reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino może masz jakiegoś krwiaka. Oj biedna Ty będę trzymać kciuki.

@Avita jak piszesz o swoich nogach to serio widze nogi swojej teściowej też do łydki ma szkliste i bordowo siwe ma problem z krążeniem i żylakami. Aaa widzisz jednak mam coś z klałna :D
@Porzeczka1234 super że badania super :D ja mam prenatalne na 30,05.

Jestem jakaś spokojna , wyciszona i wiecznie śpiąca. Czuję że bedzie dobrze. Chce zacząć nowenne o zdrowe żywe dziecko ale na ta chwile nie mam tyle energii. jestem w gorszym stanie niż moja teściowa po 70-tce.

reklama
@Destino, brzuch mnie nie bolał. Wieczorem schodziło ze mnie na brązowo, a na następny dzień już czysto. Podejrzewam, że zarodek nawiercił mi jakieś naczynko, a ja byłam po pierwszym clexanie i krew była mocno rozrzedzona. No bo innego pomysłu nie mam co to było. Ale to była przerażająca żywa krew:(
Teraz zupełnie jakbym wyparła, że coś takiego miało miejsce.

@bea25ta, przejdzie Ci w 4 miesiącu :D Chociaż dalej mam często popołudniowe drzemki.

Ja osobiście byłam w Genosie w Łodzi, ale nie byłam zadowolona. Niby na termin czekałam od maja do sierpnia, ale potem cyrki z wynikami, bo albo drukarka zepsuta, albo koleżanki co wysyła badania nie ma, albo doktor na sympozjum...dopiero jak włączył mi się "fighter" i zrobiłam im taką aferę, że poryczałam się do słuchawki (postraszyłam że przyjadę z tvnem [emoji48] ), że dosyć że mam pod górę to jaja sobie jeszcze ze mnie robią, to wysłali badania i były w ciągu dwóch dni i jednak mieli je jak wydrukować, miał je kto podpisać i wysłać, ale to był już listopad. Także z autopsji nie polecam Genosa w Łodzi.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Oj to faktycznie nieciekawie z tą Łodzią :( Jak mogę podpytać to na jakim Ty jesteś etapie? Przepraszam, że pytam ale nie znam tu jeszcze Was wszystkich za dobrze ;) Nie obraź się w związku z tym :) Czy znalazłaś ewentualną przyczynę poprzez wykonane badania? U kogo się leczysz i jaką metodą? Pozdrawiam :*

@pixi juz Ci pisze[emoji4]
Wiec tak co do mutacji mthfr i pai plus v-leiden,gen potrombiny i chyba cos jeszcze ale nie pamietam,to polecam Test Dna w Katowicach ,calosc kosztuje 330 zl
Dla osob z daleka jak Ty jest mozliwosc wysylkowego zalatwienia sprawy.
W tej samej cenie.
Chyba ,ze maja oddzial gdzies blisko.
Pobranie polega na pomizianiu sie patyczkiem w ustach.
Oczekiwanie do 14dni roboczych.
Mozesz wziac z konsultacja z genetykiem telefoniczna i jest wtedy troszke drozej lub sama zinterpretujesz.

Progesteron badalam w 13 dc i widzialam wtedy sluz plodny ,wiec traktowalam wynik jako w fazie owulacyjnej i byl duzo ponizej normy.
W sumie zinterpretowalam go sama.
A wiedzialam ,za wyjdzie mi zle bo mialam juz wczesniej z tym problem i mam plamienia przed miesiaczka.
Zawsze jak badasz to przede wszyatkim pamietaj ,ktory to dc.
Moze Ci pomoc ?masz wynik?

My zaczalismy starania w tym cyklu ,takze zobaczymy[emoji5]

Chyba też skorzystam z tego badania w Katowicach, ceny dużo niższe niż w Poznaniu!
Odnośnie progesteronu nie wiem czy nie badałaś w złym dniu cyklu, nie chce się wymądrzać ale mój gin kazał mi zbadać w 21 dc. Jednak skoro zawsze miałaś plamienia między cyklami, to faktycznie badanie nie miało aż takiego znaczenia. U mnie progesteron w 22 dc wynosił 14, 71 normy od faza folikularna 0,1-0,3 ; faza lutealna 1,2-15,9
Gratuluję staranek :) Jak mogę podpytać jak się leczyłaś? Jakieś szczepienia, wlewy? Czy raczej clexan, acard + ewentualnie encorton w ciąży?
Jeżeli chciałabyś wiedzieć jak dawkować clexane, o mnie dzisiaj prof. hematolog oświeciła ;)
Do 3 miesiąca ciąży dawka profilaktyczna 0,4 ; później robisz badanie 4 godziny po zastrzyku anty -Xa i wtedy wiesz czy dawka, którą bierzesz jest ok czy za mała.

Warto też zbadać stężenie białka s w ciąży bo podobno to często wariuje u ciężarnych.
Powodzenia życzę w testowaniu już niedługo! :* Oby się udało! A zazwyczaj zachodziłaś od razu?
Głupie pytanko kochana, ale jak mogę zapytać ;) ile masz lat?

@funia26 Chyba też skorzystam z tego badania w Katowicach, ceny dużo niższe niż w Poznaniu!
Odnośnie progesteronu nie wiem czy nie badałaś w złym dniu cyklu, nie chce się wymądrzać ale mój gin kazał mi zbadać w 21 dc. Jednak skoro zawsze miałaś plamienia między cyklami, to faktycznie badanie nie miało aż takiego znaczenia. U mnie progesteron w 22 dc wynosił 14, 71 normy od faza folikularna 0,1-0,3 ; faza lutealna 1,2-15,9
Gratuluję staranek! Jak mogę podpytać jak się leczyłaś? Jakieś szczepienia, wlewy? Czy raczej clexan, acard + ewentualnie encorton w ciąży?
Jeżeli chciałabyś wiedzieć jak dawkować clexane, to mnie dzisiaj prof. hematolog oświeciła
Do 3 miesiąca ciąży dawka profilaktyczna 0,4 ; później robisz badanie 4 godziny po zastrzyku anty -Xa i wtedy wiesz czy dawka, którą bierzesz jest ok czy za mała.

Warto też zbadać stężenie białka s w ciąży bo podobno to często wariuje u ciężarnych.
Powodzenia życzę w testowaniu już niedługo! :* Oby się udało! A zazwyczaj zachodziłaś od razu?
Głupie pytanko kochana, ale jak mogę zapytać ile masz lat?

reklama
@pixi chyba cos zle napisalas z tym twoim wynikiem,bylas w fazie folikularnej i tak jakby masz ponad norme[emoji4]

Wiesz co lekarz to opinia,mi jeden raz kazal miedzy 16 a 18 dc w styczniu badac
A teraz ten sam mowil mi 6-8 ,zas drugi gin ,ze niewazne kiedy byle bym pamietala kiedy to bylo aby moc odczytac wynik.
Tak czy siak wynik poza norma mialam[emoji4]
Od marca biore metylowane witaminy,od 1,5 tyg acard(w poprzedniej ciazy tez byl),duphaston od 16-25 dc na plamienia,clexane od pozytywnego testu w dawce wlasnie 0,4.
Narazie poprzestane na takim leczeniu[emoji4]
Dziekuje Ci za podpowiedz[emoji5]
W pierwsza ciaze zaszlam w drugim cyklu,w druga w trzecim jak zaczelam barc luteine bo wtedy mialam jeszcze mniej progesteronu i przez to nie zachodzilam najprawdopodobniej[emoji4]

A lat mam 27,niech nikogo nick nie zmyli[emoji4]chcialam go zmienic na rok urodzenia ale nie potrafie[emoji58]
@nafoczka da sie to jakos zrobic?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry