reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gratulacje!!

Dziewczyny, a ten accofil może być szkodliwy jak nie ma się potwierdzonych wskazań? Ja nie mam jak tych kirów zbadać a może jak ten accofil wezmę to magicznie zajdę, bo może to mój ukryty problem...?
Ma ktoś accofil na zbyciu? Ile się tego bierze?

Tęczowa, kciuki żeby synek szybko się zdecydować dołączyć do mamusi po drugiej stronie brzusia. A ty co wolisz - cc czy SN?

Ok, tak zrobię ;)

Ja miałam odstawić 16mg z dni na dzień. Miałam później 3 dni okropnych boli stawów i ogólne rozbicie masakryczne. Nie wiem czy to po tym ale tak przypuszczam. Nigdy czegoś takiego wcześniej nie miałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
bertha włąsnie zadałas pytanie które cały czas mnie męczy tez myślałam czy by nie wziąć accofilu pomimo że nie mam wskazan bo mam genotyp bx

Susana odezwij się w wolnej chwili napisz co u Was dziewczynki

reklama
foczka psioche już wysłała na emeryturkę więc teraz wkręciła się w :-pforumowe zapylanie,może będę kolejną zapyloną przez foczkę albo zapyloną na foczce:D:D
No to jest dość ciekawe?! :D jakby sie tak udało to wiesz ze byłabym szczęśliwa ♡

Wow ale naprodukowalyscie :)
Witam nowe koleżanki i przygarniam pod moje "matczyne" focze ramiona :*

@bertha chyba nie ryzykowalabym Accofilu na własną rękę. Z reszta ja biorę accofil na początku cyklu domacicznie u lekarza a po owulacji już zastrzyki z Accofilu w brzuch... (mąż robi za pielegniarke:-)) No i jest to lek na receptę...
@nafoczka dzięki:-)

@bertha chyba nie ryzykowalabym Accofilu na własną rękę. Z reszta ja biorę accofil na początku cyklu domacicznie u lekarza a po owulacji już zastrzyki z Accofilu w brzuch... (mąż robi za pielegniarke:-)) No i jest to lek na receptę...
@nafoczka dzięki:-)

Muszę poczytać. U nas wiele leków bierzemy bez zaleceń lekarza tylko konsultując się na wątku. Ale o tym accofilu to jeszcze nic nie wiem.
Tak zakładałam ze to na receptę, dlatego pytam czy ktoś ma na zbyciu :)
Ale jeszcze poczytam. Albo może jeszcze ktoś kto bierze napisze jak bierze i czy lekarz tłumaczył jak ten lek w zasadzie działa?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@porzeczka, mieszkam w okolicach Krakowa. Byłam u genetyka dr Janeczko, która nie widziała podstaw do podawania heparyny w ciąży, mam MTHFR C667 (homozygota), ale wg. niej jest ona tylko wskazaniem do brania większych dawek kwasu foliowego (dostałam receptę na kwas 5 mg, ew. formy metylowanej). Sacha analizując moje wyniki również nie widział podstaw do heparyny, ale zostawił furtkę, że same poronienia są wskazaniem. Natomiast P. kategorycznie się nie zgadza.
Zaufałam mu i chyba będę się trzymała jego zaleceń, ech, nikt nie da nam gwarancji.

@martha123, a cierpliwość nie jest naszą domeną [emoji56] kciuki zacisnięte
@mickey*[emoji8]
@bertha szkoły są różne, jedni zalecają przed owulacją, inni po (nasz doktorek P.). Ale ja nie odważyłabym się na samodzielne branie takich leków. Accofil jest na receptę, i refundacja przysługuje tylko pacjentom onkologicznym (nie do przeskoczenia :-( cena to prawie 400 zł za 5 zastrzyków, bierze się je co 5-7 dni do 9-12 tygodnia ciąży. Bardzo ważna jest częsta kontrola morfologii.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wam zlecialo a dla nas ta ciaza jest niezwykle dluga. Zyjemy z dnia na dzien. M glownie slyszy o ktwi, ale 2x zobaczyl i sie przelakl. A to byly akurat te lepsze dni. Na szvzescie nauczylam sie odpoczywac i teraz juz godziny i dni nieco szybciej plyna. Tylko juz nie mam pojecia co jesc. Mieso ryby w ogole nie wchodza w gre. Kapusta kalafior brokuly tez nie. Jutro ide do dietetyka

A i pytanko, czy was tez swedza sutki?
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Całą ciążę swędziały okrutnie [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@porzeczka, mieszkam w okolicach Krakowa. Byłam u genetyka dr Janeczko, która nie widziała podstaw do podawania heparyny w ciąży, mam MTHFR C667 (homozygota), ale wg. niej jest ona tylko wskazaniem do brania większych dawek kwasu foliowego (dostałam receptę na kwas 5 mg, ew. formy metylowanej). Sacha analizując moje wyniki również nie widział podstaw do heparyny, ale zostawił furtkę, że same poronienia są wskazaniem. Natomiast P. kategorycznie się nie zgadza.
Zaufałam mu i chyba będę się trzymała jego zaleceń, ech, nikt nie da nam gwarancji.

@martha123, a cierpliwość nie jest naszą domeną [emoji56] kciuki zacisnięte
@mickey*[emoji8]
@bertha szkoły są różne, jedni zalecają przed owulacją, inni po (nasz doktorek P.). Ale ja nie odważyłabym się na samodzielne branie takich leków. Accofil jest na receptę, i refundacja przysługuje tylko pacjentom onkologicznym (nie do przeskoczenia :-( cena to prawie 400 zł za 5 zastrzyków, bierze się je co 5-7 dni do 9-12 tygodnia ciąży. Bardzo ważna jest częsta kontrola morfologii.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
To coś zamiast lamette bo ona tez była onkologiczna?

@matulkaa co lekarz to opinia mnie 2 genetyków napisało zaświadczenie ze przy mthfr jest zalecenie heparyny ja mam heterozygote w 2 aller genach A1298 , C677 podobno hetero lżejsza od homo.
Ja powiem tak słuchaj twego lekarza .

@nafoczka lametta to na stymulacje a ten accofolic to na immunologię także to 2 inne rzeczy

@Destino mnie cycki cały czas swedzą ps ja dziś mam smaka na paczka albo gniazdko takie z lukrem albo racuchy z jabłkami. Dlaczego musisz iść do dietetyka?

O matko ale produkcja :D nie idzie nadążyć ;p

@tęczowa89 to już końcówka , na dniach będziesz tulić swój malusi cud :* szczęśliwego rozwiązania :)
@nevergiveup ja biorę Folian 400, Solgar :) to jest forma metylowa . Co do heparyny i żelaznego zestawu ja dostałam wraz z encortonem zapobiegawczo po 2 poronieniach , tez mam tylko mutację , lekarz twierdzi ,że leki ze wzgledu na poronienia a nie akurat mutacje ale fakt faktem sama w sobie jest wyznacznikiem brania heparyny
@marzycielka81 masz racje zawsze są przeszkody ale musimy się 3mać damy radę :* u mnie niby ov była i co z tego nie załapało ;/ czekam na @
@martaha123 powodzenia ! :)

Jutro testuję ostatni raz bo mnie chyba trafi...30dc ani @ ani niczego wrr , chyba że ciotka rano mnie obudzi :D

reklama
@mała79, ja przy nieudanych staraniach odstawiałam 10 mg encortonu z dnia na dzień, a 10 mg encortonu=8 mg metypredu (wg nafoczki:D).

Mnie cyce nie swędzą :p
@agatush, dam znać jak było :D Mnie na brzuchu czasem też boli, a raczej nie mogę wbić jak są zrosty.

@Destino, @Funia90, podziwiam Was <3

Ostatnia edycja:
Do góry