Encorton "załatwiłam" sobie sama od znajomego alergologa, potem już przepisywał mi go gin. Zaczełam brać sama od pozytywnego testu 10mg a na wizycie pierwszej u gina zwiększył mi on dawkę na 20mg. Mój reumatolog i endokrynolog byli przeciwni sterydowi. Z dawki schodziłam od 12 tc. W 18tc przestałam brać całkowicie.Gabiś,dziekuję Ci za odpowiedź. Forum zaczęłam czytać od początku,jestem na ok.200 stronie,a jest ich ponad 3800,więc sporo lektury przede mną... W jakiej dawce brałaś sterydy i do którego tygodnia ciąży? Zaczęłaś brać już w okresie starań czy dopiero od pozytywnego testu? Lekarz jakiej specjalności przepisał Ci sterydy? Na moje nieszczescie wszyscy lekarze,do ktorych idę,boją się ich jak ognia. Czy w badaniach wyszło Ci coś poza dodatnimi ANA? I czy zostaly one zidentyfikowane jako jakieś konkretne typy przeciwciał? U mnie nie. Przepraszam,że tak Cię męczę pytaniami,ale już nie wiem co mam robić...
Mam tylko ANA3 dodatnie tak jak Ty bez wskazania konkretnego schorzenia reumatycznego.
Większość moich wyników mam w stopce, ale w skrócie mam nadczynność tarczycy i trombofilie a dokładnie wykryto mutacje czynnika V Leiden i to dopiero w grudniu przyszły wyniki, krew pobierali mi przed zajściem w ciążę, ale to na nfz więc co się dziwić.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom