reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witaj @pixi.nova ja też leczyłam się u Malinowskiego. U mnie wystarczyły 3 szczepienia i mlr miałam 40 % zielone światło dał na 4 m-ce i udało się w 4:-)!! Później jeszcze 2 doszczepiania!
Lekarza wybrać nie łatwo, chociaż ja się nie zastanawiałam i udeżyłam prosto do Maliny bo pomyślałam jak nie on to chyba już nikt mi nie pomoże i na szczęście się udało bo jestem w 36 tc!!!
@bertha bardzo Ci kibicuję, wiesz o tym, żadna z nas Ci tak do końca nie doradzi czy ten cykl czy następny, przemyśl wszystko z m, wszystkie za i przeciw!! A w przyszły m-cu ja Ci oddam mój brzuchol;-)

Wczoraj pisałam o tym babsztylu palącym - jednak została, jakiś facet do niej przychodzi i może jest trochę mądrzejszy!!

A ja nie wiem co zrobią ze mną jutro bo na moje czerwone nogi nikt pomysłu nie ma, podobno z takim przypadkiem to się tu tzn. w Matce Polce nie spotkali ale za to żeby mnie na coś leczyć jedna pani doktor podczas badania stwierdziła, że zaczyna mi się infekcja i jak pójdzie w górę to przez ten pessar możem stracić ciążę!! I pyta mi się czy zgadzam się na jego usunięcie!!?? Ja po tych słowach zgłupiałam i mówie że skoro tak to proszę usunąć!! No i usunęła!! A ja cały czas słyszę słowa Maliny - pessar usunąć po 37 tc. Mówie Wam przez pierwsze dwa dni leżałam z nogami zawiązanymi prawie na pęk, koszmar a co ciekawe wyniki posiewu są dobre i oprócz laktulozy wiadomo na co i diferganu po którym śpie jaks suseł nic mi nie dają!!! Jutro mam mieć badanie czy nie ma rozwarcia i chyba do domu bo co tu po mnie!! I tak myślę czy nie podjechać do Maliny i pokazać mu tych moich nóg bo mnie to martwi!!!!????
Dzwonił do mnie mój gin z Cz-wy, że na kolejnej wizycie ustalamy termin cc, bo jednak będę miała cc!!! Nie mogę się daczekać!
@Doris:-) ale już duży Oliś ale czas leci!!
@nafoczka :-)
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki, bardzo ciężki to czas ale każdy dzień przybliża nas do tego najważniejszego :-)
Buziaki dla staraczek, walczcie dziewczyny z całych sił!!!
Miłej niedzieli!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hello,
Avita to na nogach uczulenie możeto jest rumień po odstawieniu sterydu, pamiętam że pisałaś już i tym chwilę temu kiedy to się pojawiło?bo mieliśmy taki przypadek w rodzinie teraz sobie przypomniałam i lekarze też na początku niewiedzieli co to jest
Współczuję Ci ale musisz jeszcze
wytrzymac życzę słoneczko dużo sił i nie martw się tak bo już jesteś tak blisko
Bertha porozmawiaj z lekarzem niech się wypowie to trudna decyzja myślę że wspólnie z mężem tylko dobra podejmiecie
Miłej niedzieli

Witaj @pixi.nova ja też leczyłam się u Malinowskiego. U mnie wystarczyły 3 szczepienia i mlr miałam 40 % zielone światło dał na 4 m-ce i udało się w 4:-)!! Później jeszcze 2 doszczepiania!
Lekarza wybrać nie łatwo, chociaż ja się nie zastanawiałam i udeżyłam prosto do Maliny bo pomyślałam jak nie on to chyba już nikt mi nie pomoże i na szczęście się udało bo jestem w 36 tc!!!
@bertha bardzo Ci kibicuję, wiesz o tym, żadna z nas Ci tak do końca nie doradzi czy ten cykl czy następny, przemyśl wszystko z m, wszystkie za i przeciw!! A w przyszły m-cu ja Ci oddam mój brzuchol;-)

Wczoraj pisałam o tym babsztylu palącym - jednak została, jakiś facet do niej przychodzi i może jest trochę mądrzejszy!!

A ja nie wiem co zrobią ze mną jutro bo na moje czerwone nogi nikt pomysłu nie ma, podobno z takim przypadkiem to się tu tzn. w Matce Polce nie spotkali ale za to żeby mnie na coś leczyć jedna pani doktor podczas badania stwierdziła, że zaczyna mi się infekcja i jak pójdzie w górę to przez ten pessar możem stracić ciążę!! I pyta mi się czy zgadzam się na jego usunięcie!!?? Ja po tych słowach zgłupiałam i mówie że skoro tak to proszę usunąć!! No i usunęła!! A ja cały czas słyszę słowa Maliny - pessar usunąć po 37 tc. Mówie Wam przez pierwsze dwa dni leżałam z nogami zawiązanymi prawie na pęk, koszmar a co ciekawe wyniki posiewu są dobre i oprócz laktulozy wiadomo na co i diferganu po którym śpie jaks suseł nic mi nie dają!!! Jutro mam mieć badanie czy nie ma rozwarcia i chyba do domu bo co tu po mnie!! I tak myślę czy nie podjechać do Maliny i pokazać mu tych moich nóg bo mnie to martwi!!!!????
Dzwonił do mnie mój gin z Cz-wy, że na kolejnej wizycie ustalamy termin cc, bo jednak będę miała cc!!! Nie mogę się daczekać!
@Doris:-) ale już duży Oliś ale czas leci!!
@nafoczka :-)
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki, bardzo ciężki to czas ale każdy dzień przybliża nas do tego najważniejszego :-)
Buziaki dla staraczek, walczcie dziewczyny z całych sił!!!
Miłej niedzieli!!!
Avitka spokojnie. Jeśli posiew jest czysty to dobrze a nawet jakbys wcześniej urodziła to i tak jesteś już w bezpiecznym czasie. Mój WikUs urodził się w 36tc i nic a nic mu nie było. Wiem ze każda mama chce jak najlepiej ale ja tam bym wolała 36tc niż 42 :D doskonale wiem co czujesz bo mi do tego dramatycznie skracala się szyjka aż do 8mm
@Doris:-) cudny Olis :*
Pozdrawiam wszystkie :*

@mickey ja steryd to odstawiłam już bardzo dawno temu! Na pewno to nie od tego. Ja myślę że to coś z fraxi bo na wew. stronie ud mam też takie czerwone wybroczyny aż do kolan a jak nacisne palcami to na chwilę robi się biała skóra!!!
@nafoczka wiem kochana że jestem już w bezpiecznym czasie dlatego naciskam mojego gina na cc jak najszybciej ale wkurza mnie że jestem w jednym z najlepszych szpitali w Polsce i nikt nawet nie myśli żeby zainteresować się moim problemem! Za to pessar wyciągli mi od razu mimo tego że nie było takiej konieczności a pani dr miała przy tym mine jakbym miała jakąś chorobę weneryczną przynajmniej!!
Jedna położna mówiła mi że ordynator jest stanowczym przeciwnikiem pessarów, no i się to potwierdza bo na sali mam dziewczynę która z szyjką 7 mm leży plackiem już tu 5 tyg. A drugą wypisali do domu i po 4 dniach wrõciła i też musi leżeć bo ma ten sam problem!!
Wychodzi na to, że na jednym piętrze Malina zakłada krążki a na innym inny profesor-ordynator je wyciąga!!! Trudno to ogarnąć!!!
A u mnie przecież chociaż konsultacja z naczyniowcem byłaby wskazana! Zobacze co jutro przy badaniu mi powiedzą, bo to wygląda tak, że siedzi 4-5 lekarzy, kilku studentów i wszyscy wpatrują się w .... biednej pacjentki!!! A na koniec mówią dziękujemy i nic więcej!!! A ja jutro mam zamiar zadać im kilka pytań!!
Dziś na obchodzie był np. taki lek. co gada jak nakręcony "boli brzuch dobre ruchy" i tak w każdej sali 3x bo 3 pacjentki i nawet nie ma jak odpowiedzieć bo się nie zdąży!! Tak to wygląda!!

Muszę się tak nie nakręcać bo Małej skoczy puls i ktg będzie do bani - jeszcze tego mi potrzeba!!!!!

Ostatnia edycja:
Avita, buziaczek dla ciebie i dla maluszka [emoji131] A jak szkrabus sie nazywa?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Pomysłów było kilka ale stanëło na tym że będzie Alicja Katarzyna, chociaż ja bym Jej dała chętnie na drugie Victoria bo to moje i Jej zwycięstwo!!!

Ostatnia edycja:
@ Avita. Kurde co Ci dają na spanie też chce ;) u mnie za dużo mysli i sen tylko 4 h przerwa i potem godzina lub półtorej. Powiedz że potrzebujesz konsultacji a jeśli Ci jej nie zrobią niech to wpiszą w kartę przy wypisie że masz coś takiego pewnie zaraz Ci kogoś przyślą bo jak mogliby napisać że wypisana w stanie dobrym jeśli masz to na nogach?? Z Maliną to świetny pomysł zwłaszcza że stosujesz się do jego zaleceń to niech ratuje Ci te girki.

@anetkruczek Dziękuję za poradę, generalnie Jerzak zrobiła na mnie dobre wrażenie. Konkretna babka, jednak nie zleca wszystkich badań tylko raczej po kolei szuka przyczyny. Z jednej strony to dobrze bo badania są kosztowne, jednak mi jak i pewnie każdej z was troszkę się spieszy. Jeżeli mogę wiedzieć dlaczego nie możesz się szczepić? Czy są jakieś konkretne przeciwwskazania? Jest mi niezwykle miło, że napisałaś tak szczerze od serca. Ja też boję się allo mlr i szczepień. Może to okrutne ale myślę, żeby jeszcze raz spróbować bez tego i zostawić to jako ostatnią deskę ratunku. Nawet wlewy mnie bardziej przekonują.. Genetyk z Poznania nastraszyła mnie odnośnie afer w przeszłości związanych z szczepionkami z krwii ludzkiej.. Może przesadza, ale wszyscy mi odradzają.. Ehh i bądź tu mądra.
@kas90 To bardzo pocieszające co piszesz! :) Mam chyba podobny plan do Ciebie ;) Powiedz, kto ułożył Ci odpowiednie dawki encortonu oraz clexane? Gratuluję tak cudownego wyniku! To już 15 tydzień! woow .. obym też kiedyś dotrwała. Generalnie z tym sterydem to chyba chodzi im o skutki uboczne dla nas, nie dla dziecka. Tak zrozumiałam Jerzak. Nie będę się rozwijać, nie mam zamiaru nikogo straszyć. Sama również raczej zdecyduję się na steryd.
@Porzeczka1234 Super, że Tobie się udało. Widać, że szczepienia faktycznie się sprawdzają. Przepraszam, że pytam ale nie potrafię jeszcze odnaleźć się na forum ;) Czy próbowałaś wcześniej na żelaznym zestawie czy od razu postawiłaś na szczepienia?
@susana Dziękuję kochana :*
@burczuś Czy Paśnik wyjaśnił Ci dlaczego stawia na intralipid zamiast dalszych szczepień?
@ovli22 Dziękuję serdecznie za Twoje słowa :) Same fajne babeczki tu siedzą ! Ehh szkoda, że akurat tutaj się spotykamy fakt. Jest mi ciężko, najgorzej, że jest tyle koncepcji leczenia, każdy lekarz ma swoją metodę i nie wiadomo komu zaufać. Czy Ty się szczepisz? Jakie wybrałaś leczenie? Ja generalnie boje się szczepień ponieważ wszyscy lekarze mi je odradzają. Uważają, że to bardzo duża ingerencja w organizm. Wiem, że wiele was z tego skorzystało i przyniosło to oczekiwane skutki.
@bobasek1990 Fajnie, że się odezwałaś :) Mam w głowie podobny scenariusz tj. leczenie się u tych dwóch lekarzy.. Czy oni wiedzą o sobie? Chodzi mi o to czy Jerzak wie, że się szczepisz i planujesz encorton? Czy oprócz niego bierzesz metforminę lub glocophage? Malinowski zapowiedział Ci, że dostaniesz steryd po szczepieniach? Czy każdej z Was przepisuje na końcu kuracji encorton? Trafiłaś do Jerzak po poronieniu u Malinowskiego, po szczepieniach i na sterydzie? Wybacz, że zadaję tyle pytań ale sama nie wiem komu zaufać. Wiem, że masz rację nikt nam nie da gwarancji każdy organizm jest inny ale warto mieć chociaż trochę wiedzy przed podjęciem decyzji.

@anetkruczek Dziękuję za poradę, generalnie Jerzak zrobiła na mnie dobre wrażenie. Konkretna babka, jednak nie zleca wszystkich badań tylko raczej po kolei szuka przyczyny. Z jednej strony to dobrze bo badania są kosztowne, jednak mi jak i pewnie każdej z was troszkę się spieszy. Jeżeli mogę wiedzieć dlaczego nie możesz się szczepić? Czy są jakieś konkretne przeciwwskazania? Jest mi niezwykle miło, że napisałaś tak szczerze od serca. Ja też boję się allo mlr i szczepień. Może to okrutne ale myślę, żeby jeszcze raz spróbować bez tego i zostawić to jako ostatnią deskę ratunku. Nawet wlewy mnie bardziej przekonują.. Genetyk z Poznania nastraszyła mnie odnośnie afer w przeszłości związanych z szczepionkami z krwii ludzkiej.. Może przesadza, ale wszyscy mi odradzają.. Ehh i bądź tu mądra.
@kas90 To bardzo pocieszające co piszesz! :) Mam chyba podobny plan do Ciebie ;) Powiedz, kto ułożył Ci odpowiednie dawki encortonu oraz clexane? Gratuluję tak cudownego wyniku! To już 15 tydzień! woow .. obym też kiedyś dotrwała. Generalnie z tym sterydem to chyba chodzi im o skutki uboczne dla nas, nie dla dziecka. Tak zrozumiałam Jerzak. Nie będę się rozwijać, nie mam zamiaru nikogo straszyć. Sama również raczej zdecyduję się na steryd.
@Porzeczka1234 Super, że Tobie się udało. Widać, że szczepienia faktycznie się sprawdzają. Przepraszam, że pytam ale nie potrafię jeszcze odnaleźć się na forum ;) Czy próbowałaś wcześniej na żelaznym zestawie czy od razu postawiłaś na szczepienia?
@susana Dziękuję kochana :*
@burczuś Czy Paśnik wyjaśnił Ci dlaczego stawia na intralipid zamiast dalszych szczepień?
@ovli22 Dziękuję serdecznie za Twoje słowa :) Same fajne babeczki tu siedzą ! Ehh szkoda, że akurat tutaj się spotykamy fakt. Jest mi ciężko, najgorzej, że jest tyle koncepcji leczenia, każdy lekarz ma swoją metodę i nie wiadomo komu zaufać. Czy Ty się szczepisz? Jakie wybrałaś leczenie? Ja generalnie boje się szczepień ponieważ wszyscy lekarze mi je odradzają. Uważają, że to bardzo duża ingerencja w organizm. Wiem, że wiele was z tego skorzystało i przyniosło to oczekiwane skutki.
@bobasek1990 Fajnie, że się odezwałaś :) Mam w głowie podobny scenariusz tj. leczenie się u tych dwóch lekarzy.. Czy oni wiedzą o sobie? Chodzi mi o to czy Jerzak wie, że się szczepisz i planujesz encorton? Czy oprócz niego bierzesz metforminę lub glocophage? Malinowski zapowiedział Ci, że dostaniesz steryd po szczepieniach? Czy każdej z Was przepisuje na końcu kuracji encorton? Trafiłaś do Jerzak po poronieniu u Malinowskiego, po szczepieniach i na sterydzie? Wybacz, że zadaję tyle pytań ale sama nie wiem komu zaufać. Wiem, że masz rację nikt nam nie da gwarancji każdy organizm jest inny ale warto mieć chociaż trochę wiedzy przed podjęciem decyzji.
Kochana on zaleca i szczepienia i intralipid:)

reklama
@burczuś Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam, że tak Cię męczę ;) może to głupie pytanie wybacz.. Czy Intralipid stosuje łącznie ze szczepieniami? Czy wymiennie? Możesz coś więcej napisać? Ciekawi mnie to, ponieważ rozważam wizytę albo u Paśnika albo u Malinowskiego. Jednak widzę, że Malinowski tylko szczepi i koniec. Paśnik próbuje różnych metod leczenia?

Do góry