reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczka, Twój przepis brzmi pysznie.

A szyjka mu się nie podobała, bo podobno się skróciła (choć badał tylko na fotelu ginekologicznym) i jest miękka. Jeśli będzie wymagany szew czy passar to pewnie prof. Jerzak mi go zleci. Na razie według zaleceń staram się odpoczywać.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Na prawdę polecam zatrudnij męża niech zrobi ty odpoczywaj w końcu w ciąży jesteś a smaki przecież masz :) a myszy grasuja kobiecie w ciąży sie nie odmawia. Wiesz badanie na fotelu ok dobrze ze robi ale usg dokładniejsze
Wiem ze będzie dobrze z szyjka nie martw się lepiej takie rzeczy wcześniej wiedzieć.

Właśnie zjadłam jedna kulkę tez mam smaki przed @ :D:D

reklama
Dziewczyny, dużo odpoczywajcie. Nawet jakby z szyjką było ok, to jakie mycie okien w ciąży:p
Porzeczko i to wcześniej można zrobić, tak? Jak przechowujesz? Mogłabym prosić o foto, jestem kulinarnym wzrokowcem jak wykonuję przepis;p

IMG_20161219_193232.jpg

Kochane to one.. Kas przechowuje w lodówce im dłużej stoją tym są lepsze w takim wiadereczku zamknietym a i do zalewy dodać jeszcze 3 łyżki cukru. A do masy rybnej można dodać przyprawę do ryby

Załączniki

• IMG_20161219_193232.jpg
    IMG_20161219_193232.jpg
    390,6 KB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny jestem tu nowa, przeżywam taki sam ból jak wy ( poroniłam trzy razy) i szukam przyczyny dlaczego się tak dzieje, trafilam do jednego ze specjalistów z łodzi i odebrałam pierwsze wyniki badań z immunologi, jestem jeszcze na etapie raczkowania z tego tematu dlatego proszę was o wsparcie
Jedynie co wyszło nie tak to podwyższone APTT jak myslicie czy to moglo miec jakis związek z poronieniami ? co w ogóle ma wspólnego aptt z ciążą ?
Pati witaj. ATTP to na pewno problem z krzepliwoscia. Zerknij na nasz drugi wątek tam z pewnością jest więcej faktów

Nafoczka, zdrówka dla chłopaków.

Ja po wizycie. Lekarz nie był zadowolony z mojej szyjki. Zakaz mycia okien, trzepania dywanów i dźwignia. Jutro jadę na wizytę do profesor. Dziwne bo w czwartek ona miała 39 mm. Zobaczymy. W piątek jadę po zwolnienie do lekarki prywatnie to poproszę, żeby zmierzyła ją usg dopochwowo.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Asiu jestem zdania że po tylu naszych zabiegach szyjki mamy jakie mamy. Nawet jeśli profilaktycznie będą chciEli coś zrobić to zrób . U mnie szybko się skracala i dzięki ostrożności lekarki donosiłam Wikusia.
Kas kochana one są pyszne te kuleczki muszę męża od nich juz odganiać bo zje przed świętami. To tak kupujesz kilo ryby ja wzięłam 1 kg mintaja rozmrażasz i mielisz w maszynce do mięsa dodajesz cebulke mielisz 2 bułki namoczone wycisniete z wody dodajesz jajko sól pieprz i czonek ja jeden zabek do smaku jeśli masa jest zbyt luźna dodałam bułki tartej formujesz kulki turlasz w bułce i smażysz na glebokim oleju. Robisz zalewę 1 litr wody gotujesz dodajesz pół szklanki octu kilka ziaren calego pipeprzu ziela angielskiego i kilka listków laurowych po zagotowaniu dodajesz marchewkę skrojona u mnie w slupek + cebule w piórka i wszystko osobno musi wystygnać, na koniec jak wszystko bedzie zimne zalewasz kuleczki zalewa octową zajęło mi to godzine ale sa o niebo lepsze niż kupione polecam.

Asiu dlaczego szyjka mu się nie podoba ? Lekarze lubią nas straszyć wszystko będzie dobrze jest pesar szew nie martw się.

Nafoczko dzieki za info o colostrum nie wiem czy brać wacham się od tygodnia nie biorę. Trzymam kciuki za maluszki.

Pati9001 kochana witaj przykro mi z powodu aniołków. Jeśli chodzi o wybór lekarza nie doradzę ale myślę ze robi Ci ten obecny podstawowe robiłaś mutacje v leiden ? przeciwciał anty łożyskowe plemnikowe, ana ?

Bea25ta ja też chcę rezerwę na brzuszek :) poczekam jeszcze może nowe się zwolnią:p
Porzeczka colostrum ci nie zaszkodzi a uważam ze pomoc może.

Agatush podoba mi się Twój pogląd :*

Ja mam kiepski humor aż szkoda mi słów :(

reklama
Kas a dorsz moze byc do tych kuleczek?
Mialam nic nie robic ale tak smakowicie wygladaja ze sie skusze. A cukru sie nie dodaje do marynaty?
Kwiatuszku 2 strony dalej podałam przepis jak najbardziej moze być dorsz i na tej stronie pod zjeciem wpisałam 3 łyżki cukru bo zapomnialam :D

Nafoczko co się dzieje? To chwilowy spadek formy

Do góry