reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

GosiaS i enya - dziękuję za cynk o gonadotropinach. Opinie dostępne w necie na temat tego estradiolu są bardzo podzielone.
Ja myslę, że skoro coś wychodzi nie tak to trzeba mieć to na uwadze.
U mnie estradiol wysoki podczas owu - co świadczy o dojrzałości pęcherzyka. Potem już leci na łeb na szyję.
Jutro mam wizytę u gina to dopytam co on na to. Jeśli oleje temat to chyba do Jerzak z tym polecę.
Gosiu w tym miesiącu odpuszczamy starania ze wzg. na bakterie, którą trzeba przeleczyć.
Także akurat w dobrym momencie ....ten estradiol się zdradził.
Zastanawiało mnie że byłam 3 razy w ciąży za pierwszym razem, a teraz 3 cykle i nic. Może to przyczyna.

Misiejku , Alokin - piękne wieści.

Zula - oj mogłoby już Ci troszkę odpuścić.

Pozdrawiam

reklama
misiejek biorę 10mg encortonu na ANA których chyba nie mam :-)
Kiedy masz badania prenetalne?
Dziewczyny jak one wyglądają? Kiedy powinno się je robić bo na internecie różnie podają???

gosia szczepionki jedynie bo na immunoglobulinę mnie nie stać... szczepionki mogę bo ANA mam ujemne... inne przeciwciała mam ujemne jedynie wyszedł ten brak hamowania a teraz czekam na kom NK cytokiny a tego badania CD56 nie miałam robionego i chyba tylko to badanie można zrobić w lodzi czy gdzies indziej tez robia??? ten immunolog do którego chodziłam tylko robi MRL i mutacje MTHFR wyszla mi heterozygota biore kw foliowy wit z grupy B i acard tak jak większość dziewczyn reszte zrobiłam na wlasna reke ale zastanawiam się czy nie jechadz do lodzi do maliny

Ostatnia edycja:
Alokin miedzy 11 a 13,6 dnia te pierwsze. Jest to badanie usg gdzie sprawdzaja kość nosową i przezienośc karkową, badanie w celu wykluczenia wad genetycznych i chorób.Jeslinfz po badaniu pobierają krew na test pappa i trzba czekać na wyniki obiliczaja z rach. prawdopodobieństwa.
Jesli jest duże ryzyko lekarz proponuje aminopunkcję.Ani ja ani enya przy takiej ilości lekó nie miałysmy.
Gosiu buziaczek

Najlepiej wpasować się równo w 12 tydzień, w drugiej ciąży miałam usg co tydzień i pamiętam, że 11 było za wcześnie a w 13 już nic nie było widać.

Joanna ja miałam tak: pierwsze badanie i Interleukina 10 na poziomie 646,0 pg/ml (norma obok podana to- 1530,0-3830,0). Tylko to mi Malina podkreślił, Po szczepieniu ta Interleukina spadła do 290,0 pg/ml. I znów mi ją podkreślił. Reszta wyników się poprawiła. Nawet ASA mi spadły oraz Limfocyty CD56%.

Barbinka ja akurat Il-10 jaką jedyna mam ok 3210 przy normie takiej jak pisałas a cła reszta hop hop wysoooko za wysooka a Ty jakie mialas pozostale wartosci tego testu CBA ? W sensie w normie? Malina cos mowil wiecej na ten temat?
Inne dziewczynki cos podpowiecie?

Alokin ja też mam na 26 maja :-), zapisałam się prywatnie, bo zależy mi żeby właśnie ten lekarz robił i w tej klinice bo maja dobry sprzęt.
Za pakiet usg 3d, test papa i wizyte omawiającą płace 600zł :(, ale czego się nie robi dla spokoju ducha.

Joanna niestety z tymi testami IMK i CBA nie dojdziesz do ładu, tzn już tutaj na forum możesz poczytać , że żaden lekarz nie jest w stanie dokładnie powiedzieć co na co wpływa i o co chodzi, może poza tymi komorkami NK.
Malina za bardzo tego nie wyjasnia, jedynie że na to mogą pomoc oczywsice jedynie .. szczepionki.
chociaż u moim przypadku skopała się to jeszcze bardziej.. w sumie kazda z nas robiąc to badania , miała tam ''rozjechane..''

Madzia chyba Ci jerzakowa nie podpowie o tej interlikuliny, ona nie uznaje tych testów CBA..
Za to mi np. lekarz w klinice bezpłodności gdzie chodziłam przed IUI, mówił że ta wysoka interleukina może utrudniać zajście w ciaże :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry