reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś Dziękuję za odpowiedź. Szczepienia pogorszyły wyniki? Właśnie czytałam na tym forum, we wcześniejszych wątkach, że prof. Tchórzewski z Łodzi, którego uczniami są Malinowski i Paśnik mówił, że u niektórych kobiet szczepienia mogą powodować czasami kłopoty z zajściem w ciążę. Czytałam też wypowiedzi @enya81 , która poddała się Inseminacji ponieważ miała problem z zajściem jak nigdy wcześniej. Właśnie tego się obawiam..Mam oczywiście nadzieję, że Tobie się dzisiaj powiedzie kochana!! :) Szczerze tego życzę. Udanego poranka ;) Jeżeli mogę podpytać jaki jest koszt kuracji intralipidem? Zastanawiam się czy nie lepiej zamiast szczepień zainwestować w niego. Może doradzisz?

reklama
Cześć pixi.nova :) to o ja coś dopiszę od siebie, ja lecze sie aktualnie u doktora Przybycienia. Ale tak jak napisałaś i kilka dziewczyn już potwierdziło, że u nas z zaufaniem do lekarzy jest na bakier po naszych przejściach i też sprawdziłam kilka opini zanim podjęłam próbę.
Gdybym mieszkała bliżej Warszawy to pewnie trzymałam bym się Jerzakowej. FAKT KOBIETA JEST SPECYFICZNĄ OSOBĄ ale uważam że ma ogromną wiedzę jeżeli idziesz do niej na jeszcze jakaś wizyta to śpisz sobie pytania na kartce i jej przeczytaj. Ja tak zrobiłam i profesjonalnie odpowieziala na wszystkie. Co prawda nie najpierw zapytała czemu mam tyle pytań ? Na co odpowiedziałam że chyba nie muszę odpowidac na to pytanie i nie k omentowala.
Dlaczego bym wybrała Jerzakowa ponieważ nie robi allo mlr. Gdybym wcześniej nie zrobiła tego badania teraz bym się nie martwila na zapas bo nie znała bym wyniki. A tak znam wiem że za dobrze nie jest a szczepic się nie mogę i to jest duży problem w głowie. Najpierw spróbowałam bym na tych wszystkich lekach z żelaznego zestawu i z ta metforimna (Mickey ja mam właśnie od Jerzakowej nie doktora P :D ).

Cześć pixi.nova :) to o ja coś dopiszę od siebie, ja lecze sie aktualnie u doktora Przybycienia. Ale tak jak napisałaś i kilka dziewczyn już potwierdziło, że u nas z zaufaniem do lekarzy jest na bakier po naszych przejściach i też sprawdziłam kilka opini zanim podjęłam próbę.
Gdybym mieszkała bliżej Warszawy to pewnie trzymałam bym się Jerzakowej. FAKT KOBIETA JEST SPECYFICZNĄ OSOBĄ ale uważam że ma ogromną wiedzę jeżeli idziesz do niej na jeszcze jakaś wizyta to śpisz sobie pytania na kartce i jej przeczytaj. Ja tak zrobiłam i profesjonalnie odpowieziala na wszystkie. Co prawda nie najpierw zapytała czemu mam tyle pytań ? Na co odpowiedziałam że chyba nie muszę odpowidac na to pytanie i nie k omentowala.
Dlaczego bym wybrała Jerzakowa ponieważ nie robi allo mlr. Gdybym wcześniej nie zrobiła tego badania teraz bym się nie martwila na zapas bo nie znała bym wyniki. A tak znam wiem że za dobrze nie jest a szczepic się nie mogę i to jest duży problem w głowie. Najpierw spróbowałam bym na tych wszystkich lekach z żelaznego zestawu i z ta metforimna (Mickey ja mam właśnie od Jerzakowej nie doktora P :D ).
anetka a możesz napisać jakie miałaś wyniki krzywej?a jakie masz allo mlr?
susana ile masz tabsów metki?bo nie wiem kogo męczyć z wysyłką:p
pixi witaj, choć szkoda że tu na forum to piszę, przykro mi z powodu twoich aniołków,
intralipid to nie taki ogromny koszt buteleczka 100 ml koszt około 35zł do wlewu 2 sztuki plus pare zł płyn do przepłukania noi ktoś kto podłączy

@pixi.nova witaj!
Też jestem po 2 poronieniach. Po tym drugim szukałam lekarza, ktory ogarnia temat poronień. Miałam taki plan żeby spóbować na żelaznym z encortonem, a jeśli się nie uda, to dopiero robić szczepienia i się bardziej zagłebiac w immunologię.
Obecnie jestem w 15 tyg. ciąży na tym żelaznym zestawie :) i mam nadzieję, że dobiję do 40 tyg:) Nie wiem co pomogło, myślę że na korzyść wypada to, że byłam "dopiero" po 2 poronieniach.

Ostatnia edycja:
Pixi tak mi przykro z powody twoich strat !!;( . Dobrze ze tutaj trafiłaś zawsze dostaniesz od nas wsparcie i pomoc . Nie martw się zobaczysz ze jeszcze będziesz najwspanialsza mamusia pod słońcem i będziesz się z tego śmiała ze zazdrościłaś siostrze ( choć to normalne że jest ci przykro ) . Kochana znajdziesz dobrego lekarza który cię przez to bagno przeprowadzi ! Tylko noe trać czasu ani kasy dla lekarzy którzy się nie znają na twoim problemie lub za bardzo nie chcą pomoc . Witam i przytulam ! Szkoda ze spotykamy się w takich okolicznościach .
Ja mam do Poznania z mojego rodzinnego miasteczka 100km autostradą .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova prócz mrl mialam jeszcze test IMK współczynnik CD/CD8 czynnik odrzutu po polsku wysoki LCT, oceny cytokin i współczynnik th1/th2 interleukina 10 za niski i wskaźnik TNF/IL-10 ponad norme dużo dodatni mthr. Nie znam dziewczyn które leczą się u Maliny i się nie szczepią on raczej bez szczepień nie leczy on uważa ze dzięki wysokiemu mrl min 40% jakieś 80 % par uda się donosić ciążę z uwagi właśnie na tą ochronę zarodka mimo innych gorszych wyników i oczywiście dodatkowo leki w zależności juz od wyników i tu juz każda ma indywidualne. Ile trwaja szczepienia mhh to zależy ile ich będziesz potrzebowała ja miałam ich az 10 i trwało to prawie 7 miesiący ale zazwyczaj wystarcza 3 to ok 3 miesięcy i można się starać.
Wiesz ja nie wiem czy niemożność zachodzenia w ciążę po szczepieniach jest wieksza bądź mniejsza to juz moja teoria np.jeśli masz mrl 40% to malina daje czas na starania 4 miesiąc w tym czasie musisz zajść jesli sie nie uda musisz sie doszczepić i powtórzyć badania i jak się domyślasz presja czasu jest ogromna a czym bliżej 4 miesiąca tym gorzej bo się chce juz a tu nie wychodzi ale to tylko moje przemyślenia. Ja jestem z niego zadowolona lubię go chodź opinie sa różne ale jeśli nie chcesz się szczepić to nie wiem czy warto do niego iść na wizytę musisz się zastanowić

reklama
Mickey nie pamiętam w sumie już... Ale nic tragicznego. Na czczo cos kolo 5. Ona kazała mi to brać w czasie starań bo to pomaga tak czy tak :D i jak ostatnio napisałam kiedy dokladnie powinnam to przyjmowac to chyba Magda napisała żeby już jeść i jem :) i jesc do pozytywnego testu chyba tylko ...

Do góry