reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas dziekuje Ci za kopie stopki bo ja na prawde jej nie widze.
Ja mam antykoagulant 29 przy normach 31-44 lekarz nic nie wspominal ,ze wynik watpliwy czy cos ale jemu to juz do konca nie ufam[emoji4]
Tez bede brala heparyne,juz zdecydowalam,nie wiem tylko czy potrzrbuje ten steryd ktory Wy bierzecie.
Mam te mutacje co Ty.

@bea25ta Ja tez sie dopisuje do listy oficjalnych straczek[emoji4]dzis 2dc [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Funia, opiszę historię mojej ciąży po 20 tyg (wtedy odstawiam część leków i chcę napisać jak to przebiegało). Dzisiaj kończę 13 tydzień :)
Tu Ci kopiuję moją stopkę:

Dwa aniołki: 08.2015 [*]-6 tc, 06.2016 [*]-6/7 tc.
diagnoza: allo-mlr 5,5%; antykoagulant toczniowy 36,5; MTHFR C677T heteroz.; MTHFR A1298C heteroz.; mutacja Pai-1 homozygota, D3 25,00.
leczenie: Metylowe B9,B6,B12, Encorton 10 mg 1x1, Acard 75 1x1, Duphaston 2x2, Clexane 0,4, D3 - 3 krople x800j., euthyrox 50 (przy tsh>2,5).

Ja nawet bez mutacji dostałabym od mojej dr clexane i acard, bo raz że toczeń mam w górnej granicy, a dwa, że to typowe leki żelaznego zestawu.
Kasiu mogę dopisać cie do drugiego wątku. Chyba ze chcesz coś dodać.
Pasma śluzu to nic złego

Dziewczyny zwracam sie do Was o pomoc, jako ze jesteście skarbnica wiedzy w tym temacie.

Dostałam wyniki badań homocysteina 5,70 wiec chyba jest w porzadku natomiast kwas foliowy 24 norma od 4,60 do 18,70. Wczesniej brałam zwykły kwas foliowy, od 3 tygodni biorę Metafolin z solgaru. Przestać brać na jakiś czas czy kontynuować?

Dziewczyny zwracam sie do Was o pomoc, jako ze jesteście skarbnica wiedzy w tym temacie.

Dostałam wyniki badań homocysteina 5,70 wiec chyba jest w porzadku natomiast kwas foliowy 24 norma od 4,60 do 18,70. Wczesniej brałam zwykły kwas foliowy, od 3 tygodni biorę Metafolin z solgaru. Przestać brać na jakiś czas czy kontynuować?

Katarina, my wszystkie z mutacja MTHFR ten kwas foliowy mamy ponad norme, bo zwykłego kwasu nasz organizm nie wchłania. Ja brałam kwas foliowy metylowy przed ciążą i w trakcie ciąży. Dlatego brać metafolin, który nasz organizm przyswaja.

mhsv3e5ez4n46979.png

Wolna podjednostka betahc 46, 320, PAPP-A 5,288.
Obliczenia: Ryzyko podstawowe(na podstawie wieku wieku):
Tr21->1:894; Tr18 ->1:2133;Tr13-> 1 :6705

Ryzyko skorygowane (uwzględnia wiek, pomiary i badania biochem.)
Tr21->1:17 880; Tr18 -> <1:20 000; Tr13-> <1:20 000

a może któraś jednak wie co z tymi pasmami śluzu w moczu?
Moja ginekolog kazała przed badaniem moczu zakładać tampon dopochwowo, wtedy mamy pewność, że to co idzie do badania to napewno mocz i tak robiłam całą ciążę, wyniki były cały czas w normie.

Przepraszam, że post pod postem, ale pisze z telefonu i nie udaje mi się cytować kilka postów na raz.

mhsv3e5ez4n46979.png

reklama
Do góry