reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi gratuluje!!!! Wiedziałam, że dasz czadu i piąteczka będzie Gratuluję!
@Funia90 Trzymaj się dzielnie Kochana , wszystkie tu wspieramy Cię myślamy i wiemy co przechodzisz. Ja też w ostatniej ciąży miałam ogromne krwiaki, leż i odpoczywaj. Jednak zapytaj lekarza jak z tym zwiększaniem duphastonu i luteiny czy one czasem nie zagęszczą za bardzo krwii? Lepiej dopytac niż brac za dużo na własną rękę. Buziaki!
@marzycielka81 Jak wykryto u Ciebie endometriozę? To chyba nie jest takie łatwe do diagnozy? Czy odrazu widać w usg?

Dziewczyny z mutacja MTHFR mam do was pytanie: ile kwasu foliowego metylowanego przyjmujecie? Ja mam obie postaci mutacji czyli C677T i A1298C, obie u ukladzie heterozygotycznym. Zanim jeszcze o tym wiedzialam pilam inofem dwa razy dziennie, czyli 400ug. Jak tylko dowiedzialam sie o mutacji zamowilam kwas metylowany, tez 400ug. Zrobilam tez badanie poziomu kwasu foliowego i wyszlo mi ponad norme, powyzej 19. Teraz gdy jestem w ciazy biore ten metylowany raz dziennie i metylowane B6 i B12. Martwie sie czy to nie za malo? Prosze napiszcie ile wy przyjmujecie?

Witam!
2 tygodnie temu przeszłam zabieg przerwania ciąży obumarłej w 11 tc.
Dzis przyszły wyniki badań genetycznych...
MTHFR C677T - hererozygota.
Jak wasi lekarze sobie z tym poradzili na etapie starań o kolejne maleństwo?

Drugi wynik bardziej dołujący- z tkanek po poronieniu- trisomia genu 21...

Macie jakies doświadczenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witaj Asiu [emoji4] przykro mi z powodu Twojej straty [emoji20]
Na mutacje MTHFR bierzemy witaminy metylowane: B6, B9 (czyli kwas foliowy) oraz B12 [emoji6] dodatkowo Acard i od pozytywnego testu włączyłabym heparynę (Clexane, Fraxiparine lub Neoparin) [emoji4]

Co do drugiej części pytania, to niestety nie pomogę [emoji53]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Funia trzymam kciuki. Odpoczywaj.

Magda gratuluje mrl.

Marthi gratuluje

Pixi.nova chodze do dr Kubiaczyk. Jestem na etapie, ze mielismy sie starac a dzis padlo podejrzenie endometriozy. Wyc ki sie chce.

Marthi na usg lekarz zobaczyl i twierdzi, ze to torbiel endometrialna. Za tydzien nastepna wizyta i usg.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, a czy ty masz jakies bóle podczas @?
U mnie tez co drugi gin twierdził ze to torbiel endometrialna i ze mam endometriozę. Mój gin mówił ze nie mam żadnej endomendy.
Finalnie usunęłam laparoskopowo torbiel czekoladowa, i wynik histopato potwierdził ze to zwykła torbiel pęcherzykowak, tylko po prostu wypełniona krwią.
Takze jak nie masz dodatkowych objawów to w ogole w takie bzdury nie wierz.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha dobrze napisane. Przeciez mi tez np nikt nie powiedzial ze ja mam endometrioze dopiero dr P widzial. Tylko moje miesiaczki byly obfite i potem juz bolesne. Bol zaczynal sie przed okresem ok tyg juz mialam wrazenie ze zaraz nadejdzie i utrzymywal sie tydzkien po. Mi dr kazal jak najszybciej zajsc w ciaze bo tylko ciaza i menopauza lecza endometrioze. Ja radzilabym Ci 3cykle sprobowac i potem skontrolowac ta endomende.

Dziewczyno od kwasu dobre masz dawki. Mozesz dorzucic jeazcze np prenatal czy fembion i juz. Ja biore kwas 1000 a wczesniej 800 ale zadnego innego niz metyloowego nie bralam.

Ovli udanego wypoczynku!!!!

Pixi Dziekuje kochanie! [emoji8]

Funia, bardzo mi przykro :( badz dobrej mysli. Mocno Wam kibicuje. [emoji8]

Marzycielka - podejrzenie? Mam nadzieje ze sie okaże błędne i wszystko sobie ogarniesz!!! [emoji8]

Kas90 co oznacza palenie sobódki? [emoji28] nigdy nie słyszałam o tym :p

Palenie na polu wieeeeelkiego ogniska. Słowiański zwyczaj wiejski przejęty potem przez chrześcijaństwo na uroczystość Zesłania Ducha Św.

@agatush, po prostu za dużo się nasłuchałaś od rodziny i stąd ten niepokoj.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Tylko kiełbaski i utylizacja kartonów i gałezi :D

@Olciaj, w wątku nafoczki (jak klikniesz w jej nick to znajdziesz) opisaałam dokładnie jakie i ile wit brałam na jakim etapie ciazy.

Witaj Asiu. Przy mutacjach bierzemy witaminy metylowane. Również możesz zerknąć na wątek @nafoczka- ciąże po poronieniach zakończone sukcesem. Tam jest też link do artykułu o związku mthfr z zespolem downa. Myślę, że powinnaś się umówić na konsultację do dobrego genetyka i zbadać też wasze kariotypy (myslę, ze powinny wam przyslugiwac na NFZ)

Ostatnia edycja:
Do góry