reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dzień dobry,

No to 2:0 dla choroby :( wzięłam dziś urlop na żądanie, bo nie spałam całą noc :( a to kaszel a to katar, aż w końcu o 4 wstałam i przepłukałam zatoki Fixsinem, o 5 zaczęłam kaszleć i nie śpię do teraz [emoji53] wyprowadziłam się z sypialni, żeby małż mógł się chwilę zdrzemnąć bo nie spał całą noc razem ze mną. Nie wiem zupełnie co robić, bo mój lekarz POZ nie chce mnie leczyć jak mu powiedziałam o szczepionkach, bo nie chce zaszkodzić, więc chyba nie ma sensu iść do niego :( wezmę sie zaraz za inhalacje i będę jakoś sama działać [emoji58]

Dziękuję za wsparcie w chorobie i dobre rady [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Motylku tak jak pisałyśmy wcześniej, walcz o pessar, moja znajoma kupiła sobie (nie kojarzę czy trzeba miec receptę czy nie) i założyła jej Ginka, donosiła ciążę mimo tego że miała zagrożenie przedwczesnym porodem. Ja u Ciebie zastanowiłabym się jeszcze nad podaniem Celestonu (sterydu na płucka), bo skoro szyjka się skraca, a Ty masz taką a nie inną historię za sobą, to wg mnie bezpieczniej byloby podać ten steryd w tygodniu w którym mozna juz podawać takie rzeczy :) trzymam teraz kciuki za Twoje szybujące żelazo w górę [emoji110]

@nafoczka Foczusiu olej moczem takie znajomości [emoji8]

@czarna_mala. A masz gorączkę?
Na pewno pomogą inhalacje z soli bocheńskiej, czosnek z mlekiem maslem i miodem, imbir, kurkuma i kołderka.
Mąż teraz byl/jest chory i testowal miksturę imbirową, takie coombo z soku wycisniętego z imbiru. Tylko trzeba to pic co 2 godziny, bo tyle dziala w organizmie.

@czarna_mala. A masz gorączkę?
Na pewno pomogą inhalacje z soli bocheńskiej, czosnek z mlekiem maslem i miodem, imbir, kurkuma i kołderka.
Mąż teraz byl/jest chory i testowal miksturę imbirową, takie coombo z soku wycisniętego z imbiru. Tylko trzeba to pic co 2 godziny, bo tyle dziala w organizmie.
Kocham imbir @kas90 co to za mikstura? Kupię wszystko byle nie brać leków [emoji28]

Bea 3mam kciuki za bete,
@czarna_mala bidulka kuruj się domowymi sposobami bo antybiotyk to chyba odpada,zaparz imbir trzyj na tarce drobnej-wysmienity,miód i cytrynka,i polecam syrop z samej cebuli,
Nafoczko wiem jak to ciężko niemyslec jak ktoś wyrządzi krzywdę u mnie musiało minąć 2lata aż prawie zapomniałam jak mnie ktoś potraktował w zawodowym życiu
Ale cóż tylko człowiek potrafi być bestia dla drugiego,staraj się niewracac,nieprzywolywac tego co było,znalazłam kiedyś super sentencje dalajlamy o życiu Ale wklejenia ja jak będę pisać na kompie buziaki 4all

Szyjka ma 42mm a lekarz nie wie jaka była wcześniej czekam za internista myślę jak to będzie chciałam by mi zrobił posiew z pochwy mówił że nie widział infekcji teraz muszę unormowac morfologie narazie tylko tyle wiem..

Witam:)
a czy nikt nie ma jakiegoś prywatnego kontaktu do @fondie , żeby się dowiedzieć, czy wszystko ok?
Miło by było:)
@nafoczka kochana...rozumiem, żal i rozgoryczenie z powodu pracy, ludzi itd. Ale wpizdu...to tylko praca. nie ta, to na pewno inna,lepsza, ciekawsza...Musisz patrzeć do przodu by nie oświerknąć...
Także życzę znalezienia (w swoim czasie) cudownej pracy:)
A tak na marginesie, to można zwalniać na macierzyńskim??
@motylek1234 załamujesz mnie...jak to lekarz nie wie?? Przecież to bardzo bardzo bardzo istotna informacja dla lekarza! Podawana przecież przy przyjęciu? Przecież straciłaś wcześniej bardzo wysoką już ciążę? W którym Ty szpitalu jesteś? ja też podjadę i nakopię Ci do dupki! i czy mąż nie może Cię wesprzeć w tej walce? grrrrrrrr[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
reklama
burczuś możesz mi napisać w których dc Paśnik zalecił ci intralipid?
Zalecił mi na 2 tygodnie przed staraniami(czyli około 1 dc), oraz w okolicach starań, czyli około (14-17 dc). I moja gin to trochę podważyła, bo powiedziała,że to za często, to dostałam receptę na intralipid i zlecenie od doc. Paśnika ,i koleżanka mi aplikuje wg zaleceń-bo też pisałam jeszcze raz do Niego z zapytaniem od mojej gin.

Do góry