reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pietrucha ja sie na poczatku uczuliłąm oliwka dla dzieci j&Jmialam pokrzywkę na całym ciele. kupiłąm sobie bioOil niby rewelacyjny, ale czemu mi coraz wiecej rozstępów wyskakuje hahah
Alokin tego uczucia nie pozbędziesz sie do samego końca

reklama
Mnie tez uczulil j&j, podobno maluszki tez uczula... Ale w ogole w szpitalu mi zabronili smarowac brzuszka bo sie skurcze robia ;/

Hej dziewczynki!

misiejek - tak źle i tak nie dobrze. Ale ja myślę sobie, że brzuch nas nie boli, za dużo leków typu dup i lutka;) A z dwojga złego, ja naprawdę wolę bez objawów... później i tak czeka nas zgaga, mnie jeszcze spojenie łonowe, więc luz :))
Ja również mam mutację MTHFR, czyli Obecność heterozygoty Ac dla mutacji A1298c.
I od dzisiaj mam również Fembion - bo byłam w aptece po niego.
Za dwa tygodnie usg.. oby było serduszko!
Balbina - oj to prawda, nie jest to żadnym wyznacznikiem. Dlatego jak byłam na wcześniejszym forum - w poprzedniej ciąży i dziewczyny pisały, że coś jest nie tak, bo nie mają objawów, to pytałam : a od kiedy rzyganie jest objawem prawidłowo rozwijającej się ciąży? I się we mnie gotowało;p Trzymaj się!
kaira - ja mam oliwkę z rossmana. Jest bardzo fajna. Chociaż ja i tak mam rozstępy po Stasiu. Taka pamiątka ;p Ale cóż, uważam, że jak ktoś ma tendencje, to choćby się smarował 100 razy dziennie, i tak będzie mieć ;p Mi tylko chodzi o to swędzenie.. po posmarowaniu jest chwilę lepiej! Ty już zwarta i gotowa? Spakowana?
aditka - to prawda, że zbyt częste i długie dotykanie, masowanie brzucha powoduje skurcze i kiedy są jakieś problemy, należy tego unikać. Jak Ty się czujesz?

Pietrucha nnooo moje dziecię w brzuchu szaleje, wczoraj ok.3 razy poczułam wyraźny ruch, raz pod palcami jak leżałam na boku:)
Ja smaruję brzuch, uda i plecy na dole kremem dla ciężarnych Pharmacerisu. W ciąży z Alą też czymś się smarowałam i nie mam ani jednego rozstępu.

Alokin ja też jak pisałam mam kłujące, promieniujące bóle - kiedyś codziennie teraz rzadziej. Mój mąż jak parę razy nie mogłam zejść z łóżka mega sie wystraszył - potem sie przyzwyczaił:) Mnie też mówili że to normalne i więzadła i tego się trzymam;-)

Ja taką bezobjawową ciażę miałam z córką i urodziłą się cała i zdrowa w terminie:) Tak więc nie martwcie się bo to nie jest żaden wyznacznik.

Mnie teraz dopadło spanie, dzisiaj leżałam na łóżku do prawie 14 - masakra. Wczoraj bym zaspała i nie odebrałabym córki ze świetlicy. Zaraz właśnie jadę po nią, potem może podjedziemy na ciuchy bo o 17 ma tańce i próbę występów (w piątek występuje na scenie u nas w parku).
A 19.05 jak się nic nie zmieni - wracam do pracy bo ta stagnacja mnie już rozwala....A w sumie jak będę miała pessar to nie boje się. Teraz funkcjonuję normalnie, przedwczoraj nawet byłam na minikoncercie Piersi, wczoraj na spotkaniu z koleżankami więc wszystko wraca jakoś do normy. I tak na pierwszy tydzień czerwca muszę wziąć urlop bo mam prenatalne i podpisujemy umowę notarialną, a moja córka ma święto szkoły i ma wystepować też z tańcem.

Ostatnia edycja:
Enya no mam wielką nadzieję że tak jest ale strach nie znika.
Najgorsze są dni jak dziś kiedy nie czuję piersi nawet jak je puczę , już tak miałam z 3 razy ale po max dniu znów je ciut czułam. Teraz czekam aż zaczną ale do tego czasu chyba osiwne ze strachu czy na pewno tak się stanie :-(

Alokin doskonale Cię rozumiem bo każda kobieta na naszym miejscu choćby nie wiem co sie działo to i tak sobie wkręca. A ja jak sobie wkręcałam :szok: Teraz też jak np przez jeden dzień nie poczułam w brzuchu nic miałam etap lekkiej paniki. Nie ma na to rady- trzeba przeżyć....

Pietrucha ja już chyba miesiac spakowana, tylko dokładam haha.!4 sie dowiem kiedy ide do szpitala , ale koniec maja napewno,3 mam miec cc jak wszystko dobrze pójdzie. Zaraz koleżanka poda mi sterydy
W tej ciązy objawami moimi było krwawienie, bóle podbrzusza, cycki do 22 tyg, i byłam mega senna.AA i po dupaku mega mdłosci i ból wątroby

Alokin czuję ból piersi do tej pory ale nie cąły czas tak samo. Bardzo bolą mnie same brodawki i to się nie zmieniło. Mdłości miałam ale też nie codziennie, pawik raz na jakiś czas no i plamienia. I na samym początku miałam bóle 'krzyżowe" ale w końcu ustały.

reklama
Mnie brodawki wogóle nie bolały tak więc jedyny objaw i tak mnie to w balona robi :-(
Wolałabym spędzać czas tuląc kibelek niż nic :-(

Do góry