reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino może masz jakiegoś krwiaka. Oj biedna Ty będę trzymać kciuki.

@Avita jak piszesz o swoich nogach to serio widze nogi swojej teściowej też do łydki ma szkliste i bordowo siwe ma problem z krążeniem i żylakami. Aaa widzisz jednak mam coś z klałna :D
@Porzeczka1234 super że badania super :D ja mam prenatalne na 30,05.

Jestem jakaś spokojna , wyciszona i wiecznie śpiąca. Czuję że bedzie dobrze. Chce zacząć nowenne o zdrowe żywe dziecko ale na ta chwile nie mam tyle energii. jestem w gorszym stanie niż moja teściowa po 70-tce.

reklama
@Destino, brzuch mnie nie bolał. Wieczorem schodziło ze mnie na brązowo, a na następny dzień już czysto. Podejrzewam, że zarodek nawiercił mi jakieś naczynko, a ja byłam po pierwszym clexanie i krew była mocno rozrzedzona. No bo innego pomysłu nie mam co to było. Ale to była przerażająca żywa krew:(
Teraz zupełnie jakbym wyparła, że coś takiego miało miejsce.

@bea25ta, przejdzie Ci w 4 miesiącu :D Chociaż dalej mam często popołudniowe drzemki.

Ja osobiście byłam w Genosie w Łodzi, ale nie byłam zadowolona. Niby na termin czekałam od maja do sierpnia, ale potem cyrki z wynikami, bo albo drukarka zepsuta, albo koleżanki co wysyła badania nie ma, albo doktor na sympozjum...dopiero jak włączył mi się "fighter" i zrobiłam im taką aferę, że poryczałam się do słuchawki (postraszyłam że przyjadę z tvnem [emoji48] ), że dosyć że mam pod górę to jaja sobie jeszcze ze mnie robią, to wysłali badania i były w ciągu dwóch dni i jednak mieli je jak wydrukować, miał je kto podpisać i wysłać, ale to był już listopad. Także z autopsji nie polecam Genosa w Łodzi.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Oj to faktycznie nieciekawie z tą Łodzią :( Jak mogę podpytać to na jakim Ty jesteś etapie? Przepraszam, że pytam ale nie znam tu jeszcze Was wszystkich za dobrze ;) Nie obraź się w związku z tym :) Czy znalazłaś ewentualną przyczynę poprzez wykonane badania? U kogo się leczysz i jaką metodą? Pozdrawiam :*

@pixi juz Ci pisze[emoji4]
Wiec tak co do mutacji mthfr i pai plus v-leiden,gen potrombiny i chyba cos jeszcze ale nie pamietam,to polecam Test Dna w Katowicach ,calosc kosztuje 330 zl
Dla osob z daleka jak Ty jest mozliwosc wysylkowego zalatwienia sprawy.
W tej samej cenie.
Chyba ,ze maja oddzial gdzies blisko.
Pobranie polega na pomizianiu sie patyczkiem w ustach.
Oczekiwanie do 14dni roboczych.
Mozesz wziac z konsultacja z genetykiem telefoniczna i jest wtedy troszke drozej lub sama zinterpretujesz.

Progesteron badalam w 13 dc i widzialam wtedy sluz plodny ,wiec traktowalam wynik jako w fazie owulacyjnej i byl duzo ponizej normy.
W sumie zinterpretowalam go sama.
A wiedzialam ,za wyjdzie mi zle bo mialam juz wczesniej z tym problem i mam plamienia przed miesiaczka.
Zawsze jak badasz to przede wszyatkim pamietaj ,ktory to dc.
Moze Ci pomoc ?masz wynik?

My zaczalismy starania w tym cyklu ,takze zobaczymy[emoji5]

Chyba też skorzystam z tego badania w Katowicach, ceny dużo niższe niż w Poznaniu!
Odnośnie progesteronu nie wiem czy nie badałaś w złym dniu cyklu, nie chce się wymądrzać ale mój gin kazał mi zbadać w 21 dc. Jednak skoro zawsze miałaś plamienia między cyklami, to faktycznie badanie nie miało aż takiego znaczenia. U mnie progesteron w 22 dc wynosił 14, 71 normy od faza folikularna 0,1-0,3 ; faza lutealna 1,2-15,9
Gratuluję staranek :) Jak mogę podpytać jak się leczyłaś? Jakieś szczepienia, wlewy? Czy raczej clexan, acard + ewentualnie encorton w ciąży?
Jeżeli chciałabyś wiedzieć jak dawkować clexane, o mnie dzisiaj prof. hematolog oświeciła ;)
Do 3 miesiąca ciąży dawka profilaktyczna 0,4 ; później robisz badanie 4 godziny po zastrzyku anty -Xa i wtedy wiesz czy dawka, którą bierzesz jest ok czy za mała.

Warto też zbadać stężenie białka s w ciąży bo podobno to często wariuje u ciężarnych.
Powodzenia życzę w testowaniu już niedługo! :* Oby się udało! A zazwyczaj zachodziłaś od razu?
Głupie pytanko kochana, ale jak mogę zapytać ;) ile masz lat?

@funia26 Chyba też skorzystam z tego badania w Katowicach, ceny dużo niższe niż w Poznaniu!
Odnośnie progesteronu nie wiem czy nie badałaś w złym dniu cyklu, nie chce się wymądrzać ale mój gin kazał mi zbadać w 21 dc. Jednak skoro zawsze miałaś plamienia między cyklami, to faktycznie badanie nie miało aż takiego znaczenia. U mnie progesteron w 22 dc wynosił 14, 71 normy od faza folikularna 0,1-0,3 ; faza lutealna 1,2-15,9
Gratuluję staranek! Jak mogę podpytać jak się leczyłaś? Jakieś szczepienia, wlewy? Czy raczej clexan, acard + ewentualnie encorton w ciąży?
Jeżeli chciałabyś wiedzieć jak dawkować clexane, to mnie dzisiaj prof. hematolog oświeciła
Do 3 miesiąca ciąży dawka profilaktyczna 0,4 ; później robisz badanie 4 godziny po zastrzyku anty -Xa i wtedy wiesz czy dawka, którą bierzesz jest ok czy za mała.

Warto też zbadać stężenie białka s w ciąży bo podobno to często wariuje u ciężarnych.
Powodzenia życzę w testowaniu już niedługo! :* Oby się udało! A zazwyczaj zachodziłaś od razu?
Głupie pytanko kochana, ale jak mogę zapytać ile masz lat?

reklama
@pixi chyba cos zle napisalas z tym twoim wynikiem,bylas w fazie folikularnej i tak jakby masz ponad norme[emoji4]

Wiesz co lekarz to opinia,mi jeden raz kazal miedzy 16 a 18 dc w styczniu badac
A teraz ten sam mowil mi 6-8 ,zas drugi gin ,ze niewazne kiedy byle bym pamietala kiedy to bylo aby moc odczytac wynik.
Tak czy siak wynik poza norma mialam[emoji4]
Od marca biore metylowane witaminy,od 1,5 tyg acard(w poprzedniej ciazy tez byl),duphaston od 16-25 dc na plamienia,clexane od pozytywnego testu w dawce wlasnie 0,4.
Narazie poprzestane na takim leczeniu[emoji4]
Dziekuje Ci za podpowiedz[emoji5]
W pierwsza ciaze zaszlam w drugim cyklu,w druga w trzecim jak zaczelam barc luteine bo wtedy mialam jeszcze mniej progesteronu i przez to nie zachodzilam najprawdopodobniej[emoji4]

A lat mam 27,niech nikogo nick nie zmyli[emoji4]chcialam go zmienic na rok urodzenia ale nie potrafie[emoji58]
@nafoczka da sie to jakos zrobic?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry