Bertha, szybko zleci do maja a pomyśl co by było gdybyś się nie przeleczyła. Chyba warto 1,5 miesiąca się przeleczyć i tak już jesteście blisko. Trzymam kciuki, żeby maj był dla Ciebie mega szczęśliwym miesiącem i może przejmiesz brzuszek po mnie? [emoji2]A to ja dzwoniłam we wtorek i na sobotę chciałam badanie nasienia to podała mi tylko 2 terminy możliwe wolne. Takze nie wiem , moze cos zmienili.
Jestem po wizycie w klinice po histero. No wiec tak. Z tej histeroskopii wyszło endometrium polipowate. Dr mówi ze najnowsze badania mówią ze takie endometrium bywa wynikiem przewlekłego zapalenia ktore w wymazie w pochwy moze nie wyjsć. Takze musi mnie przeleczyc antybiotykami wszelakiej maści przez ok 20 dni. Bo bez tego leczenia raczej marne szanse na ciąże bo moze sie nie zaimplantować albo poronic. Takze marzec i kwiecień odpada na leczenie. Prawie sie rozryczalam jak to usłyszałam.
M dostał jakies inne suplementy na poprawę plemników - "Ekstra sperm".
Pobrali nam krew na jeszcze jedno badanie którego brakowało. M lekko panikował bo nie lubi igieł.
Prawdopodobnie w maju bedzie in vitro. Rozpiskę juz mam jakie leki do stymulacji - Menopur i Orgalutran. leki wykupione (1000zl). Papiery, zgody dostaliśmy do wypełnienia, przeczytania i podpisania w domu. Na pewno bedzie pICSI zastosowane przez obniżone wiązanie z hialuronem plemników.
Takze niestety jeszcze 1,5 cyklu mogę zapomnieć o ciąży.. w maju nadzieja.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
reklama
bertha
Fanka BB :)
@bertha, to te czarne plamki z usg to polipy były?
Polipów żadnych nie usuwał, tylko to endometrium było polipowate.. to chyba nie to samo co wiele polipów.
Takze te czarne plamy to musiał byc płyn. Lekarz mówił ze przed histero miał duzo śluzu do usunięcia z macicy zanim mógł zacząć oglądać.
Ale mam brzuszków do wybierania dzięki dziewczyny. Musze byc cierpliwa..
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
motylek1234
Dziewczyny byłam już jestem przeziębiona mam rb sobie inchalacje i brać *spam* a tak zrobił mi usg mówił dziecko żyje rusza się i tyle nawet mi usg nie dał nic ani nic o skurczach nie mówił nie sprawdzał szyjki..
motylek1234
@bertha, kochanie moje, maj to piękny miesiąc, na pewno na zbyciu będzie mój brzuch i Lamii, więc uszy do góry, będzie git. :*
@motylek1234 - ja też miałam takie dni, że np.cały dzień nie czułam ruchów, do tego nie miałam detektora. Jadłam kwaśne, słodkie byle by tylko coś się ruszyło, a malutka spała po prostu, a raz była tak ułożona że nie czułam jej harcow. Ale jak masz możliwość to jedź na IP. Będziesz spokojniejsza.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie wiem co to są ruchy dziecka niestety nigdy ich jeszcze nie czułam bo 1 ciąża w 32 tygodniu było 320gram
A 2 ciąża skończyła się w 13 tygodniu serduszko przestało bic
mała79
Posmaruj sobie gencjaną na wodzie, super sprawa i napewno pomoże :-)Motylku, daj koniecznie znać, czekamy na dobre wieści.
@nafoczka, Foczusiu nie strasz ;p mnie się afty porobiły w buzi. Czym mogę posmarować? Mam dentosept A, opinie sa podzielone czy mozna, bo etanol zawiera, ale 1 kropla moze nie zaszkodzi?
motylek1234
Asia669 na polowkowym nie byłam jeszcze tylko na 4d tydzień temu w piątek miała 265gram 22cm
A na prenatalne pojadę 27 marca tam się dowiem co i jak
A na prenatalne pojadę 27 marca tam się dowiem co i jak
reklama
@lamia 78 myślę ze nie masz sie czym martwic,poniewaz ja jestem w 24 tyg ciazy,a brzuch i macica twardnieja mi dwa razy dziennie,a takie dziwne ciagniecia czuje kilka razy dziennie,moja polozna powiedziala mi ze do 6 razy dziennie to normalne,mój gin mowi ze moze byc kilkanascie razy dziennie,ja osobiscie na kilkanascie razy dziennie poszlabym do szpitala jak ostatnio,bo jestem histeryczka,ale czytalam o tym duzo,i rzeczywiscie jest to normalne,ale kazdy ma swoj próg wytrzymalosci,POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH :-)
Podziel się: