reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
U lala:D Gratulacje!!! Jak długo się staraliście?
Kiedy powtarzasz betę?:*

@bea25ta wiedziałam, wiedziałam że Ci się uda!!!!!!! :-) Bardzo się cieszę!!!!!!!!
Który to cykl po histero!?!?

Udrażniane jajowody miałam w październiku. Niby ten cykl można liczyć jako staraniowy choć nie do końca bo jakoś się bałam zajść po rtg. WWięc to jakieś 5-6 cykli. Trochę czekałam ale jak ten cykl ma być TYM to warto czekać ;-).

@mickey*

@motylek1234 ja jak byłam w Płocku w szpitalu to tam co dzień dziewczyny miały tentno sprawdzane dwa razy dziennie i ktg a były w 20 tyg . Jedna była ze mną na pokoju to pamiętam że miała sprawdzane i pełno badań bo miała kamienie w nerce. Ja bym się wypisała i poszła do innego szpitala. np. Jestem z Kutna a poszłam do Płocka a teraz w Łodzi się lecze.

Bea gratulacje [emoji8]
Motylek do gdanska masz blisko i duzy wybor szpitali, ja bym zwiewala tak jak dziewczyny radza. Albo postrasz ich ze zaraz tvn24 wezwiesz [emoji23] to zarabbeda skakac obok Ciebie. Na tych pessarach itp sie nie znam ale trzymam kciuki za Was.
Czytam Was z krzakow, za staraczki trzymam kciuki a dla brzuchatek nudny miesiecy [emoji8]

Zeby nie myslec o plodnych,sluzie ,temp itp kupilismy z mezem zwierzaka. I wierzcie albo nie ale gdyby nie aplikacja to bym nie wiedziala ktory mam dc [emoji16] cale moje mysli zajmuje Tobi [emoji7] .
A to moj koteł
1491229307-aaaaaa.jpeg
1491229442-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy sie i my :-) Dzisiaj przyszedl moj detektor.... @susana mialas racje, nie da sie nie znalezc serduszka, chociaz moj Brzdac jest strasznie ruchliwy, bo co go namierze to za chwile ucieka :-p troche sie uspokoilam, zreszta jutro wizyta w koncu wiec tez pewnie podejrze Malucha :-) u nas 17t5d i rosniemy :-)

@bea25ta super super i jeszcze raz super!!!! Gratulacje Kochana :-*

@dżoł Slodziak z tego Kociaka ;-)

Pozdrawiamy wszystkie forumowe ciocie!!!

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    287,9 KB · Wyświetleń: 85
Dziewczyny chyba jest ok byłam u lekarza bo mam co jakiś czas mokre wkładki i wiecie co badał mnie dopochwowo mówił że to sluz taki a i wziernikiem badał to miałam sluz podbarwiony krwia mówił że tak jest po tym badaniu a co do tego internisty nie wiedzą kiedy przyjdzie bo się dużo pozwalnialo i musze czekać ale mąż będzie wieczorem i wypisuje się na własne żadanie bo nie ma sensu czekać tyle
A w Gdańsku byłam i dupa z tego szpitala

Witajcie dziewczyny[emoji4]czy mozna do Was dolaczyc?
Przeczytalam teraz z 200 stron[emoji16]
Moze napisze cos o sobie zanim sie zgodzicie[emoji6]
Mam na imie Ania ,27 lat .
Pierwsza ciaza poroniona w 10 tyg 03.10 zabieg.
Druga ciaza zaskoczyla w 3 cyklu pd poronienia,dotrwalam do 11 tyg, poronienie wywolane farmakologicznie,bez zabiegu 02.03.
W obu przypadkach o niebijacych serduszkach dowiedzialam sie na wizycie kontrolnej.
Jestem juz po pierwszej@.

Po pierwszym poronieniu robilismy z badan tylko cytomegalie i pp antykardiolipinowe.
Teraz zamierzamy przebadac sie glebiej.
Tsh zawsze w normie ale zrobie caly pakiet tarczycowy.

Hormony,w drugiej ciazy przy owu mialam progestron w normie na menopauze wiec bralam luetine,potem duphaston.

Kariotypy
Nk
Allo mrl
Wit d
Mtfhr i v-leiden
Mutacja genu protrombiny
Homocysteina
Zespol antyfosfolipidowy(reszte ktora mi brakuje)
Zrobilam juz wymazy na bakterie
Chlamydie,mykoplasme i ueroplasme.

I kombinuje co jeszcze[emoji4]
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamuski,brzuchatki i staraczki[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoł, nie dziwię się, że stracilas glowę, dla takiej ślicznoty!:D
@funia26, witaj :) dobrze sobie to zaplanowałas :)
Nie bardzo tylko rozumiem kiedy badałas ten progesteron. Bada się go 7/8 dni po owu, wtedy jest najwyzsze stężenie. Bo np przed owulacją zawsze jest małe.
Badania na zespol zrob w pierwszej kolejnosci, robi je najlepiej się w krotkim czasie po poronieniu.

Jutro mam wizytę. Musi być dobrze, M. chce koniecznie isc ze mną podejrzeć maluszka <3
Czasem się martwię, bo mdłosci mi zelżaly (tylko popoludniami teraz), ale w koncu juz 10tc, to moze dlatego? Bo cyce napierniczają :D I brzuszek chyba zaczyna się zaokrąglać.

Ostatnia edycja:
reklama
Mutacje i lejdena zrobisz na NFZ więc już sie zapisuj. Kiedyś najkrótsze terminy były w łodzi.

Mickey lamette brałam 2 cykle po nim miałam 2 jajka a bez 1 więc nie widziałam sensu i bałam się bliźniaków z moją dwurozna macica.

Dzol jak ja kotów nie lubię to Twojego pokochałam. No po prostu piękny i ta szarość teraz taka modna nawet w pokojach i na ścianach.

Do góry