reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aditka - no nie mogę popłakałam się jak przeczytałam o tym rozwarciu
Wytrwałosci - już malutko zostało do mety
Misiejku - ja pisałam o estradiolu, nie interleukinie :-D
Lecę dziś do gina 20:30 i w zależności jak do tego się odniesie albo pojadę do Jerzak albo nie.

Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć. Udzielam się na wątku odnośnie osób zakwalifikowanych do programu rządowego, ale ostatnio zaliczyłam 2 ciążę biochemiczną i teraz mój lekarz szuka przyczyn. Zrobiłam badania i teraz czekam na wyniki .Dzis odebrałam subpopulacje limfocytów- poproszę Was o interpretację bo pewnie macie już wiedze w tym temacie. Zrobiłam jeszcze cytokiny Th1 i 2, p/ciała kardiolipinie, P/ciała beta 2, toczeń,Białko Ci S.Wiec jak przyjdą wyniki też pewnie poprosze o radę.Z góry dziękuję i pozdrawiam
Wyniki badań laboratoryjnych
Profil: Subpopulacje limfocytówWynikj.m.Wartość referencyjna
Leukocyty
5.05_G/l4.30 - 10.00
Liczba limfocytów
1.71_G/l1.00 - 3.50
Liczba limfocytów T (CD3+)
1.26_G/l0.72 - 2.33
Liczba limfocytów B (CD19+)
0.04
arrowDown.png
G/l0.10 - 0.43
Liczba limfocytów T helper/inducer (CD3+CD4+)
0.72_G/l0.50 - 1.76
Liczba limfocytów T suppressor/cytotoxic (CD3+CD8+)
0.52_G/l0.17 - 1.05
Liczba komórek NK (CD3-CD16+/CD56+)
0.41_G/l0.09 - 0.43
Liczba limfocytów CD5+
1.18_G/l0.39 - 2.24
Liczba limfocytów CD5+CD19+
0.005_G/l0.000 - 0.132
Stosunek limfocytów CD4+/CD8+
1.39_0.90 - 3.60
% limfocytów
33.9_%17.4 - 44.3
% limfocytów T (CD3+)
73.7_%59.0 - 85.0
% limfocytów B (CD19+)
2.6
arrowDown.png
%6.4 - 23.0
% limfocytów T helper/inducer (CD3+CD4+)
42.0_%31.0 - 61.0
% limfocytów T suppressor/cytotoxic (CD3+CD8+)
30.2_%11.0 - 38.0
% komórek NK (CD3-CD16+/CD56+)
23.7_%5.6 - 31.0
% limfocytów CD5+
68.8_%47.0 - 95.0
% limfocytów CD5+CD19+
0.3_%0.0 - 6.0

No i niestety mam wizytę w piątek, na pewno z usg, na którym niewiele zobaczę i tylko się wkurzę. Mam mocno wisielczy nastrój. Cały brzuch i krzyż mnie dziś boli;/ Na dodatek w badaniach wyszło mi podwyższone ft4, choć tsh mam w normie, no nie wiem, co powie mi w piątek.
Kotuska spojrzę na swoje wyniki i napiszę coś więcej, jak to u mnie wyglądało.Suchanek zleciła Ci badania?
Patrzę i piszę, u Maliny mam zupełnie inne oznaczenia i zakres referencyjny limfocytów, więc porównanie nie ma sensu. Robiłam te badania także w Inviccie: Liczba limfocytów B (CD19+)- 0,15, % limfocytów B (CD19+)- 10.
Jakie leki brałaś w tej ostatniej ciąży?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaira, tak dziś odbił sobie trzy dni praktycznej ciszy: ) Rano szalał jak leżałam jeszcze w łóżku, potem czułam szturchnięcia jeszcze po południu, i to takie konkretne;) Jutro wizyta przed południem, może już poznam płeć na sto procent:) Ale i tak mam stracha.. jak przed każdą wizytacją..

Dziewczyny napiszcie, dobrze się wysypiacie? bo ja od kilku tygodni mam z tym coraz większy problem. Na brzuchu spać wiadomo że nie mogę, plecy też odpadają, po minucie ból rozsadza mi kręgosłup w dole i nie mogę się podnieść ani przewrócić na bok, zostają tylko boki, raz jeden raz drugi, ale ile można leżeć na boku.. biodra mnie bolą z tego leżenia całą noc aż ból promieniuje na całą nogę... i tak się męczę, wstaję co chwilę w nocy. Myślałam już o zakupie specjalnej poduszki dla ciężarnych, tej w kształcie litery C, może któraś z was używa takiej?
Jakie macie sposoby żeby się wysypiać?
pozdrawiam!

Neli ja generalnie się wysypiam i ja od zawsze śpię na boku wiec mnie nie przeszkadza, Zawsze wsadzam sobie między nogi kawałek kołdry i jest super:)

Kaira na założenie jadę 12.05 w poniedziałek.

Robiłam dzisiaj badania - w morfologii to co zwykle + obniżony lekko hematokryt a to już może świadczyć właśnie o rozrzedzeniu krwi. D-dimery OK, APTT w dolnej granicy normy (bez zmian). Coombs będzie na piątek.
Mój dzidek też dzisiaj szaleje po pewnym czasie przestoju a wczoraj polazłam na koncert Piersi, trochę nie moja bajka ale koleżanka miała bilety i wybrałam sie razem z nią,

Misiejku odebrałam przesyłkę i po prostu zabiłaś mnie jej zawartoscią - jesteś kobietko niepoważna w sensie oczwiście pozytywnym:) Przecież za te leki dałaś kupę kasy!!! Jak Ci sie mogę odwdzięczyć?? A wiesz że do tej pory w lekach trzymam opakowanie z kw.foliowego z Twoim dopiskiem?? Zawsze na niego patrzę i mam wrażenie że to właśnie przyniosło mi szczęście:) Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi:-D
Mnie za zwykłe USG + test Pappa w Gamecie powiedzieli 480 zł więc jak masz mieć 3D to jeszcze cena znośna. Tak jak piszesz - to jest mega ważne badanie i warto zainwestować. Ja gdybym nie dostała tego skierowania to na bank wydałabym te pieniądze. A właśnie - nie dostaniesz skierowania??

Alokin
ja robiłam prenatalne w 12t6d wg OM ale z USG wychodziło 13t4d i było OK - wszystko pięknie widać:) Generalnie podają od 11t do 13t6d ale najważniejsze jest CRL bo tylko do 84mm da się zbadać podobno przezierność.

Balbina uśmiechnij się!!! Z Twoich postów bije teraz straszna rezygnacja....Popatrz ja miałam MLR=0 i teraz jestem w 16tc a dzidzia zdrowa. U Ciebie też będzie wszystko dobrze - uwierz w to dzieciątko!!!:-D Myśl pozytywnie!!!
Ja dzisiaj jestem szczęśliwa bo kupiliśmy pierwsze rzeczy do nowego mieszkania- kibbelek, umywalkę i system podtynkowy Geberrit:-) Fajnie. Będziemy tak systematycznie coś robić żeby nasz koszty nie zjadły na amen...

Ostatnia edycja:
reklama
Balbina Malina, MagdaCH-przy ostatnim podejściu brałam metypred 3x1 tab.( oprócz niego to zestaw typowy, luteina, estrofen,kwas foliowy i sama sobie zaaplikowałam polocard 2x1 tab.) Myśle że te limf. B są obniżone przez steryd, bo przestałam go brać niecałe 3 tyg. temu a brałam go przez 5 tyg. A powiedzcie mi czy komórki NK nie mam za wysokich ? Dziewczyny na forum rządowym pisały że staraczki powinny mieć % NK poniżej 15. i ilośc też mam zbliżoną do górnej granicy.

Do góry