reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja już po wizycie. Wszystko super: ) Dzidzi pięknie rośnie, szyjka długa i twarda 4,6cm. A płci nadal nie znam na sto procent, bo maluszek postanowił zacisnąć nóżki; ))) Gin mówił że chyba dziewczynka,ale głowy za to nie daje, bo z pomiędzy nóżek może się coś wyłonić haha Ja w sumie od początku miałam przeczucie że to dziewczynka, ale zbił mnie z tropu w 12 tyg mówiąc że być może chłopak, czyli dalej nic nie wiem. Może za 3 tyg lepiej się ułoży..
No i luteinę mam brać tylko do 20 tyg i będziemy stopniowo odstawiać, boję się.. ale jeśli wszystko będzie ok to nie ma sensu jak to powiedział gin przeładowywać dziecka hormonami. Jeśli pojawią się jakieś bóle albo twardnienia to wracamy do lutki.

Balbina wg OM to był 6t4d a wg USG 6t6d bo już wtedy byłam trochę do przodu, teraz ok. 4 dni. USG miałam przez brzuch ale na bardzo bardzo dobrym sprzęcie. U Ciebie który to tydzień??? I kiedy dokładnie masz to USG???

Neli super:) A który u Ciebie tydzień?? Bo nie masz suwaczka i się gubię...Z tą szyjką to masz dobrze, moja króciutka - jeśli dobrze zrozumiałam to ma niecałe 2cm ale jest zamknięta. Ja odstawiłam teraz lutkę ze względu na założenie pessara, zostałam tylko przy dupku. Nie wiem czy później będę ją miała.
Ja też jestem ciekawa z tą płcią u mnie - 20.05 będe miała USG ale w Kielcach więc znowu na kiepskim sprzęcie wiec tak naprawdę uwierzę w jakąś płeć dopiero po połówkowym 02.06 w Łodzi :)

Ostatnia edycja:
Enya, u mnie teraz 19 tydzień, dokładnie 18tyg 4dni. Nie mam suwaczka bo zaglądam tylko z komórki i mi się nie pokazuje. Ja zostanę bez progesteronu zupełnie, teraz już łożysko przejmuje pracę, boję się ale spróbuję ale to dopiero po 20 tyg będziemy zmniejszać dawkę i odstawiać. Ale coś czuję że pewnie dopadną mnie jakieś twardnienia (oby nie) i wrócimy do lutki. Choć może się mylę i nic się nie będzie działo. Ja zawsze zakładam najgorsze. Chyba nie uwolnię się od tego aż do końca.
Połówkowe będę mieć za 3 tyg i wtedy już może dzidek pokaże co ma między nogami; )))

NELI super że wszstko ok!!!! Ciekawe co kryjesz?
Jedno jest pewne kazda z nas pozna jak urodzi hihi.
JA sterydki pierwsza dawka podana teraz 2 i juz bede spokojna

Ja właśnie na allegro kupiłam jeszcze jedne jeansy ciążowe, spodenki, rybaczki i spódnicę. Jestem z siebie zadowolona bo kosztowało mnie to 200 zł, a za same jeansy te co kupiłam na bazarkach dałam 88 zł. Sukienkę to kupię jakąkolwiek rozkloszowaną, niekoniecznie ciążową, bluzki też są teraz modne luźne :)

Enya idę dziś, będzie równo 6 tydzień, nie spodziewam się za wiele. Przede wszystkim interesuje mnie recepta na fraxiparine, no i niech mi coś powie co z tym moim ft4... Badałam też progesteron i mam ponad normę, więc nie widzę sensu pakowania się jeszcze luteiną.
Jelita i mdłości tak dają mi popalić, że ledwie człapię nogami, byłam wczoraj na zakupach, to myślałam, że padnę po drodze;/ Jedyne co mój organizm toleruje, to bułki z twarogiem i sok pomarańczowy. Nawet w nocy mi nie odpuszcza, żołądek mam w gardle, może to być od encortonu?

Balbina- witam w klubie. Ja już 2 noc nie śpię bo jak tylko zasnę to mnie na wymioty zbiera...

Alokin - nie chciałabyś tulić kibelka... Wierz mi! Myślisz, że jak rzygasz to przestajesz się martwić? Ja wczoraj miałam takie torsje, że tak mnie brzuch rozbolał i pojawiło się brunatna lutka więc nawet nie pisz takich głupot bo takie wymioty też są zagrożeniem....

Kaira - ależ Ci zazdroszczę, że już finiszujesz:)

reklama
Hey dziewczynki!
Przepraszam za chwilową nieobecność... Miałam i wizyty u lekarzy i mąż wrócił... jeździliśmy na budowę... dużo tego było....

Misiejku! Bardzo dziękuję za miłe słowa :-D Lubię dobrze wyglądać nawet w dresiku... hi hi

Cieszę sie z Waszych rosnących ciążowych brzuszków...

Ja byłam u nowego Gina... dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię... Chce sprawdzić czy nie mam zostów po tych zabiegach... i czy moja przegroda została dostatecznie przycięta.... Ech... poprowadzi mnie na immunoglobulinach gdyby była taka konieczność....

Byłam też u pani dietetyk... pomierzyła mnie, zważyła , zbadała budowę ciała... i co mnie zaskoczyło ... mam 38,5% masy mięśniowej... 55% wody...a reszta tłuszczyk... mało go... powiedziała, że wymyślam z odchudzaniem, że mam idealne proporcje i budowę...
Podejrzewa jednak u mnie hirsutyzm... rzeczywiście od dawna walczę z nadmiernym owłosieniem... muszę powtórzyć wszystkie hormony... może tu tkwi też przyczyna... Pogrzebałam i rzeczywiście jest to też przyczyna poronień.... Mam się odezwać do Pani Asi jak tylko dowiem się co zadecyduje lekarz po histero...

Mąż zachwycony moim wyglądem ...więc jestem szczęśliwa:)
Miłego dnia!:-)

Do góry