reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się poniedziałkowo! Wszystkiego dobrego na ten Świąteczny tydzień dla Was wszystkich dziewczęta!!! Dla mamusiek - troszkę wytchnienia, dla brzuchatek - SPOKOJU, a dla starających się - owocnych poczynań!!!!!

Ja głęboko wierzę, że dostanę piękny prezent na święta po tym 6 miesięcznym, bezowocnym staraniu....

Miłego dnia ;)

reklama
Witam sie z wami z rana

Gratulacje nowo upieczonej mamusi niech dzidzia rośnie zdrowo

Jesli chodzi o encorton nie wypowiem się bo nie mam doświadczenia. Ale jesli chodzi o szczepienia Czajak mnie nic nie boli jestem jak mlody Bóg ani glowa ani ręce i tu też mam zapytanie d Ciebie ja nie mam juz prawie w ogóle znaków na rękach jak u Ciebie?
Jesli chodzi o swieta ma juz tak kulki rybne w zalewie octowej zrobione we środę 3 rodzaje sledzia robie we czwartek Barszcz piatek satatke skroje i strudel makowt robie
Ja znów wyluzowałamze staraniami bo nie mogę to głowa odpoczywa ale mieliśmy małą wpadkę w tym miesiącu i juz stres czekam na @ jak naby zbawienie a cyce bolą ale przed okresem zawsze też mnie bolą

Fondi przypomnik jak.brałas colostrum bo nie mogę znaleźć?

Witam sie z wami z rana

Gratulacje nowo upieczonej mamusi niech dzidzia rośnie zdrowo

Jesli chodzi o encorton nie wypowiem się bo nie mam doświadczenia. Ale jesli chodzi o szczepienia Czajak mnie nic nie boli jestem jak mlody Bóg ani glowa ani ręce i tu też mam zapytanie d Ciebie ja nie mam juz prawie w ogóle znaków na rękach jak u Ciebie?
Jesli chodzi o swieta ma juz tak kulki rybne w zalewie octowej zrobione we środę 3 rodzaje sledzia robie we czwartek Barszcz piatek satatke skroje i strudel makowt robie
Ja znów wyluzowałamze staraniami bo nie mogę to głowa odpoczywa ale mieliśmy małą wpadkę w tym miesiącu i juz stres czekam na @ jak naby zbawienie a cyce bolą ale przed okresem zawsze też mnie bolą

Fondi przypomnik jak.brałas colostrum bo nie mogę znaleźć?
Generalnie colostrum powinno się brać 3x dziennie, ja brałam 2x, w ciąży 1x do ok 12tc

U nas smutno się zapowiada. Wikus z katarem, Lolek niewyraźny i blady a mamy przecież "nie biorą zwolnienia"

Życzę Wam zdrówka :*

Porzeczko, brzmi pysznie, własnie zastanawiałam się nad taką rybą w occie, ale nie robilam nigdy. Duzo pracy przy niej?
Ja wczoraj 2 godziny robiłam listę zakupow. Zaczynam w piątek pieczeniem ciasta i ubieraniem choinki. W sobotę robię sałatkę gyrosową, śledzie z jabłkiem i musztardą francuską, sałatkę śledziowo-ziemniaczaną, łososia w galarecie, śliwki w boczku. W niedzielę ustawiam, nakrywam stół i zostanie mi tylko do zrobienia sałatka z grillowanym kurczakiem i granatem i pucharki z krewetkami:D

P.s. z facelle lepiej zakupić testy paskowe czy słupkowe? Bo jest promocja:p

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny jestem tu nowa, przeżywam taki sam ból jak wy ( poroniłam trzy razy) i szukam przyczyny dlaczego się tak dzieje, trafilam do jednego ze specjalistów z łodzi i odebrałam pierwsze wyniki badań z immunologi, jestem jeszcze na etapie raczkowania z tego tematu dlatego proszę was o wsparcie
Jedynie co wyszło nie tak to podwyższone APTT jak myslicie czy to moglo miec jakis związek z poronieniami ? co w ogóle ma wspólnego aptt z ciążą ?

Witaj Pati. U kogo się leczysz? Możliwe, żr masz jakiś problem z krzepliwością krwi. My mamy głownie problemy bardziej w kierunku nadkrzepliwości.

Leczę się u prof Kalinka nie wiem czy to dobry specjalista ale mojej znajomej pomógł zobaczę jesli nic nie znajdzie przeniose się do Malinowskiego

Generalnie colostrum powinno się brać 3x dziennie, ja brałam 2x, w ciąży 1x do ok 12tc

U nas smutno się zapowiada. Wikus z katarem, Lolek niewyraźny i blady a mamy przecież "nie biorą zwolnienia"
Nafoczka, zdrówka dla chłopaków.

Ja po wizycie. Lekarz nie był zadowolony z mojej szyjki. Zakaz mycia okien, trzepania dywanów i dźwignia. Jutro jadę na wizytę do profesor. Dziwne bo w czwartek ona miała 39 mm. Zobaczymy. W piątek jadę po zwolnienie do lekarki prywatnie to poproszę, żeby zmierzyła ją usg dopochwowo.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kas kochana one są pyszne te kuleczki muszę męża od nich juz odganiać bo zje przed świętami. To tak kupujesz kilo ryby ja wzięłam 1 kg mintaja rozmrażasz i mielisz w maszynce do mięsa dodajesz cebulke mielisz 2 bułki namoczone wycisniete z wody dodajesz jajko sól pieprz i czonek ja jeden zabek do smaku jeśli masa jest zbyt luźna dodałam bułki tartej formujesz kulki turlasz w bułce i smażysz na glebokim oleju. Robisz zalewę 1 litr wody gotujesz dodajesz pół szklanki octu kilka ziaren calego pipeprzu ziela angielskiego i kilka listków laurowych po zagotowaniu dodajesz marchewkę skrojona u mnie w slupek + cebule w piórka i wszystko osobno musi wystygnać, na koniec jak wszystko bedzie zimne zalewasz kuleczki zalewa octową zajęło mi to godzine ale sa o niebo lepsze niż kupione polecam.

Asiu dlaczego szyjka mu się nie podoba ? Lekarze lubią nas straszyć wszystko będzie dobrze jest pesar szew nie martw się.

Nafoczko dzieki za info o colostrum nie wiem czy brać wacham się od tygodnia nie biorę. Trzymam kciuki za maluszki.

Pati9001 kochana witaj przykro mi z powodu aniołków. Jeśli chodzi o wybór lekarza nie doradzę ale myślę ze robi Ci ten obecny podstawowe robiłaś mutacje v leiden ? przeciwciał anty łożyskowe plemnikowe, ana ?

Bea25ta ja też chcę rezerwę na brzuszek :) poczekam jeszcze może nowe się zwolnią:p

reklama
Kas kochana one są pyszne te kuleczki muszę męża od nich juz odganiać bo zje przed świętami. To tak kupujesz kilo ryby ja wzięłam 1 kg mintaja rozmrażasz i mielisz w maszynce do mięsa dodajesz cebulke mielisz 2 bułki namoczone wycisniete z wody dodajesz jajko sól pieprz i czonek ja jeden zabek do smaku jeśli masa jest zbyt luźna dodałam bułki tartej formujesz kulki turlasz w bułce i smażysz na glebokim oleju. Robisz zalewę 1 litr wody gotujesz dodajesz pół szklanki octu kilka ziaren calego pipeprzu ziela angielskiego i kilka listków laurowych po zagotowaniu dodajesz marchewkę skrojona u mnie w slupek + cebule w piórka i wszystko osobno musi wystygnać, na koniec jak wszystko bedzie zimne zalewasz kuleczki zalewa octową zajęło mi to godzine ale sa o niebo lepsze niż kupione polecam.

Asiu dlaczego szyjka mu się nie podoba ? Lekarze lubią nas straszyć wszystko będzie dobrze jest pesar szew nie martw się.

Nafoczko dzieki za info o colostrum nie wiem czy brać wacham się od tygodnia nie biorę. Trzymam kciuki za maluszki.

Pati9001 kochana witaj przykro mi z powodu aniołków. Jeśli chodzi o wybór lekarza nie doradzę ale myślę ze robi Ci ten obecny podstawowe robiłaś mutacje v leiden ? przeciwciał anty łożyskowe plemnikowe, ana ?

Bea25ta ja też chcę rezerwę na brzuszek :) poczekam jeszcze może nowe się zwolnią:p
Porzeczka, Twój przepis brzmi pysznie.

A szyjka mu się nie podobała, bo podobno się skróciła (choć badał tylko na fotelu ginekologicznym) i jest miękka. Jeśli będzie wymagany szew czy passar to pewnie prof. Jerzak mi go zleci. Na razie według zaleceń staram się odpoczywać.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry