reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 skakanie przez ognisko teź było czy kiełbaski? Głowa trzaska bo się pogoda zmienia. chyba trzeba cukier u @nafoczka podnieść :p. Szkurde gdybyście zarazy w domu nie mieli to dziś byłabym mile widzianym gościem ;)
Jakiej zarazy? Chyba nie mówisz o moim mężu :D :D :D piernika zamrozilam i wyśle Ci w obiecanej paczce :D

@kas90 kiedy poznamy czy to Jaś czy Jasia :D
Witam!
2 tygodnie temu przeszłam zabieg przerwania ciąży obumarłej w 11 tc.
Dzis przyszły wyniki badań genetycznych...
MTHFR C677T - hererozygota.
Jak wasi lekarze sobie z tym poradzili na etapie starań o kolejne maleństwo?

Drugi wynik bardziej dołujący- z tkanek po poronieniu- trisomia genu 21...

Macie jakies doświadczenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Asia witamy w naszym gronie. Rozgosc się.

Hahaha ja testowałam w grudniu ;-) mam termin na początek września - wiem że u kogoś szybciej leci :-*
Grubasek :* ♡

@Liluli a ty jak się czujesz dziecinko? :*

@czarna_mala bo lada chwila @tęczowa brzuszek zwalnia :D a tu @burczuś i @bertha do ataku się przygotowują

@Destino krzyżówki potrzebujesz? :D

@susana jak ja się cieszę z twojej gwiazdeczki ależ ty masz szczęście ♡

@Porzeczka1234 Bydlun juz jest tylko twój :)

@alus.ia12 @gogac85 jak się macie?

Pozdrawiam mamusie rozpakowane, mamusie w dwupaku i przyszłe mamusie :D

Jakiej zarazy? Chyba nie mówisz o moim mężu :D :D :D piernika zamrozilam i wyśle Ci w obiecanej paczce :D

@kas90 kiedy poznamy czy to Jaś czy Jasia :D

Asia witamy w naszym gronie. Różnośc się.

Grubasek :* ♡

@Liluli a ty jak się czujesz dziecinko? :*

@czarna_mala bo lada chwila @tęczowa brzuszek zwalnia :D a tu @burczuś i @bertha do ataku się przygotowują

@Destino krzyżówki potrzebujesz? :D

@susana jak ja się cieszę z twojej gwiazdeczki ależ ty masz szczęście ♡

@Porzeczka1234 Bydlun juz jest tylko twój :)

@alus.ia12 @gogac85 jak się macie?

Pozdrawiam mamusie rozpakowane, mamusie w dwupaku i przyszłe mamusie :D

Połówkowe mamy za tydzień, a wizytę 27.06. Już nie mogę się doczekać! Coś czuję, że to laseczka :p bo długo się nie ujawnia i pindolka nikt nie widział, no ale jeszcze muszę trochę wytrzymać:D

Marthi nie wiem kiedy ide do Kubiaczyk. Mam isc za tydzien na kontrole. Jesli okaze sie, ze to cos nadal tam jest wtedy zapisze sie do Kubiaczyk.

Bertha ja nie mam obfitych miesiaczek. Ale od kilku cykli 1 dwa dni boli mnie w prawym boku. Mialam w 2016 roku laparoskopie teraz w lutym hsg. Nic nie wyszlo. Kilku lekarzy mialo podejrzenia swego czasu bo mialam bolesne wspolrzycie i bolalo mnie przy badaniu usg. Ten wczorajszy lekarz na usg wypatrzyl. Prawda jest taka, ze chcemy sie starac w tym miesiacu. I teraz nie wiem jak to ugryzc. Czy jesli to endomenda i ta torbiel tam jest to czy mam szanse? I czy jest sens to za tydzien kontrolowac? Przy okazji monitoring owu zrobie. Czy to sie kontroluje po jakims czasie.

Asia witaj bardzo mi przykro

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczynki melduje sie z lozka[emoji4]mam pyatnie do Was.
Czy ja moge lezec w kazdej pozycji,czy tylko na wznak?
Czy np moge na boczku,w pozycji polezacej z poduchami pod glowa,lub z podkurczonymi nogami?

Narazie odstawilam acard ,nie wiem czy odstawic calkowiecie do zakonczenia krwawien?
Nie wiem co z clexane ?boje sie troche odstawic.
W krzepliwosci nie wyszlo mi nic .
Tylko mthfr i pai-1.

W pierwszej ciazy zero plamien i krwawien.
Druga na acardzie z krwiakiem ,byly palmieni i krwawienia.

No i teraz clexane plus acard i jest krwiak.
Nie wiem co robic.
Ten lekarz wczoraj sugerwal calkowiecie odtawic clexane do drugiego trymestru.
On uwaza ,ze clexane jest szkodliwy dla dziecka w 1 trymestrze.
Mowil mi to juz zanim zaszlam ,ze on nie jest przychylny .
Clexane mam od innego lekarza,ktory ma urlop.

@Porzeczka1234 ten krwiak byl w tej ciazy? Wchlonal sie ?

Dzis jak poszlam do toalety to znow sie lalo.

Biore tez teraz cyclonamine.
Czy to sie nie gryzie z tym clexane?

Przepraszam za ilosc pytan[emoji20]

Czesc dziewczynki melduje sie z lozka[emoji4]mam pyatnie do Was.
Czy ja moge lezec w kazdej pozycji,czy tylko na wznak?
Czy np moge na boczku,w pozycji polezacej z poduchami pod glowa,lub z podkurczonymi nogami?

Narazie odstawilam acard ,nie wiem czy odstawic calkowiecie do zakonczenia krwawien?
Nie wiem co z clexane ?boje sie troche odstawic.
W krzepliwosci nie wyszlo mi nic .
Tylko mthfr i pai-1.

W pierwszej ciazy zero plamien i krwawien.
Druga na acardzie z krwiakiem ,byly palmieni i krwawienia.

No i teraz clexane plus acard i jest krwiak.
Nie wiem co robic.
Ten lekarz wczoraj sugerwal calkowiecie odtawic clexane do drugiego trymestru.
On uwaza ,ze clexane jest szkodliwy dla dziecka w 1 trymestrze.
Mowil mi to juz zanim zaszlam ,ze on nie jest przychylny .
Clexane mam od innego lekarza,ktory ma urlop.

@Porzeczka1234 ten krwiak byl w tej ciazy? Wchlonal sie ?

Dzis jak poszlam do toalety to znow sie lalo.

Biore tez teraz cyclonamine.
Czy to sie nie gryzie z tym clexane?

Przepraszam za ilosc pytan[emoji20]

@Funia90 Ja bym nie odstawiała clexane, mutacja mthfr i pai sa jakims wskazaniem do niego. Acard mozesz odstawic i do niego wrocic. Co do lezenia sie nie wypowiem, podobno w ciazy najlepiej na lewym boku ale nie wiem jak z krawieniami i krwiakiem. Badz dzielna! Dasz rade, lezenie nie jest przyjemne ale dobry serial, ksiazka i zleci! :) Trzymam bardzo mocno kciuki za Was!

reklama
@Funia90 nie w tej ciąży w pierwszej on mi się nie wchlonoł jak jest duzy to się ewakułuje jak u Ciebie to dobrze i u mnie tak było chodzi o to żebyś nie miała krwotoku bo może to zabrać dzidzie. Ja leżałam na bokach na wznak i wpół siedzie ale to nie dlugo np 1 godz dziennie. U mnie było wręcz odwrotnie odkąd dostałam fraxi to nie ma krwiaków ale ja mam dawkę 0,6. Mutacja i pai to chyba jednak coś wyszło ale to moim zdaniem ja mam mthfr i dwóch genetykow uznało ze to trombofilia

Do góry