reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam niedzielnie!:*

Ja teraz ranny ptaszek jestem, bo 7.00 encorton:)
Jakie plany na dzis?:) Ja liczę na pogodę, jakiś spacer by się przydał. Bierzecie maluchy na sanki?

Jak nie zajdę w ciążę, to mam odstawić encorton. W takiej sytuacji odstawia się go z dnia na dzień, czy też trzeba schodzic z dawki?

reklama

Jakie plany na dzis?:) Ja liczę na pogodę, jakiś spacer by się przydał. Bierzecie maluchy na sanki?

Jak nie zajdę w ciążę, to mam odstawić encorton. W takiej sytuacji odstawia się go z dnia na dzień, czy też trzeba schodzic z dawki?
Dziewczyny czy wazne jest zeby Encorton zawsze brac o tej samej godzinie? Do tej pory bralam o roznych, nie wiedzialam ze moze miec to znaczenie [emoji15]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dzień dobry
Kas ja też się zastanawiałam jak to jest ze schodzeniem z encortonu, ale mi dr Przybycień mówił że jeśli mam dawkę 8 mg metypredu(czyli 10 mg encortonu) to się odstawia z dnia na dzień dopiero dawki większe np 20 mg należy stopniowo, ja odstawiłam z dnia na dzień i nic się nie działo, ale niech reszta dziewczyn się wypowie, ja pisze jak to było u mnie

Kas jak nie zajdziesz w jakim czasie ? Mi nic dr nie powiedziala ze mam odstawic [emoji15] w zaleceniach mam tylko ze jak zajde to w 8 tc mam do niej przyjsc. 9.01 mam wizyte to dopytam.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny:)
Mi lekarka właśnie nic nie mówiła o schodzeniu z dawki przy @ (w ciąży wiadomo, ze będzie stopniowe schodzenie). Mam 10 mg encortonu.
Dżoł ja mam brać od 12 dc do @ i tak co cykl aż zajdę. Jak zajdę to biorę dalej. Bo nigdy nie wiadomo ile to potrwa. Ale ty chyba ten encorton masz na zbicie nk?

Kamka, trzeba brać o stałej porze i tak jak dziewczyny mnie tu uczyły, najpóźniej do 8.00. Ja biorę o 7.00 przy sniadaniu.

Ostatnia edycja:
Hejka :)

Ale u mnie cudnie, zimowo [emoji173] lekki przymrozek i śnieżek sypie drobniutki [emoji173] kocham zimę [emoji1] jak tam przygotowania do świąt? Co robicie? Co pieczecie? [emoji4]

Kochana ja bym powoli schodziła z dawki o pół tabletki przez tydzień, ale to ja ;)

Dziewczyny czy wazne jest zeby Encorton zawsze brac o tej samej godzinie? Do tej pory bralam o roznych, nie wiedzialam ze moze miec to znaczenie [emoji15]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę o 5:30 bo niestety mam taką specyfikę pracy i żeby nikt w pracy nie zadawał zbędnych pytań to biorę jak nikt nie widzi ;)
Jeśli zejdzie się zbyt szybko z dawki to można zablokować chyba hormony nadnerczy (jak bredzę to niech mnie ktoś poprawi [emoji12]). Buziaki u mnie do nieczekania na @ - 6 dni [emoji16]

Bentula, Riri, Bertha, AgnieszkaP, Beri, Destino, Lamia, Lumia, Nafoczka, Tęczowa, Liluli, Kas, Lilia, Beatka, Marzycielka, Alusia, Susana, Ovli, Asia, Kwiatuszek, Fondie, Doris, Burczuś, Avita, Czajak, Motylek, Magda82, Julia, Porzeczka, Magda1208, Dżoł, Kitki, Gabiś, Tola, Aga707, Kamka 87, Gogac i pozostałe niewymienione Aniołkowe Mamusie ślę buziaki [emoji8] :)

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Czarna mala prosze przepis

Załączniki

• Screenshot_2016-12-18-12-33-55.png
    Screenshot_2016-12-18-12-33-55.png
    157 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Do góry