reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To i ja się odzywam bo tylko Was czytam ostatnio .
Asia
Super wieści .
Dopilnuj reszty badań maluszka ale mam nadzieję że wszystko okaże się pomyłką .

Strawbelka
Jeszcze raz gratuluję Tymonka
Super duży facet z niego a z Ciebie dzielna mama .

Chyba Maciejka ostatnio pisała o suplementacji witaminą A .
Zatem muszę Wam napisać że nie wolno jej absolutnie spożywać w ciąży lub przed nią .Witamina A w ciąży tylko w postaci naturalnej .Nie wolno się nią suplementować tabsami .
Można ją łatwo przedawkować a w ciąży działa uszkadzająco na płód .
Powoduje wady rozwojowe u dziecka .
Można w ciąży pić sok z marchwi maxymalnie szklanke dziennie
Pochodna witaminy A czyli retinol również jest niedozwolona .
Nie wolno go przyjmować doustnie ( znane jako leki leki na trądzik Acne normin , Roacutan itd ) oraz żadnych kremów z wit A czy złuszczeń retinolem
On bardzo łatwo przechodzi do organizmu .Także dziewczyny witaminami .branymi na własną rękę w ciąży jeżeli sie o nich nic nie wie ..też można dziecku zaszkodzic.
Nadmiar tej witaminy powoduje poronienia !!!!!!!!!!!!!
To tyle mądrości z mojej strony .

Pozdrowienia dla Was wszystkich ..
Sus a co u Ciebie słychać?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj Aniaa90
U kogo się leczysz czy poronilaś jeśli tak ile razy jakie leki bralaś w ciąży?Wiesz ja się tak bardzo nie znam na tych wynikach chociaż i ja ten wynik mam zły wiem że można to leczyć szczepienia limfocytami ,wlewy i kroplowki z intralipidu encorton w ciąży musisz cos wiecej napisać

Asia669 wiem ze wszystko będzie dobrze ściskam Cię
lecze to za duzo powiedziane... mialam 3 poronienia w 9 i 2x w 6 tygodniu. Od razu zapisaam sie do kliniki do prof lukaszuka... wyszla podwyzszona tarczyca 3,03 biore euthyrox 25 od 3 tygdoni i wlasnie dzisiaj dostalam wyniki cytokin...

Sus a co u Ciebie słychać?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Asiu
Dziękuję że pytasz.
U mnie po staremu .Praca dom
Chłopaki sie nie uczą .
Mąż raz kochany potem dziesięć razy mnie wkurzy .;)I czar pryska :-D
Raz mi sie chce dziecka ...a potem jak pomyślę o nadmiarze obowiązków albo kolejnym niepowodzeniu to już nie .Ot dzień tak, dzień tak .
A jak wyjdzie zobaczymy .
Napewno wam napiszę .:happy2:

Sus, dobrze że się odezwałaś. Pisz częściej, brakuje mi Twoich postów.
Ja oczywiście panikuje, pewnie powiecie że niepotrzebnie, ale martwię się tymi moimi ANA3 i odstawieniem Encortonu. Wiem że to już 19 tydzień ale jak w ciągu dnia mniej czuję malutką to od razu się obwiniam, że powinnam dłużej brać ten steryd.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Sus, dobrze że się odezwałaś. Pisz częściej, brakuje mi Twoich postów.
Ja oczywiście panikuje, pewnie powiecie że niepotrzebnie, ale martwię się tymi moimi ANA3 i odstawieniem Encortonu. Wiem że to już 19 tydzień ale jak w ciągu dnia mniej czuję malutką to od razu się obwiniam, że powinnam dłużej brać ten steryd.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabiś
Luzuj majty !!Teraz już nic złego sie nie wydarzy .Dzidzia jest na tyle silna żeby poradzic sobie bez sterydyu .
U ciebie głównym problemem był leyden
Teraz bierzesz clexan.Dzidzia ma już wykształcone duże naczynia i daje rade . A czasami sie nie rusza bo musi sobie pospać poprostu .

To i ja się odzywam bo tylko Was czytam ostatnio .
Asia
Super wieści .
Dopilnuj reszty badań maluszka ale mam nadzieję że wszystko okaże się pomyłką .

Strawbelka
Jeszcze raz gratuluję Tymonka
Super duży facet z niego a z Ciebie dzielna mama .

Chyba Maciejka ostatnio pisała o suplementacji witaminą A .
Zatem muszę Wam napisać że nie wolno jej absolutnie spożywać w ciąży lub przed nią .Witamina A w ciąży tylko w postaci naturalnej .Nie wolno się nią suplementować tabsami .
Można ją łatwo przedawkować a w ciąży działa uszkadzająco na płód .
Powoduje wady rozwojowe u dziecka .
Można w ciąży pić sok z marchwi maxymalnie szklanke dziennie
Pochodna witaminy A czyli retinol również jest niedozwolona .
Nie wolno go przyjmować doustnie ( znane jako leki leki na trądzik Acne normin , Roacutan itd ) oraz żadnych kremów z wit A czy złuszczeń retinolem
On bardzo łatwo przechodzi do organizmu .Także dziewczyny witaminami .branymi na własną rękę w ciąży jeżeli sie o nich nic nie wie ..też można dziecku zaszkodzic.
Nadmiar tej witaminy powoduje poronienia !!!!!!!!!!!!!
To tyle mądrości z mojej strony .

Pozdrowienia dla Was wszystkich ..

Wow jestem w szoku! Jak dobrze, ze napisałam do Was, normalnie kopalnia wiedzy droższa niż diamentów ;)

Wow jestem w szoku! Jak dobrze, ze napisałam do Was, normalnie kopalnia wiedzy droższa niż diamentów ;)
No Maciejka. Dobrze doczytałam że chodzi o ciebie .
Nie bierz witamin na własną rękę .!!!
Wiecie że tak polecana wątróbka też jest zabroniona w ciąży ??
Oprocz dużej zawartości wit A posiada wiele toksyn i produktów ubocznych szkodzących kobietom w ciąży .

Byłeś naszym marzeniem Naszym największym spełnieniem A teraz nie ma Cię tu z nami nasz Aniołku ukochany. Może przyjdziesz znów w nocy Ukoić ból snem uroczym. Bym mogła być Mamą dla ciebie w niebie i tu na ziemi lecz już bez Ciebie. Rozdarte serca na pół nosimy nasz Aniołeczku tak bardzo tęsknimy.......... Kochamy 16.12.2015 ( Aniołek)

reklama
Strawbelka gratuluje! Pamiętam że miał być Antoś ale Tymon też ładnie!!!:)
Susana fajnie że się odezwałaś!!!:)
Asia wszystko będzie dobrze ale stresu mamy ogrom!!
A mnie wczotaj malina założył pessar! A jak zapytałam o posiew to powiedział że założył już z 1500 sztuk i nigdy wcześniej nie zleca posiewu a daje globulki teraz nie pamiętam nazwy i jest oki!!
Jakoś jednak pewniej sië czuje z tym sprzętem, mam nadzieję że będzie wszystko oki!oby tak było!!
Tylko że ciągle pobolewa mnie brzuch!! malina mówi że się wszystko rozciąga, ale to nie jest taki ból:(
Mam dalej brać lutke, dupka magnez b6 i BOA i nie panikować - tak mi powiedział!!
I jeszcze mam pytanie jak bierzecie femibion to do tego cały czas jeszcze b6, b12 i kwas metyle oczywiście!?!!
Miłego dnia!! :)

Do góry