reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

I tu mnie właśnie ciekawi przy jakiej wartości d-dimerow czy fibrynogenu zwiększa się dawkę clexane? Bo ja jedno i drugie mam powyżej normy, mam Leidena i hematolog mi nic nie zwiększyła.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Na to pytanie niestety Ci nie odpowiem.... może coś mi sie rozjaśni po wizycie 07.02.2017 to wtedy dam znać.

reklama
Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440

na mój rozum hamowanie masz 0%
a test ltc negatywny to że mąż może byc dawcą limfocytów do szczepień , tak mi to wygląda

ja wam powiem tak.Ja mialam badane w 20 tygodniu i fibrynogogem i bialko c i aptt ddimer i inr -badal mi malinowski.Wizyta z wynikami byla w 26 tygodniu i na podstawie bialka c mialo 25% i firbynogenu w normie i aptt ddimery i inr wykonane w 26 tygodniu nie zwiekszyl dawki a ddimer mam 1500 juz aptt lekko ponizej normy tylko inr jest spoko. moj gin tez nie zwiekszyl. dw atygodnie pozniej ddimery nadal 1500 aptt nizej inr w normie dzwonilam do maliny i nadalnie zwiekszyl;/ a ja marze juz o zwiekszeniu tego bo sie martwie. Dzis robilam aptt ddimer i inr zoabcyzmy co wyjdzie ale dzis mi krew nie chciala leciec taka gesta a zadzwonic moge do niego dopiero w poniedzialek zobacyzmy co zrobi ja sie wszystkich prsze o zwiekszenie a mnie olewaja. MAlina mowil ze ddimer 3000 jest juz niebezpieczny tyle wiem

Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440
Martyska wyślij do niego maila z wynikami z prośbą o interpretację tak ogólnie. Napisz mu,że się bardzo stresujesz i chciałabyś wiedziec już cokolwiek przed wizytą. Odpisze Ci:)
A co do szczepień, ja nie wiem czy ktoś tu pamięta,ale ja byłam przeciwna szczepieniem:) z różnych względów) teraz jestem po 2gim szczepieniu i dostałam zielone światło. także nie taki "diabeł" straszny:)

Martyska wyślij do niego maila z wynikami z prośbą o interpretację tak ogólnie. Napisz mu,że się bardzo stresujesz i chciałabyś wiedziec już cokolwiek przed wizytą. Odpisze Ci:)
A co do szczepień, ja nie wiem czy ktoś tu pamięta,ale ja byłam przeciwna szczepieniem:) z różnych względów) teraz jestem po 2gim szczepieniu i dostałam zielone światło. także nie taki "diabeł" straszny:)
Takie samo podejście miałam do szczepionek ;) niedługo startujemy, muszę się wykurować ;) a doc Paśnik jest do 31 na urlopie :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Na chłopski rozum to hamowanie masz 0% chyba...

[emoji12] [emoji8]

Hmmm czytałam kiedyś na jakimś forum, że jak hamowanie nie wzrasta a cytokiny układ immunologiczny jest ok to i bez hamowania dostajesz zielone światło; jak cytokiny poza normą i agresja wynikająca z układu immunologicznego, ale hamowanie wysokie to hamowanie ochrania zarodeki dostajesz zielone światło; najgorszą opcją jest brak hamowania i cytokiny poza normami, bo wtedy może się nie udać.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
dzięki za informację, a w jakim badaniu się sprawdza te cytokiny?Mi hematolog nie kazał nic takiego robić...

A ja jestem po badaniu glukozy i...nie jest dobrze.
Na.czczo mam 87
Po godzinie 178 (normy do 180)
Po 2 godzinach mam 143 (normy do 140).
Na pewno jest za wysoko.
Ach...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam kochane mam do was zapytanie jak wcześniej pisałam zamierzam się starać w kolejnym cyklu .
W związku z powyższym mam kilka pytań czy przed samy staraniem powinnam jeszcze wykonać jakieś badania . Martwię się , że byłam chora w zasadzie to jeszcze jestem nie wiem czy to ma jakiś znamienny wpływ na starania .?
Drugie zapytanie dotyczy leków czy coś należałoby dołączyć do listy.
Obecnie biorę:
witaminy metylowane
B6 - 25mg
B9 - 400ug
B12 -1000 mcg
Femibion 1- 1 tabl
Acard 75 - 1 tabl. biorę choć Malina zalecił od 11dc
Kwasy Omega,- 1 tabl.
Malina przepisał mi Acidum Folicum Hasco nie wiem czy zamienić.?
Encorton - 10mg między 8-12 dc.
Z góry dziękuję.

Do góry