reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się w poniedziałek!! @nafoczka jeśli to prawda to przyjmij najlepsze życzenia--- wiele pogodnych i radosnych chwil w życiu, przepełnionych miłością uśmiechem i szczęściem! Niech otaczają Cię sami życzliwi ludzie! Niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia - te małe i te duże! Bądź zawsze pełna optymizmu, wiary i nadziei !!! Wszystkiego najlepszego [emoji8][emoji483][emoji485][emoji482][emoji484][emoji320][emoji322][emoji323][emoji322]

Dziewczyny u mnie dzisiaj polowkowe... Spać w nocy nie mogłam... Budzilam się co godzinę... Boję się... Dlatego proszę o kciuki i modlitwę te które mogą i chcą... Badanie mam o 17 :-*
Agatush, trzymam kciuki za połówkowe!!!

mhsv3e5ez4n46979.png

reklama
@nafoczka jeszcze raz wszystkiego co najlepsze, bo zasługujesz na to i żeby Małż tak Ci tańczył [emoji23]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Czarna_mała, uśmiałam się z gifu!

Nafoczka, Wszystkiego Najlepszego z okazji swojego święta. Mnóstwo pociechy z chłopaków i dużo zdrówka!!!

mhsv3e5ez4n46979.png

@kas robilam w test dna w kato[emoji4] a moglabys?bylabym bardzo wdzieczna?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Podaj email Funia :) Też tam robiłam.

Przed ciążą miałam tsh graniczne 2,5 ale nie brałam jeszcze euthyroxu. Na początku ciaży 2,9 i zalecenie euthyrox 50. Tsh spadło bardzo szybko do 0,23 i euthyrox zmniejszyłam do 25/50. Jutro znów badam. Dżoł, dziwne, że Ci zwiększyli przy tym tsh 1,4 (przecież spadało).Ale ja to za bardzo nie doradzę, bo dopiero zaczełam przygodę z euthyroxem i znam się marnie.

Mnie natomiast genetyczka mówiła, żeby uważać z przedawkowaniem b12, bo jest szkodliwe. I bądź tu człowieku mądry. Myślę, że trzeba też patrzeć na samopoczucie, bo inaczej by człowiek zwariował, bo jak jednego za duzo, to innego za mało. Tym nadmiarem kwasu przy suplementacji się nie przejmowałam, bo skoro są inne normy dla osób suplementujących się???
I Beata ma rację, ten zwykły kwas 15 mógł Ci tak podnieść poziom. Jedna tu z dziewczyn pisała, że przy zleconym kwasie 20mg (chyba) miała kwasu w krwi 300!! Po miesiącu zmniejszenia dawki już duużo mniej.

Beatko, faktycznie nie łatwa ta ciąża po fondie, ale i tak spisujesz się wzorowo. Czekamy na serduszko:*

@bea25ta myśl pozytywnie, daj szansę swojemu kropkowi. Mi kiedys lekarz mowił ze puste jajo moze zdarzyć się tylko raz a ty już mialas. Kciukasy trzymane, kiedy idziesz znow na usg?

Czarna_mała, uśmiałam się z gifu!

Nafoczka, Wszystkiego Najlepszego z okazji swojego święta. Mnóstwo pociechy z chłopaków i dużo zdrówka!!!

mhsv3e5ez4n46979.png
Cieszę się, że mogłam przyczynić się do uśmiechu na Twojej twarzy [emoji6]
@czarna_mala zerknij:happy2:
@kas90 może być za tydzień, pamiętaj o mnie:happy:
Niestety nie man Dupka [emoji20] przy okazji spojrzałam że nie mam kupionego Acardu, a wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę [emoji19]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Jesteśmy po badaniu :-) wszystko w porządku :-) i będzie coreczka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji64][emoji64] wazy 350g. I jest ułożona główka w dół ;-) łożysko mam na tylnej ścianie :-) tak bardzo się cieszę [emoji6] dziękuję za wszystkie kciuki!!

Dziewczyny czy mogłybyście mi wytłumaczyć czemu poziom homocysteiny musi być między 5-7 przy planowaniu ciąży ? kiedy norma ogólna jest inna ;/ szukam w internecie coś na ten temat ale nie mogę nic znaleźć , są tylko informacje , co to jest i czym grozi .
Mam też pytanko do dziewczyn ,które mają doświadczenie z mutacjami ... u mnie wyszła tylko jedna mthfr a1298c heterozygota poza tym nie mam żadnych złych wyników . Biorę na własną rękę metyle folian , b6 i b12 ... czy mogę sobie tym jakoś zaszkodzić ? Zanim zaczęłam je brać wszystkie wit miałam w normie ale zdecydowałam się ze względu na tą homocysteine bo wyszła 10,2 norma 14 , i mówiono mi ze nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego . Zastanawiam się czy słuchac mojego lekarza czy nie ...niby ma wiedze na ten temat ale ma inne zdanie niz mi tutaj dziewczyny piszą bo nie kazał panikowac tylko sie starac jesli histeroskopia wyjdzie ok i juz sama nie wiem czy szukac innego lekarza czy zdac sie na siebie ? czy mu zaufać ? to jest bardzo dobry lekarz ... nie wiem sama co robić
@agatush jak się cieszę !!! gratulacje! :* oby tak dalej :* cudne wieści ... udzieliła mi się Twoja radość wzruszyłam się ...

reklama
Agatush gratulacje <3
Kas właśnie brałam i jedno i drugie zgodnie z zaleceniami lekarzy i chyba akurat u mnie wchłania się to dobrze. Tzn tragedii nie ma bo kwas foliowy mam 40,przy normie do 18. Nie mam pojęcia jakie są też te normy przy stosowaniu kwasu ale jutro zapytam znajomej z labo może gdzieś znajdzie jakieś normy. Narazie odstawiłam wszystko tzn do maja i zobaczę znowu koło 19 ale sam kwas foliowy. Bo lekarz mówił że i tak i tak b12 przy tych lekach i mutacji pasuje brać :)
Bea narazie się nie martw, musi być dobrze !

Do góry