reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Oleńko dla Ciebie namiary: FEMIBION NATAL 2 PLUS 30+30 APTEKA (4125779446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Meliskaa
ja brałam na początku ciąży kwas foliowy 15mg (później 5mg), femibion natal, B6 i B12 po 1 tabletce i dziecko jest zdrowe a bynajmniej nic mi nie wiadomo że coś jest nie tak (02.06 jadę na USG połówkowe). Tak jak napisała Aditka kwasu nie da się przedawkować bo jego nadmiar jest wydalany z organizmu. U Ciebie też będzie dobrze - zobaczysz:) Ze strony Jerzak to takie sranie w banie, coś chyba ostatnio ma zły humor.

Alokin - acard biorę cały czas a encorton odstawiłam w 18tc:)

Aditko no to czekamy teraz na małego smyka - życzę Ci super porodu a przede wszystkim żeby wszystko sprawnie poszło:-D

Misiejku proszę odezwij się!!!! Bo znielubimy Twojego męża :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Meliskaa - obraz usg jak najbardziej prawidłowy, owulacja przesunięta więc wiek się zgadza. Pęcherzyk ciażowy ma piekną wielkość, żółtkowy też. Już niedługo będzie zarodeczek i serduszko. Postaraj się wyciszyć.
Ja jestem heterozygotą i w piątek Jerzak wypisała mi receptę na kwas foliowy 15 mg :szok:, więc nie wiem o co jej chodzi.
Jeśli się boisz brać jedna tak duże dawki to bierz femibion i tabletkę 15 mg co drugi dzień.
Zresztą tak jak Aditka pisze - nadmiar wysikasz.

Aditka- rety ale mi emocji dziś dostarczyłaś. Czekamy na wieści.
Powodzenia na ostatniej prostej.

Pietrucha - a gdzie podziałaś suwaczek??? :-):-)
Chyba już pora się poprawić.

GosiaS - jak Twoja temperatura?

I moj Piotrus znow ma lekarzy tu i owdzie, powiedzieli ze do rana nie doczekam :-D jest rano i jakos skurczy nie czuje. Dzis znow mam wpisane badanie, to zobaczymy co wymysla :-) juz maz dokupil wczoraj wszystko, nawet fotelik do autka wiec moze moj mlodzieniec sie ruszy. W nocy jak robilam spacerki do wc to z ciec jechaly noworodki, ale sie splakalam, takie maluszki cudaczne:-)

Meliska , widzisz jest wszydtko dobrze! Na prawde nie prxejmuj sie zupelnie keasem f. Mi 15mg przy heterozyg. AC podaja i nie widza problemu :-)

Hej dziewczynki!

Meliska - ja każdą ciążę miałam młodszą niż z terminu om. Po pierwsze później owulacja, po drugie cykle ok 30 dniowe. Nie ma się co martwić. Zresztą - czasami jest tak, że po kilku tygodniach ta różnica się nieco zmniejsza. Ja miałam jakiś miesiąc temu 6 dni różnicy, a tydzień temu już mniej. Więc ciesz się, jest ciążą! Niebawem usłyszysz piękne bijące serduszko!! :)

MagaCh - jakoś nie wiem co mam wpisać w ten suwaczek ;))) Dlatego, że mam te kilka dni przesunięcia to nie wiem w sumie na kiedy mam termin, ale chyba wyjdzie początek stycznia, a nie koniec grudnia ;) Po wizycie u Pani Profesor - wstawię :*

Aditka - Piotruś ma "swój" czas i pewnie mu tam dobrze, cieplutko w brzuniu mamusi, więc co z tego, że szyjka już przygotowana na wyjście. Swoją drogą, ciekawe jak to możliwe, że człowiek całą ciążę się martwi, żeby nie za szybko, a jak już przyjdzie do porodu, gdzie lekarze oceniają, że młody wyskoczy zaraz.. ten wcale się nie spieszy ;))) Buziaki dla Ciebie i w brzusio:*

Dziewczyny ja przy hetero w mthf a1298c biorę kwas 15 i fembion. Tak mi kazała i genetyczka i ginekolog. Najlepsza była rodzinna - proszę brać dwa razy dziennie kwas 15;)) Czyli jak widać, ona mi chciała dać 30 dziennie ;)

Aditka - zaciskam kciuki ogromniaście:)

Misiejku - mnie też wyszło NT 2,00. Po Twoich postach czyżbym miała się przejmować?

Dziewczyny od Jerzak - mnie kazała brać gloco do pozytywnego testu a potem odstawić - tak żeby było śmieszniej... A ja go wogóle nie wzięłam...

Gosieńko - nie gniewasz się?

Zula a wyniki testu pappa już masz? Ja dopiero w przyszłym tygodniu.
Lekarz powiedział że wynik usg jest ok ale tak je analizowałam i u mnie bicie serduszka 169-to nie za dużo?
Jak było u Was?

Zulcia nie gniewam się wręcz przeciwnie;-)
Magda gorączka jest bo złapałam przez tą pogodę jakieś przeziębienie:no:
Aditka czekamy na dobre wieści!
Pozdrawiam wszystkie, zaciążone podwójnie, a Zulę potrójnie:-)

reklama
Zulcia no widzisz wychodzi na to że Jerzakowa mówi każdej co innego. Mi przy homo mthfr 500 mg gluckophage i przy zajściu w ciążę mam nie odstawiać.

Do góry