reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Strawbelka slodziaka masz z synulka.

Asia czyli kręgosłup ok bo ostatnio pisałam że coś w tym temacie że ta sama pozycja więc jak dla mnie jest good.Nadal trzymam kciuki i myślę o bracie w modlitwach.

Strawbelka slodziaka masz z synulka.

Asia czyli kręgosłup ok bo ostatnio pisałam że coś w tym temacie że ta sama pozycja więc jak dla mnie jest good.Nadal trzymam kciuki i myślę o bracie w modlitwach.
Dziękuję Beatko, brat wyszedł tydzień temu ze szpitala. Teraz jest w domu. Dochodzi do siebie powoli.

Z kręgosłupem małego ok. Badała go i poprzecznie i pionowo.
Tachykardia też się nie potwierdziła. FHR: 140/min.
Tylko ta ARSA. Najgorsze, że nic o tym nie wiem ani w necie też nie ma żadnych informacji, czy to poważna wada i w jakim stopniu i jak to się ewentualnie leczy. Jest tylko, że może występować z wadami genetycznymi a my mamy je wykluczone. W poniedziałek i wtorek mam wizyty u lekarza na NFZ i u profesor Jerzak. Mam nadzieję, że mi to wyjaśnią. Podczas badania echa serca może to się potwierdzić albo wykluczyć.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. troche niesmialo pisze ale jestem zalamana bo nie mam pojecia co znacza te wyniki.... czy bede mogla kiedys zajsc w ciaze czy to sie leczzy.... wizyte u lekarza mam dopiero za miesiac...
Profil: Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości
Nazwa badania Wynik j.m. Wartość referencyjna Procedura badawcza
Interleukina 2 (IL-2) 1096 fg/ml <274 - 1027
Interleukina 4 (IL-4) 322 _ fg/ml <274 - 1200
Interleukina 6 (IL-6) 5395 _ fg/ml <274 - 9530
Interleukina 10 (IL-10) 1519 fg/ml <274 - 1420
Interferon gamma (IFN-gamma) 2863 _ fg/ml <274 - 6224
Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 4225 fg/ml <274 - 1920

Witaj Aniaa90
U kogo się leczysz czy poronilaś jeśli tak ile razy jakie leki bralaś w ciąży?Wiesz ja się tak bardzo nie znam na tych wynikach chociaż i ja ten wynik mam zły wiem że można to leczyć szczepienia limfocytami ,wlewy i kroplowki z intralipidu encorton w ciąży musisz cos wiecej napisać

Asia669 wiem ze wszystko będzie dobrze ściskam Cię

reklama
To i ja się odzywam bo tylko Was czytam ostatnio .
Asia
Super wieści .
Dopilnuj reszty badań maluszka ale mam nadzieję że wszystko okaże się pomyłką .

Strawbelka
Jeszcze raz gratuluję Tymonka
Super duży facet z niego a z Ciebie dzielna mama .

Chyba Maciejka ostatnio pisała o suplementacji witaminą A .
Zatem muszę Wam napisać że nie wolno jej absolutnie spożywać w ciąży lub przed nią .Witamina A w ciąży tylko w postaci naturalnej .Nie wolno się nią suplementować tabsami .
Można ją łatwo przedawkować a w ciąży działa uszkadzająco na płód .
Powoduje wady rozwojowe u dziecka .
Można w ciąży pić sok z marchwi maxymalnie szklanke dziennie
Pochodna witaminy A czyli retinol również jest niedozwolona .
Nie wolno go przyjmować doustnie ( znane jako leki leki na trądzik Acne normin , Roacutan itd ) oraz żadnych kremów z wit A czy złuszczeń retinolem
On bardzo łatwo przechodzi do organizmu .Także dziewczyny witaminami .branymi na własną rękę w ciąży jeżeli sie o nich nic nie wie ..też można dziecku zaszkodzic.
Nadmiar tej witaminy powoduje poronienia !!!!!!!!!!!!!
To tyle mądrości z mojej strony .

Pozdrowienia dla Was wszystkich ..

Do góry