Nie mogę się szczepic z powodu choroby autoimunnologicznej mojego brata - Leśniowskiego Crona. Jest to choroba o podłożu genetycznym, i narzie ja nie mam objawów. Ale jest szansa że jestem nią obciążona a szczepienia by ja wtedy uaktywnily. Więc żaden lekarz nawet nie podjął by się szczepień na własne ryzyko. Mogłabym oskarżyć o błąd w sztuce. Teoretycznie mogłabym zaryzykować na własne ryzyko. Ale ja dzięki Bogu mam dziecko z pierwszej ciąży podczas której nie przyjmowała m żadnych leków. Więc doszłam do wniosku że to dla mnie zbyt wysoka cena. Choć prawda jest taka że i tak mogę w przyszłości pomimo wszystko i tak się rozchorowac. Ale po co sobie dokładać? Na razie wierze gorąco w metodę leczenia wybranego przeze mnie doktora i w cud
reklama
@ Avita. Kurde co Ci dają na spanie też chce u mnie za dużo mysli i sen tylko 4 h przerwa i potem godzina lub półtorej. Powiedz że potrzebujesz konsultacji a jeśli Ci jej nie zrobią niech to wpiszą w kartę przy wypisie że masz coś takiego pewnie zaraz Ci kogoś przyślą bo jak mogliby napisać że wypisana w stanie dobrym jeśli masz to na nogach?? Z Maliną to świetny pomysł zwłaszcza że stosujesz się do jego zaleceń to niech ratuje Ci te girki.
@bea25ta właśnie tak mam zamiar zrobić, powiem o konsultacjach i że chcę to mieć w wypisie!! A do Maliny podjadę tylko znowu tam muszę prosić te "miłe" położne żeby mnie do niego wpuściły!!
A na spanie dają tu diphergan-taka czerwona tabletka! Działa wyciszająco, nasennie, przeciwwymiotnie i na zmiany skõrne (na mnie nie działa bo zmiany skórne mam nadal) i jeszcze na coś! Szeroki zakres jak widzisz! Tu dużo dziewczyn to dostaje!
Ostatnia edycja:
U
użytkownik m
Gość
Aneta a robiłaś badanie ANA?przeciwciała przeciw jądrowe?qrde na podstawie tego co piszesz kompletnie nie rozumiem Sachy dlaczego mnie naciskał na szczepieniaNie mogę się szczepic z powodu choroby autoimunnologicznej mojego brata - Leśniowskiego Crona. Jest to choroba o podłożu genetycznym, i narzie ja nie mam objawów. Ale jest szansa że jestem nią obciążona a szczepienia by ja wtedy uaktywnily. Więc żaden lekarz nawet nie podjął by się szczepień na własne ryzyko. Mogłabym oskarżyć o błąd w sztuce. Teoretycznie mogłabym zaryzykować na własne ryzyko. Ale ja dzięki Bogu mam dziecko z pierwszej ciąży podczas której nie przyjmowała m żadnych leków. Więc doszłam do wniosku że to dla mnie zbyt wysoka cena. Choć prawda jest taka że i tak mogę w przyszłości pomimo wszystko i tak się rozchorowac. Ale po co sobie dokładać? Na razie wierze gorąco w metodę leczenia wybranego przeze mnie doktora i w cud
Bea teraz mi powiedz jak Twoje jajko niespodzianka się już pokazało wróciłaś do sterydu i jaką dawkę masz clexanu?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
burczuś
Fanka BB :)
Nie męczysz@burczuś Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam, że tak Cię męczę może to głupie pytanie wybacz.. Czy Intralipid stosuje łącznie ze szczepieniami? Czy wymiennie? Możesz coś więcej napisać? Ciekawi mnie to, ponieważ rozważam wizytę albo u Paśnika albo u Malinowskiego. Jednak widzę, że Malinowski tylko szczepi i koniec. Paśnik próbuje różnych metod leczenia?
No więc po krótce trafiłam do Paśnika z polecenia mojej ginekolog. Miałam już wcześniej badania więc docent je przejżał i zalecił 2 szczepienia i doszczepienie w 6tc-jeśli się uda. W cyklach staraniowych zalecił intralipid 2 tygodnie przed i w trakcie starań. Czyli w miesiączkę i w owulację.
P.s.jestem pod wrażeniem Twojej dociekliwości-ale to na plus bardzo. Widać, że jesteś batdzo odpowiedzialna
pixi.nova
@anetkruczek Współczuję choroby brata. Moja przyjaciółka choruję na coś pomiędzy Crohnem a wrzodziejącym jelitem, wiem jak ciężka to choroba..Czy mogę wiedzieć jakie Tobie zaproponowano leczenie?
@burczuś Jesteś kochana :* Wiesz w naszym przypadku, nic nie pozostaje oprócz dociekliwości Szczerze wierzę, że z Waszą pomocą znajdę odpowiedniego lekarza i terapię dopasowaną do mnie. Jeżeli mogę jeszcze troszkę podpytać to czy wcześniej zanim trafiłaś do Paśnika próbowałaś na żelaznym zestawie? Czy on zaleca Ci steryd w ciąży? Dlaczego zdecydował łączyć intralipid ze szczepieniami? Wyższa skuteczność czy coś wyszło w Twoich wynikach? Buziaki!
@burczuś Jesteś kochana :* Wiesz w naszym przypadku, nic nie pozostaje oprócz dociekliwości Szczerze wierzę, że z Waszą pomocą znajdę odpowiedniego lekarza i terapię dopasowaną do mnie. Jeżeli mogę jeszcze troszkę podpytać to czy wcześniej zanim trafiłaś do Paśnika próbowałaś na żelaznym zestawie? Czy on zaleca Ci steryd w ciąży? Dlaczego zdecydował łączyć intralipid ze szczepieniami? Wyższa skuteczność czy coś wyszło w Twoich wynikach? Buziaki!
Ostatnia edycja:
bobasek1990
Tak w poprzedniej ciązy mialam encorton i mam go duzo w domu wiec nie musze prosic nikogo o recepte Jerzak nie wie ze dalej sie szczepilam ale bylam u niej 2 miesiące temu biore glucophage 2x500 i insulina spadla jestem na diecie dodatkowo tylko ja jeszcze czekam na kariotyp i boje sie ze tutaj moze byc cos nie tak zobaczymy. Do Jerzak trafilam po poronieniu w lutym@anetkruczek Dziękuję za poradę, generalnie Jerzak zrobiła na mnie dobre wrażenie. Konkretna babka, jednak nie zleca wszystkich badań tylko raczej po kolei szuka przyczyny. Z jednej strony to dobrze bo badania są kosztowne, jednak mi jak i pewnie każdej z was troszkę się spieszy. Jeżeli mogę wiedzieć dlaczego nie możesz się szczepić? Czy są jakieś konkretne przeciwwskazania? Jest mi niezwykle miło, że napisałaś tak szczerze od serca. Ja też boję się allo mlr i szczepień. Może to okrutne ale myślę, żeby jeszcze raz spróbować bez tego i zostawić to jako ostatnią deskę ratunku. Nawet wlewy mnie bardziej przekonują.. Genetyk z Poznania nastraszyła mnie odnośnie afer w przeszłości związanych z szczepionkami z krwii ludzkiej.. Może przesadza, ale wszyscy mi odradzają.. Ehh i bądź tu mądra.
@kas90 To bardzo pocieszające co piszesz! Mam chyba podobny plan do Ciebie Powiedz, kto ułożył Ci odpowiednie dawki encortonu oraz clexane? Gratuluję tak cudownego wyniku! To już 15 tydzień! woow .. obym też kiedyś dotrwała. Generalnie z tym sterydem to chyba chodzi im o skutki uboczne dla nas, nie dla dziecka. Tak zrozumiałam Jerzak. Nie będę się rozwijać, nie mam zamiaru nikogo straszyć. Sama również raczej zdecyduję się na steryd.
@Porzeczka1234 Super, że Tobie się udało. Widać, że szczepienia faktycznie się sprawdzają. Przepraszam, że pytam ale nie potrafię jeszcze odnaleźć się na forum Czy próbowałaś wcześniej na żelaznym zestawie czy od razu postawiłaś na szczepienia?
@susana Dziękuję kochana :*
@burczuś Czy Paśnik wyjaśnił Ci dlaczego stawia na intralipid zamiast dalszych szczepień?
@ovli22 Dziękuję serdecznie za Twoje słowa Same fajne babeczki tu siedzą ! Ehh szkoda, że akurat tutaj się spotykamy fakt. Jest mi ciężko, najgorzej, że jest tyle koncepcji leczenia, każdy lekarz ma swoją metodę i nie wiadomo komu zaufać. Czy Ty się szczepisz? Jakie wybrałaś leczenie? Ja generalnie boje się szczepień ponieważ wszyscy lekarze mi je odradzają. Uważają, że to bardzo duża ingerencja w organizm. Wiem, że wiele was z tego skorzystało i przyniosło to oczekiwane skutki.
@bobasek1990 Fajnie, że się odezwałaś Mam w głowie podobny scenariusz tj. leczenie się u tych dwóch lekarzy.. Czy oni wiedzą o sobie? Chodzi mi o to czy Jerzak wie, że się szczepisz i planujesz encorton? Czy oprócz niego bierzesz metforminę lub glocophage? Malinowski zapowiedział Ci, że dostaniesz steryd po szczepieniach? Czy każdej z Was przepisuje na końcu kuracji encorton? Trafiłaś do Jerzak po poronieniu u Malinowskiego, po szczepieniach i na sterydzie? Wybacz, że zadaję tyle pytań ale sama nie wiem komu zaufać. Wiem, że masz rację nikt nam nie da gwarancji każdy organizm jest inny ale warto mieć chociaż trochę wiedzy przed podjęciem decyzji.
pixi.nova
@bobasek1990 Mnie też czekają kariotypy i też bardzo się boję, mimo, że w rodzinie nie było ciężkich chorób ale kto wie. Czy będziesz łączyć glucophage w ciąży ze sterydem? Właśnie to mnie trochę odciąga od leczenia Jerzak, że czytałam, że nie każde tego łączyć a ja boje się bez sterydu. Generalnie steryd podnosi poziom insuliny więc dlatego ona go nie każe brać. Trzymam kciuki za Twoje wyniki! Wierzę, że w kariotypach u Ciebie będzie czysto! Czy badałaś materiały z poronień np. w Genesis?
Dziewcznyny starajace sie i leczace przedstawcie tu swoje historie
Link do: "Staraczki" przedstawiają swoją historię
oraz te juz z brzuszkami @kas90 @Porzeczka1234
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Pozostawcie innym coś po sobie niech to będzie wasz wkład.
Z doświadczenia wiem ze 98% z was za chwile zniknie
Pozdrawiam, wasz "członek zalogi"
Link do: "Staraczki" przedstawiają swoją historię
oraz te juz z brzuszkami @kas90 @Porzeczka1234
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Pozostawcie innym coś po sobie niech to będzie wasz wkład.
Z doświadczenia wiem ze 98% z was za chwile zniknie
Pozdrawiam, wasz "członek zalogi"
pixi.nova
@nafoczka To świetny pomysł z tym wątkiem! Kopalnia wiedzy. Gratuluję W Twojej historii leczenia widzę steryd i metforminę. Czy Twój lekarz prowadzący zaproponował sam taki zestaw czy dodałaś coś od siebie ? Przepraszam za bezpośredniość, jednak z obserwacji widzę, że wiele dziewczyn łączy kilku lekarzy i ich zalecenia Czy kiedykolwiek się szczepiłaś? Jeżeli nie to dlaczego?
reklama
burczuś
W sumie nie dociekalam ale mialam wysoka aktywnosc NK. Tak.zaleca steryd w ciaży.@anetkruczek Współczuję choroby brata. Moja przyjaciółka choruję na coś pomiędzy Crohnem a wrzodziejącym jelitem, wiem jak ciężka to choroba..Czy mogę wiedzieć jakie Tobie zaproponowano leczenie?
Moge Ci go polecić jako człowieka.pasuje mi bardzo charakterem to nie najważniejsxe...ale ważne. Malina jest tez ginekologiem. Takze masz w pakiecie gina i immunologa. Ale kasa dla mnie nie do przejscia. A i tak wsztstko idzie w kierunku szczepien. idz do Pasnika na konsultacje i sama ocen. Jesli nie bedzie Ci to wystarczac co on powie to od razu do Maliny.bez tracenia czasu.
Podziel się: