reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Oleńko dla Ciebie namiary: FEMIBION NATAL 2 PLUS 30+30 APTEKA (4125779446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Meliskaa
ja brałam na początku ciąży kwas foliowy 15mg (później 5mg), femibion natal, B6 i B12 po 1 tabletce i dziecko jest zdrowe a bynajmniej nic mi nie wiadomo że coś jest nie tak (02.06 jadę na USG połówkowe). Tak jak napisała Aditka kwasu nie da się przedawkować bo jego nadmiar jest wydalany z organizmu. U Ciebie też będzie dobrze - zobaczysz:) Ze strony Jerzak to takie sranie w banie, coś chyba ostatnio ma zły humor.

Alokin - acard biorę cały czas a encorton odstawiłam w 18tc:)

Aditko no to czekamy teraz na małego smyka - życzę Ci super porodu a przede wszystkim żeby wszystko sprawnie poszło:-D

Misiejku proszę odezwij się!!!! Bo znielubimy Twojego męża :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Meliskaa - obraz usg jak najbardziej prawidłowy, owulacja przesunięta więc wiek się zgadza. Pęcherzyk ciażowy ma piekną wielkość, żółtkowy też. Już niedługo będzie zarodeczek i serduszko. Postaraj się wyciszyć.
Ja jestem heterozygotą i w piątek Jerzak wypisała mi receptę na kwas foliowy 15 mg :szok:, więc nie wiem o co jej chodzi.
Jeśli się boisz brać jedna tak duże dawki to bierz femibion i tabletkę 15 mg co drugi dzień.
Zresztą tak jak Aditka pisze - nadmiar wysikasz.

Aditka- rety ale mi emocji dziś dostarczyłaś. Czekamy na wieści.
Powodzenia na ostatniej prostej.

Pietrucha - a gdzie podziałaś suwaczek??? :-):-)
Chyba już pora się poprawić.

GosiaS - jak Twoja temperatura?

I moj Piotrus znow ma lekarzy tu i owdzie, powiedzieli ze do rana nie doczekam :-D jest rano i jakos skurczy nie czuje. Dzis znow mam wpisane badanie, to zobaczymy co wymysla :-) juz maz dokupil wczoraj wszystko, nawet fotelik do autka wiec moze moj mlodzieniec sie ruszy. W nocy jak robilam spacerki do wc to z ciec jechaly noworodki, ale sie splakalam, takie maluszki cudaczne:-)

Meliska , widzisz jest wszydtko dobrze! Na prawde nie prxejmuj sie zupelnie keasem f. Mi 15mg przy heterozyg. AC podaja i nie widza problemu :-)

Hej dziewczynki!

Meliska - ja każdą ciążę miałam młodszą niż z terminu om. Po pierwsze później owulacja, po drugie cykle ok 30 dniowe. Nie ma się co martwić. Zresztą - czasami jest tak, że po kilku tygodniach ta różnica się nieco zmniejsza. Ja miałam jakiś miesiąc temu 6 dni różnicy, a tydzień temu już mniej. Więc ciesz się, jest ciążą! Niebawem usłyszysz piękne bijące serduszko!! :)

MagaCh - jakoś nie wiem co mam wpisać w ten suwaczek ;))) Dlatego, że mam te kilka dni przesunięcia to nie wiem w sumie na kiedy mam termin, ale chyba wyjdzie początek stycznia, a nie koniec grudnia ;) Po wizycie u Pani Profesor - wstawię :*

Aditka - Piotruś ma "swój" czas i pewnie mu tam dobrze, cieplutko w brzuniu mamusi, więc co z tego, że szyjka już przygotowana na wyjście. Swoją drogą, ciekawe jak to możliwe, że człowiek całą ciążę się martwi, żeby nie za szybko, a jak już przyjdzie do porodu, gdzie lekarze oceniają, że młody wyskoczy zaraz.. ten wcale się nie spieszy ;))) Buziaki dla Ciebie i w brzusio:*

Dziewczyny ja przy hetero w mthf a1298c biorę kwas 15 i fembion. Tak mi kazała i genetyczka i ginekolog. Najlepsza była rodzinna - proszę brać dwa razy dziennie kwas 15;)) Czyli jak widać, ona mi chciała dać 30 dziennie ;)

Aditka - zaciskam kciuki ogromniaście:)

Misiejku - mnie też wyszło NT 2,00. Po Twoich postach czyżbym miała się przejmować?

Dziewczyny od Jerzak - mnie kazała brać gloco do pozytywnego testu a potem odstawić - tak żeby było śmieszniej... A ja go wogóle nie wzięłam...

Gosieńko - nie gniewasz się?

Zula a wyniki testu pappa już masz? Ja dopiero w przyszłym tygodniu.
Lekarz powiedział że wynik usg jest ok ale tak je analizowałam i u mnie bicie serduszka 169-to nie za dużo?
Jak było u Was?

Zulcia nie gniewam się wręcz przeciwnie;-)
Magda gorączka jest bo złapałam przez tą pogodę jakieś przeziębienie:no:
Aditka czekamy na dobre wieści!
Pozdrawiam wszystkie, zaciążone podwójnie, a Zulę potrójnie:-)

reklama
Zulcia no widzisz wychodzi na to że Jerzakowa mówi każdej co innego. Mi przy homo mthfr 500 mg gluckophage i przy zajściu w ciążę mam nie odstawiać.

Do góry