reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To i ja się odzywam bo tylko Was czytam ostatnio .
Asia
Super wieści .
Dopilnuj reszty badań maluszka ale mam nadzieję że wszystko okaże się pomyłką .

Strawbelka
Jeszcze raz gratuluję Tymonka
Super duży facet z niego a z Ciebie dzielna mama .

Chyba Maciejka ostatnio pisała o suplementacji witaminą A .
Zatem muszę Wam napisać że nie wolno jej absolutnie spożywać w ciąży lub przed nią .Witamina A w ciąży tylko w postaci naturalnej .Nie wolno się nią suplementować tabsami .
Można ją łatwo przedawkować a w ciąży działa uszkadzająco na płód .
Powoduje wady rozwojowe u dziecka .
Można w ciąży pić sok z marchwi maxymalnie szklanke dziennie
Pochodna witaminy A czyli retinol również jest niedozwolona .
Nie wolno go przyjmować doustnie ( znane jako leki leki na trądzik Acne normin , Roacutan itd ) oraz żadnych kremów z wit A czy złuszczeń retinolem
On bardzo łatwo przechodzi do organizmu .Także dziewczyny witaminami .branymi na własną rękę w ciąży jeżeli sie o nich nic nie wie ..też można dziecku zaszkodzic.
Nadmiar tej witaminy powoduje poronienia !!!!!!!!!!!!!
To tyle mądrości z mojej strony .

Pozdrowienia dla Was wszystkich ..
Sus a co u Ciebie słychać?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj Aniaa90
U kogo się leczysz czy poronilaś jeśli tak ile razy jakie leki bralaś w ciąży?Wiesz ja się tak bardzo nie znam na tych wynikach chociaż i ja ten wynik mam zły wiem że można to leczyć szczepienia limfocytami ,wlewy i kroplowki z intralipidu encorton w ciąży musisz cos wiecej napisać

Asia669 wiem ze wszystko będzie dobrze ściskam Cię
lecze to za duzo powiedziane... mialam 3 poronienia w 9 i 2x w 6 tygodniu. Od razu zapisaam sie do kliniki do prof lukaszuka... wyszla podwyzszona tarczyca 3,03 biore euthyrox 25 od 3 tygdoni i wlasnie dzisiaj dostalam wyniki cytokin...

Sus a co u Ciebie słychać?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Asiu
Dziękuję że pytasz.
U mnie po staremu .Praca dom
Chłopaki sie nie uczą .
Mąż raz kochany potem dziesięć razy mnie wkurzy .;)I czar pryska :-D
Raz mi sie chce dziecka ...a potem jak pomyślę o nadmiarze obowiązków albo kolejnym niepowodzeniu to już nie .Ot dzień tak, dzień tak .
A jak wyjdzie zobaczymy .
Napewno wam napiszę .:happy2:

Sus, dobrze że się odezwałaś. Pisz częściej, brakuje mi Twoich postów.
Ja oczywiście panikuje, pewnie powiecie że niepotrzebnie, ale martwię się tymi moimi ANA3 i odstawieniem Encortonu. Wiem że to już 19 tydzień ale jak w ciągu dnia mniej czuję malutką to od razu się obwiniam, że powinnam dłużej brać ten steryd.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Sus, dobrze że się odezwałaś. Pisz częściej, brakuje mi Twoich postów.
Ja oczywiście panikuje, pewnie powiecie że niepotrzebnie, ale martwię się tymi moimi ANA3 i odstawieniem Encortonu. Wiem że to już 19 tydzień ale jak w ciągu dnia mniej czuję malutką to od razu się obwiniam, że powinnam dłużej brać ten steryd.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabiś
Luzuj majty !!Teraz już nic złego sie nie wydarzy .Dzidzia jest na tyle silna żeby poradzic sobie bez sterydyu .
U ciebie głównym problemem był leyden
Teraz bierzesz clexan.Dzidzia ma już wykształcone duże naczynia i daje rade . A czasami sie nie rusza bo musi sobie pospać poprostu .

To i ja się odzywam bo tylko Was czytam ostatnio .
Asia
Super wieści .
Dopilnuj reszty badań maluszka ale mam nadzieję że wszystko okaże się pomyłką .

Strawbelka
Jeszcze raz gratuluję Tymonka
Super duży facet z niego a z Ciebie dzielna mama .

Chyba Maciejka ostatnio pisała o suplementacji witaminą A .
Zatem muszę Wam napisać że nie wolno jej absolutnie spożywać w ciąży lub przed nią .Witamina A w ciąży tylko w postaci naturalnej .Nie wolno się nią suplementować tabsami .
Można ją łatwo przedawkować a w ciąży działa uszkadzająco na płód .
Powoduje wady rozwojowe u dziecka .
Można w ciąży pić sok z marchwi maxymalnie szklanke dziennie
Pochodna witaminy A czyli retinol również jest niedozwolona .
Nie wolno go przyjmować doustnie ( znane jako leki leki na trądzik Acne normin , Roacutan itd ) oraz żadnych kremów z wit A czy złuszczeń retinolem
On bardzo łatwo przechodzi do organizmu .Także dziewczyny witaminami .branymi na własną rękę w ciąży jeżeli sie o nich nic nie wie ..też można dziecku zaszkodzic.
Nadmiar tej witaminy powoduje poronienia !!!!!!!!!!!!!
To tyle mądrości z mojej strony .

Pozdrowienia dla Was wszystkich ..

Wow jestem w szoku! Jak dobrze, ze napisałam do Was, normalnie kopalnia wiedzy droższa niż diamentów ;)

Wow jestem w szoku! Jak dobrze, ze napisałam do Was, normalnie kopalnia wiedzy droższa niż diamentów ;)
No Maciejka. Dobrze doczytałam że chodzi o ciebie .
Nie bierz witamin na własną rękę .!!!
Wiecie że tak polecana wątróbka też jest zabroniona w ciąży ??
Oprocz dużej zawartości wit A posiada wiele toksyn i produktów ubocznych szkodzących kobietom w ciąży .

Byłeś naszym marzeniem Naszym największym spełnieniem A teraz nie ma Cię tu z nami nasz Aniołku ukochany. Może przyjdziesz znów w nocy Ukoić ból snem uroczym. Bym mogła być Mamą dla ciebie w niebie i tu na ziemi lecz już bez Ciebie. Rozdarte serca na pół nosimy nasz Aniołeczku tak bardzo tęsknimy.......... Kochamy 16.12.2015 ( Aniołek)

reklama
Strawbelka gratuluje! Pamiętam że miał być Antoś ale Tymon też ładnie!!!:)
Susana fajnie że się odezwałaś!!!:)
Asia wszystko będzie dobrze ale stresu mamy ogrom!!
A mnie wczotaj malina założył pessar! A jak zapytałam o posiew to powiedział że założył już z 1500 sztuk i nigdy wcześniej nie zleca posiewu a daje globulki teraz nie pamiętam nazwy i jest oki!!
Jakoś jednak pewniej sië czuje z tym sprzętem, mam nadzieję że będzie wszystko oki!oby tak było!!
Tylko że ciągle pobolewa mnie brzuch!! malina mówi że się wszystko rozciąga, ale to nie jest taki ból:(
Mam dalej brać lutke, dupka magnez b6 i BOA i nie panikować - tak mi powiedział!!
I jeszcze mam pytanie jak bierzecie femibion to do tego cały czas jeszcze b6, b12 i kwas metyle oczywiście!?!!
Miłego dnia!! :)

Do góry