bete badalam tylko raz,nie sprawdzalam przyrostu,czekalam i szlam na usg,z reszta na tym etapie nie ma to sensu i chyba jakos od tego tygodnia ona zaczyna spadac.
Teraz mam wizyte w czwartek i juz trzese gaciami[emoji4]
Wg om 8t1d wg usg powinno byc 8t3d lub 8t4d ,zobaczymy w czwartek.

Dziewczyny a co myslicie o sluchaniu serduszka na tym etapie?
Wiem ,ze ten lekarz do ktorego ide nie jest przeciwny bo chcial mi je puscic nawet w 7tyg,ale wtwdy nie chcialam bo bylam po akcji w szpitalu gdzie lekarz na sile wlaczal kilkukrtonie doplera a i tak mu sie nie udalo mi pokazac.
Moj poprzedni gin ,jak ciaza mi obimarla w 10 tyg to powiedzial ,ze peobowal uslyszec ale niestety i ,ze tak w ogole nie wolno sluchac serduszka na tym etapie.
Podobno od 12 tyg jest bezpiecznie.
Suma sumarum w kazdej ciazy mialam serduszko i je widzialam ale nigdy nie slyszlam.
Teraz chyba tez nie bede chciala[emoji4]wytrzymam do prenatalnych

@Porzeczka1234 pewnie,ze tak ma zostac[emoji5]termin masz na 1-go listopada?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mała79 ja kupuję na allegro :
Link do: SOLGAR Folian 100 TABLETEK - metafolina 400 UG
Link do: WITAMINA B12 5mg METYLOKOBALAMINA NOW FOODS
Link do: P-5-P WITAMINA B6 koenzymatyczna B-6 20mg SWANSON

U mnie dziewczyny @ się powoli pojawia , dzis 30dc ;/ w sumie dobrze ,że jest , za chwilę nowy cykl :) kupiłam olej z wiesiołka na lepszy śluz płodny może pomoże ... jak Wy dawkujecie ? bo tu pisze 3x po 2 kapsułki . Mam taki Zobacz załącznik 811549

dzięki, a czy któras nie zna jakiegoś takego co by miał wsio w jednej tabletce bo juz tyle tego łykamze nie ogarniam tych leków:confused:

@Funia90 - mi ginka na recepcie napisala duphaston, ale powiedziala, ze jak mam w domu luteine to moge ja brac - dla niej to mniej wazne, bo ponoc najwieksze znaczenie ma u mnie clexane wg niej.
Trzymam zatem kciuki za czwartek!!! :*

Mi serduszko puscil lekarz juz w 6 tyg w 1 ciazy... w 2 ciazy nie puszczal, widzialam tylko "jak pika", probowal na ostatniej wizycie wlaczyc ale nic nie bylo slychac i przeplywow krwi tez nei bylo...

Dziś krótki prolog waszej moderatorki: aaaa musze was ogarnąć :D zatem…

Zrobiłam dzięki waszej pomocy listę przydatnych rzeczy na wyjazd wakacyjny z dzieckiem. Będę pewnie jeszcze robić podobne akcje więc jeśli, któraś z Was chciałaby dołączyć do grupy MAM to napiszcie mi proszę. A takie listy i inne zostaną wam przesłane. Obecnie z naszego wątku są:
@Kitki @Tola32 @Kwiatuszekk23 @fondie @asia669 @lamia78 @Gabiś @alus.ia12 @Doris:-) @marzycielka81

Będą też akcje dla STARACZEK i tu też mnie skorygujcie jeśli potrzeba:
@marzycielka81 @dżoł @Czajak @iveo @ovli22 @pixi.nova @roxie123 @Marthi [USER=166628]@magda1208 @mickey* @czarna_mala @bertha @burczuś @tusia404 @martaha123

Mamusie z brzuszkami wg listy:

Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam
Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość

PS @bertha, @Gabiś, @Doris:-) jesteście dodane do watku zamkniętego i czekamy na wasze focie :p[/USER]

@burczus u nas byl fertilman, salfazin, wit c1000, wit d3 2000, capivit a+e.

@Marthi ja bralam heparyne od pozytywnego testu. Najpierw 0,4 potem 0,6, teraz znowu 0,4.

@funia mamy sklonnosc do szukania dziury w calym, a nie wszystko co nieznane jest niedobre. Trzeba myslec pozytywnie. A serduszko to slucham za kazdym razem od czasu jak bije. Pierwsze slysze ze nie wolno. Tylko nie doszukuj sie niczego jak zobaczysz niemiarowy wykres. To nic zlego nie znaczy. I twoja dzidzia juz rusza sie.

@roxi oczyscisz sie, wyluzujesz na wakacjach i zaskoczy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry