reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi gratuluje!!!! Wiedziałam, że dasz czadu i piąteczka będzie Gratuluję!
@Funia90 Trzymaj się dzielnie Kochana , wszystkie tu wspieramy Cię myślamy i wiemy co przechodzisz. Ja też w ostatniej ciąży miałam ogromne krwiaki, leż i odpoczywaj. Jednak zapytaj lekarza jak z tym zwiększaniem duphastonu i luteiny czy one czasem nie zagęszczą za bardzo krwii? Lepiej dopytac niż brac za dużo na własną rękę. Buziaki!
@marzycielka81 Jak wykryto u Ciebie endometriozę? To chyba nie jest takie łatwe do diagnozy? Czy odrazu widać w usg?

Dziewczyny z mutacja MTHFR mam do was pytanie: ile kwasu foliowego metylowanego przyjmujecie? Ja mam obie postaci mutacji czyli C677T i A1298C, obie u ukladzie heterozygotycznym. Zanim jeszcze o tym wiedzialam pilam inofem dwa razy dziennie, czyli 400ug. Jak tylko dowiedzialam sie o mutacji zamowilam kwas metylowany, tez 400ug. Zrobilam tez badanie poziomu kwasu foliowego i wyszlo mi ponad norme, powyzej 19. Teraz gdy jestem w ciazy biore ten metylowany raz dziennie i metylowane B6 i B12. Martwie sie czy to nie za malo? Prosze napiszcie ile wy przyjmujecie?

Witam!
2 tygodnie temu przeszłam zabieg przerwania ciąży obumarłej w 11 tc.
Dzis przyszły wyniki badań genetycznych...
MTHFR C677T - hererozygota.
Jak wasi lekarze sobie z tym poradzili na etapie starań o kolejne maleństwo?

Drugi wynik bardziej dołujący- z tkanek po poronieniu- trisomia genu 21...

Macie jakies doświadczenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witaj Asiu [emoji4] przykro mi z powodu Twojej straty [emoji20]
Na mutacje MTHFR bierzemy witaminy metylowane: B6, B9 (czyli kwas foliowy) oraz B12 [emoji6] dodatkowo Acard i od pozytywnego testu włączyłabym heparynę (Clexane, Fraxiparine lub Neoparin) [emoji4]

Co do drugiej części pytania, to niestety nie pomogę [emoji53]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Funia trzymam kciuki. Odpoczywaj.

Magda gratuluje mrl.

Marthi gratuluje

Pixi.nova chodze do dr Kubiaczyk. Jestem na etapie, ze mielismy sie starac a dzis padlo podejrzenie endometriozy. Wyc ki sie chce.

Marthi na usg lekarz zobaczyl i twierdzi, ze to torbiel endometrialna. Za tydzien nastepna wizyta i usg.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, a czy ty masz jakies bóle podczas @?
U mnie tez co drugi gin twierdził ze to torbiel endometrialna i ze mam endometriozę. Mój gin mówił ze nie mam żadnej endomendy.
Finalnie usunęłam laparoskopowo torbiel czekoladowa, i wynik histopato potwierdził ze to zwykła torbiel pęcherzykowak, tylko po prostu wypełniona krwią.
Takze jak nie masz dodatkowych objawów to w ogole w takie bzdury nie wierz.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha dobrze napisane. Przeciez mi tez np nikt nie powiedzial ze ja mam endometrioze dopiero dr P widzial. Tylko moje miesiaczki byly obfite i potem juz bolesne. Bol zaczynal sie przed okresem ok tyg juz mialam wrazenie ze zaraz nadejdzie i utrzymywal sie tydzkien po. Mi dr kazal jak najszybciej zajsc w ciaze bo tylko ciaza i menopauza lecza endometrioze. Ja radzilabym Ci 3cykle sprobowac i potem skontrolowac ta endomende.

Dziewczyno od kwasu dobre masz dawki. Mozesz dorzucic jeazcze np prenatal czy fembion i juz. Ja biore kwas 1000 a wczesniej 800 ale zadnego innego niz metyloowego nie bralam.

Ovli udanego wypoczynku!!!!

Pixi Dziekuje kochanie! [emoji8]

Funia, bardzo mi przykro :( badz dobrej mysli. Mocno Wam kibicuje. [emoji8]

Marzycielka - podejrzenie? Mam nadzieje ze sie okaże błędne i wszystko sobie ogarniesz!!! [emoji8]

Kas90 co oznacza palenie sobódki? [emoji28] nigdy nie słyszałam o tym :p

Palenie na polu wieeeeelkiego ogniska. Słowiański zwyczaj wiejski przejęty potem przez chrześcijaństwo na uroczystość Zesłania Ducha Św.

@agatush, po prostu za dużo się nasłuchałaś od rodziny i stąd ten niepokoj.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Tylko kiełbaski i utylizacja kartonów i gałezi :D

@Olciaj, w wątku nafoczki (jak klikniesz w jej nick to znajdziesz) opisaałam dokładnie jakie i ile wit brałam na jakim etapie ciazy.

Witaj Asiu. Przy mutacjach bierzemy witaminy metylowane. Również możesz zerknąć na wątek @nafoczka- ciąże po poronieniach zakończone sukcesem. Tam jest też link do artykułu o związku mthfr z zespolem downa. Myślę, że powinnaś się umówić na konsultację do dobrego genetyka i zbadać też wasze kariotypy (myslę, ze powinny wam przyslugiwac na NFZ)

Ostatnia edycja:
Do góry