reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mickey ciekawe o co mu chodziło, bo mi kazał brac metyle . Masz rację bierz dalej.Tym razem przed zajściem 3 miesiące, ale takie bite brałam metyle. Poza tym z nowości dołożyłam metę i ją też już suplemnetowałam wcześniej przed ciążą, encorton zwiększona dawka, bo wcześniej miałam mniej i wcześniej go wdrożyłam. No i najważniejsze duużo więcej heparyny wcześniej 2500 j.m teraz 6000

reklama
powiedział, ze jeśli homocysteine mam ok bo około 6 i mutacje heterozygote to żeby wyrzucić suplementy, idzie zwariować nie wiem już co myśleć tak ogólnie,
będę brała witaminki choćby dla św. spokoju
pytałam czy zleca intralipid ale niestety powiedział że nie wie jak się zachowuje organizm przy tym, dziewczyny, która bedzie u maliny na dniach?

Cześć dziewczyny !
Czy któraś z Was mogłaby powiedzieć mi coś więcej o mutacji genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym ? wyszło mi to w badaniach i pewnie jest przyczyną moich poronień do tego mam podwyższone P-LCR . Czy przy tej mutacji jest szansa na donoszenie zdrowej ciąży ? wg na donoszenie ? ...jakoś się to leczy ? zapobiega ? pomocy :< załamałam się bo wszystkie inne badania były ok a tu nagle to ! problemu z zajściem w ciąże nie mam , jestem po 2 poronieniach ... jeśli wiecie coś na ten temat mogłybyście mi jakoś objaśnić ? dziękuję z góry
Roxie jakby tu powiedzieć, jak już masz mutacje to ta jest najlżejsza, mam tą samą i same metyle powinny wystarczyć. A homocysteina jak? I histero zrób :)

@nafoczka, Foczusiu, wszystko u was dobrze?:*
Kasiu mam zdecydowanie gorsze dni. Hydroxyzyna i do przodu :)

powiedział, ze jeśli homocysteine mam ok bo około 6 i mutacje heterozygote to żeby wyrzucić suplementy, idzie zwariować nie wiem już co myśleć tak ogólnie,
będę brała witaminki choćby dla św. spokoju
pytałam czy zleca intralipid ale niestety powiedział że nie wie jak się zachowuje organizm przy tym, dziewczyny, która bedzie u maliny na dniach?
Mickey mi jakby ktoś powiedział ze woda świecona pomoże to tez bym piła ;)

Porzeczka wspaniałe kochana niech dzidzia zdrowo rośnie!:*
Kwidzyn ale byłam w Gdańsku:/

Liluli super jaki bobas już duzy mam pytanie co bierzesz za leki ?:*
Motylek kaszanki w ciąży nie powinno się jeść .

@Porzeczka1234 cudnie :*

Roxie jakby tu powiedzieć, jak już masz mutacje to ta jest najlżejsza, mam tą samą i same metyle powinny wystarczyć. A homocysteina jak? I histero zrób :)

Kasiu mam zdecydowanie gorsze dni. Hydroxyzyna i do przodu :)

Mickey mi jakby ktoś powiedział ze woda świecona pomoże to tez bym piła ;)

Motylek kaszanki w ciąży nie powinno się jeść .

@Porzeczka1234 cudnie :*

Wątróbki też nie ;(

Porzeczka gratulacje serdecznie ;)

Roxie proponuje zrób tą histero nie ma czego się bać a lepiej sprawdzić niż później żałować . U mnie też miało być wszystko dobrze tylko ta macica dwurożna ( podobno nie groźna ) a okazało się że mam jeszcze bardzo gruba przegrodę !!!
I miałam od razu zabieg usunięcie jej .
Roxie jak lekarza proponuje jakieś badania to bierz w ciemno póki się nie rozmyśli ;)

Roxie cierpliwość popłaca lepiej zrobić wszystkie możliwe badania przed następnym staraniem niż czekać na grom z jasnego nieba i na jakiś cud że może tym razem się uda .
Ja tak robiłam czekałam na cud , że może akurat w następnej ciąży się uda !!!
Zachodziłam i wszystkie traciłam jak zawsze we wczesnych etapach i gdyby nie dziewczyny tutaj i ich rady to nie wiem gdzie bym teraz była i cZy bym znalazła odpowiedniego lekarza .
Pozdrawiam was wszystkie ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, staram się czytać Was na bieżąco, choć już tylko @mickey* o mnie pamięta...dziękuję :-)

U nas nic nowego, Mały O rośnie jak na drożdżach, jest leniuszkiem, nie chce raczkować tylko turla się w kółko i po podłodze sunie do tyłu. Nie wstaje też jeszcze na nogi ani nie klęka w pozycji czworaczej. Oczywiście poleciałam z nim już do lekarza sprawdzić czy wszystko jest dobrze, i jest!!! po prostu takie ma swoje tempo :-). Poza tym jest cudownym śmieszkiem, ma jeden ząbek którym notorycznie podgryza moje (.)(.). Pogoda coraz ładniejsza więc dużo czasu spędzamy na dworze.
Ja dostałam pierwszą @ po porodzie 6 lutego i cisza. Oczywiście choć ciąża raczej niemożliwa zatestowałam już dwa razy i jedna kreska także się nie stresuję na razie.

@fondie, gratulacje, nareszcie masz swój skarb przy sobie. Super! Pochwal się Malutką, napisz jak się czujesz, jak przebiegło cc.
@Porzeczka1234 gratulacje, 6 mm szczęścia!!!
@bertha, trzymam kciuki za Twoje testowanie!
@bea25ta , kiedy wracasz na pole walk?
@Liluli piękna fotka, i piękne widoki. Super
@nafoczka a co to się stało, że masz gorsze dni? Teściowa nadepnęła Ci na odcisk?

Brzuchatki nasze Kochane, prosze pogłaskać brzuszki
Za staraczki wielkie kciuki!!!!

Buziaki dla całej Reszty!!!!

Witajcie, staram się czytać Was na bieżąco, choć już tylko @mickey* o mnie pamięta...dziękuję :-)

U nas nic nowego, Mały O rośnie jak na drożdżach, jest leniuszkiem, nie chce raczkować tylko turla się w kółko i po podłodze sunie do tyłu. Nie wstaje też jeszcze na nogi ani nie klęka w pozycji czworaczej. Oczywiście poleciałam z nim już do lekarza sprawdzić czy wszystko jest dobrze, i jest!!! po prostu takie ma swoje tempo :-). Poza tym jest cudownym śmieszkiem, ma jeden ząbek którym notorycznie podgryza moje (.)(.). Pogoda coraz ładniejsza więc dużo czasu spędzamy na dworze.
Ja dostałam pierwszą @ po porodzie 6 lutego i cisza. Oczywiście choć ciąża raczej niemożliwa zatestowałam już dwa razy i jedna kreska także się nie stresuję na razie.

@fondie, gratulacje, nareszcie masz swój skarb przy sobie. Super! Pochwal się Malutką, napisz jak się czujesz, jak przebiegło cc.
@Porzeczka1234 gratulacje, 6 mm szczęścia!!!
@bertha, trzymam kciuki za Twoje testowanie!
@bea25ta , kiedy wracasz na pole walk?
@Liluli piękna fotka, i piękne widoki. Super
@nafoczka a co to się stało, że masz gorsze dni? Teściowa nadepnęła Ci na odcisk?

Brzuchatki nasze Kochane, prosze pogłaskać brzuszki
Za staraczki wielkie kciuki!!!!

Buziaki dla całej Reszty!!!!

KOchana, jesli mogę ci radzic, wybierz się z małym do fizjoterapeuty do jakiegos fajnego osrodka dla dzieci. Tam na jednym spotkaniu w formie zabawy pokażą ci jak go możesz uczyc w domu raczkowania itp. Raczkowanie to bardzo wazny etap dla rozwoju mózgu, stymuluje lewą pólkulę, bo przy raczkowaniu wykonuje się sekwencję ruchów.

LEkarze z reguły mówią, że jest czas (jestem logopedą i powiem ci szczerze, ze na rozwoju psychoruchowym pediatrzy, oczywiscie nie wszyscy, wcale się nie znają).
I czas Oliś na pewno ma, ale warto stymulować rozwój dziecka, bo potem dziecku wszystko latwiej przychodzi :)

reklama
Zapraszamy pacjentki zmagające się z problemem niepłodności do udziału w badaniu w kierunku Chlamydia trachomatis (wymaz z kanału szyjki macicy i diagnostyka metodą PCR) realizowanym na terenie Szpitala im. Św. Rodziny przy ul. Madalińskiego 25 w Warszawie.

Badanie jest całkowicie bezpłatne do dnia 30.06.2017 r. i realizowane w ramach grantu naukowego we współpracy z Wojskowym Instytutem Medycznym.

Aby otrzymać szczegółowe informacje dotyczące udziału w badaniu, bardzo prosimy o kontakt na podany adres e-mail: chlamydiamadalinskiego@gmail.com

Do góry