reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi chyba cos zle napisalas z tym twoim wynikiem,bylas w fazie folikularnej i tak jakby masz ponad norme[emoji4]

Wiesz co lekarz to opinia,mi jeden raz kazal miedzy 16 a 18 dc w styczniu badac
A teraz ten sam mowil mi 6-8 ,zas drugi gin ,ze niewazne kiedy byle bym pamietala kiedy to bylo aby moc odczytac wynik.
Tak czy siak wynik poza norma mialam[emoji4]
Od marca biore metylowane witaminy,od 1,5 tyg acard(w poprzedniej ciazy tez byl),duphaston od 16-25 dc na plamienia,clexane od pozytywnego testu w dawce wlasnie 0,4.
Narazie poprzestane na takim leczeniu[emoji4]
Dziekuje Ci za podpowiedz[emoji5]
W pierwsza ciaze zaszlam w drugim cyklu,w druga w trzecim jak zaczelam barc luteine bo wtedy mialam jeszcze mniej progesteronu i przez to nie zachodzilam najprawdopodobniej[emoji4]

A lat mam 27,niech nikogo nick nie zmyli[emoji4]chcialam go zmienic na rok urodzenia ale nie potrafie[emoji58]
@nafoczka da sie to jakos zrobic?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak Funia. Nspisz do @aniaslu ona jest tu administeatrem

reklama
@pixi chyba cos zle napisalas z tym twoim wynikiem,bylas w fazie folikularnej i tak jakby masz ponad norme[emoji4]

Wiesz co lekarz to opinia,mi jeden raz kazal miedzy 16 a 18 dc w styczniu badac
A teraz ten sam mowil mi 6-8 ,zas drugi gin ,ze niewazne kiedy byle bym pamietala kiedy to bylo aby moc odczytac wynik.
Tak czy siak wynik poza norma mialam[emoji4]
Od marca biore metylowane witaminy,od 1,5 tyg acard(w poprzedniej ciazy tez byl),duphaston od 16-25 dc na plamienia,clexane od pozytywnego testu w dawce wlasnie 0,4.
Narazie poprzestane na takim leczeniu[emoji4]
Dziekuje Ci za podpowiedz[emoji5]
W pierwsza ciaze zaszlam w drugim cyklu,w druga w trzecim jak zaczelam barc luteine bo wtedy mialam jeszcze mniej progesteronu i przez to nie zachodzilam najprawdopodobniej[emoji4]

A lat mam 27,niech nikogo nick nie zmyli[emoji4]chcialam go zmienic na rok urodzenia ale nie potrafie[emoji58]
@nafoczka da sie to jakos zrobic?

Hmm faza folikularna to czas do owulacji? Ja badalam go w drugiej fazie, bo podobno wg. mojego gina badanie w drugiej fazie moze pokazac wplyw na ciaze :/ W kazdym badz razie progesteron to chyba najmniejszy problem, u mnie raczej nie ma wplywu. w ostatniej ciazy bralam bardzo duzo luteiny i nic to nie dalo, takze przyzyn szukam gdzie indziej. Powiem Ci, ze z jednej strony chcialabym sie bardzo starac ale z drugiej mam taki uraz... Musze odpoczac. Planuje poki co kolejne wakcje i daje sobie na luz. Tobie zycze pieknych dwoch kresek i bezproblemowej ciazy!! Ja niedlugo podejme decyzje odnosnie leczenia ale raczej teraz nie zdecyduje sie na szczepienia, gora intralipid. Zastanawiam sie nad sterydem. Ja bardzo ciezko przeszlam poronienia.. musze obstawic sie doagnozami i lekami, moze to pomoze mi sie uspokoic. Buziaki!

@pixi co innego myslam a co innego napisalam[emoji4]oczywiscie ,ze mialam na mysli lutealna[emoji4]
Widzisz ja mialam strasznie niski progesteron i bralam w sumie 6tabletek duphastonu i tez to nic nie dalo[emoji20]

Ja tez mialam wachania ale co mam zrobic musze zaryzykowac[emoji4]
Byle bysmy byly spokojne zajdziemy w ciaze[emoji4]

@pixi co innego myslam a co innego napisalam[emoji4]oczywiscie ,ze mialam na mysli lutealna[emoji4]
Widzisz ja mialam strasznie niski progesteron i bralam w sumie 6tabletek duphastonu i tez to nic nie dalo[emoji20]

Ja tez mialam wachania ale co mam zrobic musze zaryzykowac[emoji4]
Byle bysmy byly spokojne zajdziemy w ciaze[emoji4]

Pewnie, ze tak kazda ciaza to nowa, czysta karta! :) Ja czekam na wynik badania zarodka. Czy Ty je badalas? Jestem przekonana, ze do trzech razy sztuka i teraz urodzisz slicznego, zdrowego bobaska! :) Przepraszam, ze tak mecze a badalas kariotypy? Mnie czeka to badanie i strasznie sie boje ehh Duzo spokoju kochana

@pixi dokladnie kazda ciaza jest inna [emoji4]
Nie badalam zadodkow,wiesz za pierwszym razem mialam zabieg i mowili mi ,ze to przypadek wiec nie chcialam.
A za drugim nie dalam rady psychicznie bo mialam poronienie farmakologiczne.
Kariotypy badamy,oddalismy krew we wtorek,do 6 tyg wyniki i powiem Ci ,ze tez sie boje[emoji58]
Nie meczysz w ogole [emoji4]
Mam nadzieje ,ze do 3 razy sztuka[emoji4]
A Ty ile masz strat kochana?

@pixi.nova nowa po dwóch stratach badania możesz mieć na nfz. Mówię o badaniu kariotypów czy mutacji leydena czy mthfr.
metka doszła:-*, teraz jeszcze czekam na kolejny podarunek od kolejnej dobrej duszy
Mickey jest meta to teraz jeszcze start więc psychicznie na luzz jak już plan jest a potem to już sama wiesz, tylko spokój.

@Destino mega mocne kciuki za bete i robaczka

Tak tak @mickey* kolo ratunkowe masz, telefon do przyjaciela tez wiec start i tylko meta :* :D
@Destino trzymam kciuki ale wiesz z plamienia miało 80% z nas więc tak sobie to tłumacz :)
@magda1208 u nas czas biegnie coraz szybciej i czaś wracać do pracy. Trochę ciężko a ze względu na atmosferę bardzo, ale wszystko ma swoje granice, siedzenie w domu też :)
Bralam męża pod włos o 3 dziecko a on spokojnie Ok :) co szczerze mówiąc bardzo mnie ucieszyło nie ze 3 tylko jego podejście :)
Z Wikusiem mają wspaniały układ (lepszy niż ze starszym) :)
A to mój/wasz zboj :D
Pozdrawiamy i ściskamy każda ciocie a niedługo roczek będzie ♡

Ostatnia edycja:
reklama
Foczusia cudny twoj synek.

Laski ide. Brzuch boli mnie tak jakbym zaraz miala @ dostac

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry