reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Kochane mam nadzieje ze tak jak ja milo spedzacie czas w gronie ridzinnym mam pytanko jak zalatwic badania mthfr protrombiny i v leiden na nfz? Jutro zamierzam poprosic rodzinna nie wiem czy po jednym poronieniu mi da??

Kochane mam nadzieje ze tak jak ja milo spedzacie czas w gronie ridzinnym mam pytanko jak zalatwic badania mthfr protrombiny i v leiden na nfz? Jutro zamierzam poprosic rodzinna nie wiem czy po jednym poronieniu mi da??
Hej, mnie dała Ginka skierowanie po drugim poronieniu, dostałam również skierowanie na kartiotypy dla mnie i Męża :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny czy ktoras z was miala robiona droznosc jajowodow? Czy pomoglo wam to zaskoczyc?? Moj lekarz zalamuje rece, nie wiem czemu nie udaje nam sie zajsc. Czeka mnie teraz badanie droznosci. Pozniej co zostaje, chyba tylko invitro? :(

Udanego swiatecznego popoludnia :) :*

Dziewczyny czy ktoras z was miala robiona droznosc jajowodow? Czy pomoglo wam to zaskoczyc?? Moj lekarz zalamuje rece, nie wiem czemu nie udaje nam sie zajsc. Czeka mnie teraz badanie droznosci. Pozniej co zostaje, chyba tylko invitro? :(

Udanego swiatecznego popoludnia :) :*

Ja miałam. Nie pomogło w zaskoczeniu.
Nasienie badaliscie? Histeroskopie miałaś? Ja dopiero teraz przed ivf miałam histero zlecona i sie okazało ze endometrium polipowate - wynik jakiegos długiego zapalenia i małe szanse na zagnieżdżenie.
IUI próbowaliście?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@xssenia ja miałam i mnie pomogło miałam niedrożne oba jajowody zrobili mi laparoskopie i plastykę jajowodów i byłam od tego czasu a było to ze 3 lata temu 3 razy w ciąży 2 straciliśmy a 3 trwa teraz udało nam się za 1 razem od momentu gdy malina dał zielone światło. @bertha ja bym IUI nie zrobiła gdybym nie miała pewność czy jajowody drożne koszt z lekami i IUI to ok 1200 zł a jeśli niedrożne to nic nie pomoże. @xssenia musisz sama zdecydować ale laparo i histero warto zrobić ja radzi bertha

@xssenia ja miałam i mnie pomogło miałam niedrożne oba jajowody zrobili mi laparoskopie i plastykę jajowodów i byłam od tego czasu a było to ze 3 lata temu 3 razy w ciąży 2 straciliśmy a 3 trwa teraz udało nam się za 1 razem od momentu gdy malina dał zielone światło. @bertha ja bym IUI nie zrobiła gdybym nie miała pewność czy jajowody drożne koszt z lekami i IUI to ok 1200 zł a jeśli niedrożne to nic nie pomoże. @xssenia musisz sama zdecydować ale laparo i histero warto zrobić ja radzi bertha

Tak, prawda, IUI tylko po drożności.

Ja miałam. Nie pomogło w zaskoczeniu.
Nasienie badaliscie? Histeroskopie miałaś? Ja dopiero teraz przed ivf miałam histero zlecona i sie okazało ze endometrium polipowate - wynik jakiegos długiego zapalenia i małe szanse na zagnieżdżenie.
IUI próbowaliście?

Jeszcze nie probowalismy, bo w tej chwili czekam na to badanie (wlasciwie dwa, bo jedno bede robic prywatnie chyba sonohsg sie nazywa(?) ale nie jestem pewna w 100%. Wiem tyle ze jest mniej inwazyjne ). Jesli chodzi o inseminacje to nie rozwazam jej, tylko od razu invitro. Przekopalam fora internetowe i inseminacje rzadko koncza sie udanie, a tez sporo kosztuja wiec chyba juz wole zbierac na cos co dami wiecej nadzieji.
A jesli hsg wyjdzie dobrze to co pewnie te zabiegi o ktorych piszecie? Laparoskopia? Zalamka. Tyle poswiecen, leki, badania, zabiegi, ciagla walka, wyrzeczenia...a i tak udaje sie albo tym ktorzy nie chca, albo tym ktorzy sie nie staraja.

@xssenia sono hsg to takie badanie sprawdza czy masz drożne jajowody jesli kontrast przejdzie przez jajowody do jamy otrzewnej jeśli sie nie mylę to oznacza ze drozne ale u mnie po tym badaniu stwierdzono ze nie drozne i bolało strasznie i miałam laparoskopie a tam to juz dluzsza sprawa usypiaja i gmerają tam dłużej i próbują naprawić co natura poprzekręcała. Drugi zabieg to histeroskopia to ocena budowy macicy i jej blony to badanie powinnaś zrobić koniecznie masz mieśniaka macicy ? . Ile się staracie ze tak piszesz? Maż robił badanie nasienia ?Dlaczego nie chcesz IUI wielu parą się udaje po co płacić 15-20 tyś jak mozna 1 tyś to duza różnica.
My staramy sie juz kikla lat trzeba wykazać się prawdziwą cierpliwość czasami

reklama
@xssenia sono hsg to takie badanie sprawdza czy masz drożne jajowody jesli kontrast przejdzie przez jajowody do jamy otrzewnej jeśli sie nie mylę to oznacza ze drozne ale u mnie po tym badaniu stwierdzono ze nie drozne i bolało strasznie i miałam laparoskopie a tam to juz dluzsza sprawa usypiaja i gmerają tam dłużej i próbują naprawić co natura poprzekręcała. Drugi zabieg to histeroskopia to ocena budowy macicy i jej blony to badanie powinnaś zrobić koniecznie masz mieśniaka macicy ? . Ile się staracie ze tak piszesz? Maż robił badanie nasienia ?Dlaczego nie chcesz IUI wielu parą się udaje po co płacić 15-20 tyś jak mozna 1 tyś to duza różnica.
My staramy sie juz kikla lat trzeba wykazać się prawdziwą cierpliwość czasami
Tak, mam mieśniaki, ale lekarz nic nie wspominał o histeroskopii. Wspomnę mu o tym, zobaczymy co powie (chyba już przeklina mnie za rady z internetu;) ). Laparoskopii na ten moment tez nie proponowal. pewnie zaczyna od tych najmniej inwazyjnych, a zapewne skonczy sie jak zawsze. Znalazłam więcej niepochlebnych opinii o IUI, nie znam tez nikogo komu by sie udało tą drogą, wiec mam dośc sceptyczne podejście do tego.

Do góry