reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@motylek1234 ,kochana to trafilas na jakiegos obiboka nie lekarza,ja za kazdym razem kiedy pojechalam na ip,to zostawiali mnie w szpitalu,fakt za pierwszym razem bylam z krwawieniem,ale za drugim razem mialam skurcze,a ze do konca nie wiedzialam ile ich mam w ciagu dnia,bo nie zdawalam sobie sprawy ze jest to czyms niepokojacym,to powiedzialam ze mam kilka razy dziennie,ze bardzo sie martwię,lekarz ktory mnie przyjmowal mowil ze lepiej dmuchac na zimne,najpierw przeprowadzil badanie gin,na fotelu,po czym usg dopochwowe,czy szyjka sie nie skraca,i usg,brzuszne,nastepnym razem radze Ci bardziej chisteryzowac,bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie takiego olewactwa,ale najwazniejsze ze dzidzius zyje,ale Ty na to polowkowe idziesz dopiero 27 marca?bo mi mowili ze mam zrobic do 20 tyg,bo nie wiem czy dobrze zrozumialam,

Bentula polowkowe robi sie do 22tyg.
I nie w kazdym szpitalu na Ip zostawiaja,najwazniejsze ze zrobili usg i jest wszystko dobrze.

Motylek to dobra waga coreczki w 19tc.

@Liluli ja pisze co wiem z wlasnego doswiadczenia,dzwonilam do Krakowa,i mnie nie umowila bo powiedziala ze po 21 tyg to za pozno,gdy zadzwonilam do Tuchowa to oswiadczyla ze zdążę do 20 tyg,więc tak naprawdę nie wiem jak to w koncu jest,urodzilam dwoje dzieci,ale nigdy nie mialam tego badania,teraz ze wzgledu na wiek :-) he he,na poczatku jak tu dziewczyny pisały o tym polowkowym to nie mialam pojecia co oznacza to slowo :-)

Motylek czy to ty jestes tym motylkiem co miala sie udac do bioenergoterapeuty? I zawsze pisala czesc co slychac i tyle ?
U kogos sie wkoncu leczysz ?
Dziewczyny ja zwariuje ten tydzien ostatni przed cc mala sie rusza jest ok. Ale 2stopien lozyska mialam w 22tc to raz a dwa nie ma acardu mala malo przybrala ...jak tonjest na koncoece dzieci juz sobie przybieraja albo waga stoi w miejscu ? Czemu.mnie nie chca ciac juz !!! Ja juz wszystki robie a mala nie chce wyjsc ciaza donoszona ja zawriuje najgorszy tydzien mojego zycia :(

Fondie tak to ja właśnie powiem tak jeżdżę do niego jeżdżę też do immunologa do warszawy tam mam badania różne z krwi robione..
A tak chodzę prywatnie na parę wizyt ginekologicznych a tak na nfz jakoś nie czuje ich wsparcia lekarze mnie traktują że za często chodzę na wizyty i panikuje wciąż..
A ja się naprawdę o wszystko martwię czekam z niecierpliwością na ruchy dziecka ciekawe kiedy będą:(
Fondie jesteś już przy końcówce dasz radę nie martw się tak że dziecko Ci tak nie przybiera napewno jest dość duże by można było je Bezpiecznie urodzić kochana głowa do góry!:*

Fondie - wiem ze ostatnie dni sa bardzo stresujace ale spokojnie. Skoro lekarze nie chca jeszcze ciac tzn ze uwazaja ze mala jeszcze potrzebuje pobyc w brzuszku. Ja tez miakam cisnienie ze chce rodzic jak najszybciej. Balam sie o mlodego. Poza tym mialam tego guza i chcialam jak najszybciej rodzic by moc robic rezonans i dzialac. Moj lekarz powiedzial ze to ze w 37tyg ciaza donoszona to nie znaczy ze maluch sam da rade. Tlumaczyl mi ze ostatnio mieli takie przypadki ze po wywolanym porodzie w 37tyg 4 z 5 dzieci miala problemy z samodzielnym oddechem i musialy byc wspomagane przez kilka dni. Co innego jak maluch sam pcha sie na swiat tzn ze jest gotowy. A jak siedzi grzecznie a na sile go wyjmuja to nie zawsze jest dobra decyzja. Mnie to przekonalo. Grzecznie wytrzymalam tyle ile kazal. A moj synek byl wiekszy niz Twoja corcia i kg wg usg wiec teoretycznie byl juz gotowy ale i tak czekalam. Balam sie wziac tej decyzji na siebie. Takze poczytaj ksiazke, naciesz sie ostatnimi dniami ze starsza corcia kiedy ma Cie tylko dla siebie. Wyspij sie. Bo za pare dni wszystko sie zmieni i zaczniesz nowy etap w zyciu. Nie bedziesz juz mama, bedziesz podwojna mama[emoji2] trzymam kciuki za porod

reklama
Kitki wlasnie o ta wage chodzi ona 100g przybrala w 2tyg gdzie zawsze 400przybieralal chyba ze na koncowce juz tak jest to nie wiem

Do góry