reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny wyszła mi homocysteine 9. Wiem że się zbija buraczkami tylko nie jestem pewna czy surowe czy gotowane to wszystko jedno? @kas90 Ty chyba coś o Tym pisałaś?
Ale chyba też witaminami B.
Czy w przypadku braku mutacji MTHFR jest sens brania metylowanych B? Ogólnie one mają większe dawki niż polskie niemetylowane B complex.

I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które się szczepia jadę zrobić 1 raz na własną rękę przed wizyta u immuno allo mlr.
Czy do tego też trzeba/warto zrobić test cytotoksyczny i nk?
Uważam,że warto zrobić test,bo to Ci powiem ewentualnie czy mąż może być dawcą leukocytów. a nk-to też chyba warto-ale aktywność.

reklama
Bertha szkoda że przylazla...
@burczus a jak u Ciebie? Testowałas jeszcze? czy ty byłaś sprawdzić czy jajko pękło?
Ja też na stymulacji w tym cyklu. Czekam...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha szkoda że przylazla...
@burczus a jak u Ciebie? Testowałas jeszcze? czy ty byłaś sprawdzić czy jajko pękło?
Ja też na stymulacji w tym cyklu. Czekam...

Tak, ja miałam cykl pod kontrolą. Przed i po zastrzyku. Owulacja była. a ciąży brak:/ Jeszcze okres nie przyszedł,ale też i żadnych objawów brak. Cycki tylko lekko pobolewają,ale bez szału.Testowałam 2 dni temu.dziś 30dc i czekam do jutra na @. Jesli nie przyjdzie to może jeszcze raz zatestuję? Sama nie wiem. za Ciebie trzymam kciuki;) zresztą za pozostałe staraczki również:)

@iveo możesz zrobić oprócz MLR: test LCT, aktywność NK, KIR-y oraz ANA. Są to badania, na które zwraca uwagę Sacha w Krakowie. Chyba, że wybierasz się do Łodzi, to może dziewczyny coś jeszcze podpowiedzą.

@bertha szkoda, że się nie udało.

@burczuś skoro @ nie ma to trzymam nadal kciuki [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja mialam monitoring przed zastrzykiem jajo mialo ok 16-17 i kolejnego dnia zastrzyk. Ale nie mialam po i nie wiem czy włączać już dupka czy nie... zastrzyk w środę rano...

@martaha123 możesz juz dupka włączyć minęło 5 dni od zastrzyku.
Kochane moje stymulujące ja zawsze chodziłam sprawdzić czy wszystko popękało i moja dr mówiła ze tak trzeba żeby torbiele się nie porobiły i więcej kłopotów może zapytajcie gin co ona na to

@burczuś to ja w takim razie nie puszczam kciuków

@iveo jak jedziesz do Maliny to nie rób tych badań bo i tak będziesz musiała je powtórzyć szkoda kasy. On uznaje genetykę, p/ciała nie wszystkie ana powtarzałam, i pakiet na trombofilię lepiej zrób sobie panel na tarczycę i wszystkie wymazy ba chlamidię i te inne paskudztwa pewnych rzeczy przy Malinie trzeba pilnować samej ale jak mu powiedziałam o tsh to teraz od 3 miesięcy zawsze pilnuje i tego

Nafoczka zdrowka dla Was.

Pixie.nova ja poronilam tak jak Ty dwa razy i tez przed swietami. Rozumiem co czujesz.

Bertha szkoda ze nie udalo sie.

Ja nadal mam dola i juz przestalam wierzyc, ze sie uda. Moze po prostu 36 lat to juz za pozno.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Iveo jeśli chcesz te badania robić w Prokocimiu badania o których pisała matulka bo one by powiedziały najwięcej to zadzwon wczesniej i się umów bo badania robią w wyznaczone dni i trezba się zapisać ( przynajmniej ja się zapisywałam na aktywność nk o ile dobrze pamiętam a na ALLO mlr oczywiście mężą zabierz)

Marzycielka 36 to wcale nie za póżno przestań :no2:czasem chyba tak jest w życiu że musimy się uporać z wieloma przeciwnościami i mieć siłę na walkę

reklama
@Porzeczka1234 idę do Maliny ale ostatnio cofajac sie do początku forum widze ze były dziewczyny które miały wysokie to allo np @nafoczka i tak sobie myślę może mi te szczepienia wcale niepotrzebne? A problem był zakrzepowy? Z ciekawości chce zrobić to allo bo słyszałam że Malina tego nie bada przed szczepieniami
Za Twoją radą robię kariotypy a jak chodzi o tarczyce to Tsh w ciąży miałam 1,9 teraz 2,1 żadne przeciwciała mi nie wyszły te anty tg i tpo

Robiłam pakiet ureaplasma chlamydia mycoplasma i wyszła mi urea przeleczona jeszcze mam powtórzyć
Czy sugerujesz jeszcze jakieś wymazy?

Robiłam też pc antykardiolipidowe antykoagulant tocznia i aptt oraz mutacje to wyszły jakieś mało znane PAI i vr2 to chyba pakiet trombofilii?

@marzycielka81 nie martw się wiekiem tu się dziewczynom i po 40 udaje !
Ja mam 39 ale staram się o tym nie myśleć za często bo co zrobię....

Do góry