reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Bede brala tak dlugo jak pozwoli mi watroba a juz dzis zaczela marudzic. Sydor powiedzial ciekawa rzecz, ze za jakis czas mozemy sprawdzic allo mlr i powinno wzrastac. Moze jest wlasnie tak, ze kazda poroniona ciaza dziala toche jak szczepienia? Nie sprawdzalismy z M wczesniej wiec nie wiem. Taka refleksja. Mowil tez ze maja dobre wyniki z intralipidem dla osob ktore maja wysokie nk. Tylko musza byc wysokie. Tematu nie rozwijalam, bo powiedzial ze nas to nie dotyczy. Maja bo pracuje z klinika ivf w katowicach i z tamtad ma doswiadczenia roznych przypadkow. Gosc wszystko wyjasnia jest przekonywujacy. O mhtfr nie chce gadac, bo kiedys w to wierzyl i metyle i homocysteine, ale sie nie potwierdzilo. Jednak same musimy byc sobie lekarzami

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Destino a nie miałaś czasem allo mlr dość wysokiego około 30% ?
w ciąży mlr rośnie fizjologicznie chyba od 5-6 tyg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bede brala tak dlugo jak pozwoli mi watroba a juz dzis zaczela marudzic. Sydor powiedzial ciekawa rzecz, ze za jakis czas mozemy sprawdzic allo mlr i powinno wzrastac. Moze jest wlasnie tak, ze kazda poroniona ciaza dziala toche jak szczepienia? Nie sprawdzalismy z M wczesniej wiec nie wiem. Taka refleksja. Mowil tez ze maja dobre wyniki z intralipidem dla osob ktore maja wysokie nk. Tylko musza byc wysokie. Tematu nie rozwijalam, bo powiedzial ze nas to nie dotyczy. Maja bo pracuje z klinika ivf w katowicach i z tamtad ma doswiadczenia roznych przypadkow. Gosc wszystko wyjasnia jest przekonywujacy. O mhtfr nie chce gadac, bo kiedys w to wierzyl i metyle i homocysteine, ale sie nie potwierdzilo. Jednak same musimy byc sobie lekarzami

@Destino ja właśnie to słyszałam o tym allo mrl Sydor pracuje właśnie w Gyncentrum tam gdzie Ci pisałam o in vitro. Moja Pani dr lokalna kiedyś przyjmowała w medicover a teraz tam pracuje i ona ciągle coś konsultuje z Sydorem ten moj przypadek ja chciałam kiedyś do niego iść ale on na szczepienia kieruje do Paśnika ja chciałam do Maliny. Kochana moze weź jakiś magnez nospe. Mnie brzuch bolał jak byłam zagazowana przepraszam za dosłowność brałam espumisan można w ciąży

@mickey* tak mialam ponad 36 zaraz po 2 poronieniu. Poniewaz nie znam wczesniejszych wartosci, to tylko snuje domysly.

@Porzeczka1234 tam wlasnie Sydor tez pracuje. Mowi ze oni sa zespolem i razem wszystkie przypadki omawiaja.

Biore acard, wit d3, rutinoskorbin, bo dalej kaszle, magneb6 3x2, siofor (metformina), encorton 15, acc, letroc 50, cleksan. Femibion natal, coz poczac. Czlowiek sam sobie lekarzami[emoji53], oczywiscie z pomoca aniolow na ziemi [emoji1]. Jeszcze w liczbie mnogiej uciekamy spac. Do jutra Kochane [emoji8]

@Destino, a jaki i ile progesteronu bierzesz? On zawsze tez cos zabezpiecza przed odpowiedzią immunologiczną. Ja nie umiem Ci doradzic, moze byc tak ze jak owu byla ladna i jajo silne to wszystko i bez lekow się pięknie rozwinie. Trudno cos doradzic.
Ja chociaz tyle, ze moja dr dawała mi encorton z calą stanowczoscią i już nad tym się nie musiałam głowić.
Czekamy na jutrzejszą betkę:*

@Gabiś, @lamia jak samopoczucie?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy dobrze trafiłam bo juz sama nie wiem jaki temat jest dla mnie ;( w skrócie 22tc, amniopunkcja bo podejrzenie zbyt wielu wad, wyniki złe ;( wady genetyczne, coś z chromosomami. Będziemy mieć dodatkowe badania pod kontem naszych genów, chromosomów. Czy któraś miała zle wyniki a lekarze dalej szansę na zdrowe dzieci ? Czy jest szansa na leczenie jakiegoś błędu w chromosomach ? Bardzo się boję kolejnych wyników, ponieważ maz ma brata a brat 3razy już próbował i mają 3 poronienia na koncie.czy jeżeli mój mąż jest nosicielem jakiejś aberacji chromosomalnej to mamy szansę? ;( czy już nigdy nie zostanę mama ? ;(

@Destino, a jaki i ile progesteronu bierzesz? On zawsze tez cos zabezpiecza przed odpowiedzią immunologiczną. Ja nie umiem Ci doradzic, moze byc tak ze jak owu byla ladna i jajo silne to wszystko i bez lekow się pięknie rozwinie. Trudno cos doradzic.
Ja chociaz tyle, ze moja dr dawała mi encorton z calą stanowczoscią i już nad tym się nie musiałam głowić.
Czekamy na jutrzejszą betkę:*

@Gabiś, @lamia jak samopoczucie?
@kas90 - myślę że @lamia78 nie będzie miała nic przeciwko jak napiszę w jej i w swoim imieniu, bo jesteśmy w kontakcie - że się ledwo kulamy i brakuje nam już cierpliwości. A tak poważnie to robimy co w naszej mocy, żeby nasze pisklaki się już wykluły ale to małe uparciuszki i nie chcą opuszczać maminych brzuszków. Zresztą kto by chciał opuszczać takie all inclusive :-) :-)

@susana - @fiolkowa pisała kiedyś że jednak jest w ciąży, badania potwierdziły zdrową ciążę, potem pisała o krwotoku w pracy i o tym że lekarz wysłał ją na zwolnienie, więc wszystko się zgadza :-) :-)
@Sus jak samopoczucie?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Cos_tam_marze aberracji chromosomowych, czli genetyki ogolniesie nie leczy bo to zmiany w lancuchu dna a medycyna nie zna na to lekarstwa. To co morzecie zrobic to poddac sie procedurze in vitro z badaniem zarodkow wtedy podaja ci 5 dniowy odmrazany zarodek po badaniu genetycznym, taki bez wad. Kochana, mimo wszystko bedziecie mieli szanse na zywe i zdrowe dziecko. Jakie? Na to pytanie odpowie ci genetyk. Ja 2 razy poronilam wczesna ciaze na przelomie 9/10tygodnia. Wszyscy mowia o wadach dziecka. Badan maluszkow nie robilam. Mam endometrioze i przez to slabe jajeczka ktore rokuja na czeste wady genetyczne wiek, bo 36 lat to tez czeste wady. I mimo poprawnych kariotypow boje sie bo to nie jest gwarancja zdrowych malutkich ludzikow. Boje sie bo 2 dni temu okazalo sie ze jestem w ciazy i tez nie wiem co tym razem zycie przyniesie, kolejny bol, czy wreszcie radosc. Napisalabym glowa do gory, ala sama wiem jakie to trudne. Witaj wsrod nas. Mam nadzieje, ze znajdziesz wsparcie na dalszy przebieg ciazy i to co przyniasa najblizsze miesiace. Nam potrzeba nieziemskiej wiary, sily i wspanialych ludzi, ktorzy rozumieja. Przykro mi, ze zmagasz sie z takim ciezarem. Napisz moze wiecej co powiedzieli po amniopunkcji i co w tej sprawie postanawiacie. Jesli czujesz sie na silach oczywiscie i chcesz. Przytulam Cie Cieplo [emoji131]

reklama
@Gabiś . @lamia78 a seksu ?? Podobno nie ma nic lepszego jak masaż szyjki. Słyszałam że bardziej skuteczniejsze to od spacerów czy chodzeniu po schodach , ale to tego trzeba dwojga ;P.
e się
@Destino jeszcze raz napiszesz, że dziś jeszcze kładziecie się w dwójkę to dostaniesz kopa, matko ty niedobra.

Do góry