reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Destino takie dzieciaki potrzebują bardzo rodziców.On biedny za kilka dni nie będzie wiedział dlaczego trafił tu ,gdzie niestety może trafić.Biedny ten mały i mam nadzieję,że znajdą się ludzie,którzy go pokochają.Jeżeli Wy podejmiecie taką decyzję to będę Wam mocno kibicować .

Fondi, mnie gin zawsze przypisywał magne B6, bo to lek a nie suplement diety

Wiecie co, to wszystko na razie w sferze rozważań. Nie chcę być bohaterem. To dla nas szansa. Dla chłopca też. A w naszym domu choruśkie zwierzaki dobrze się mają, tylko czy podołamy? To pytanie mam ciągle przed sobą. Czy umiem z siebie zrezygnować? Na razie to tylko rozważania

Destino :-(. Kochana ja Ci powiem że współczuje temu dziecku z całego serca bo jest niczemu winne i naprawdę urocze. Ale ktoś mi kiedyś powiedział że adopcja to nie jest jednorazowy akt dobroci czy u robienie z siebie dzielnego samarytanina. Wiem ze chcesz go uratować, pomoc mu ale to nie tak ma wyglądać adopcja.Musisz pokochać dziecko a nie wziąć z współczucia. Mam nadzieje że rozumiesz co chce powiedzieć. Jakbys chciała tego chłopca adoptować to nie na hurra i nie możesz odbierać adopcji właśnie jego jako poświęcenie i zrobienie czegoś dobrego tylko kierować się sercem i rozumem a nie bohaterstwem

Wiesz Bea, nie wiem czy chcę go uratować? o dziwo kiedyś tak myślałam, ale nie tym razem. Jestem bardzo na nie, dlatego prosiłam was o wypowiedź. Wiem, że w żaden sposób nie wpłyniecie na moją decyzję, bo już tak mam, ale lubię słyszeć wiele głosów. Myślę o tym, co będzie za kilka lat, co jak nie będzie M. Jak sobie wtedy poradzę? Rodzina moja i M od razu będzie na nie. Już od mamy usłyszałam wszystkie inne dzieci tylko nie Hubert. Boję się jak cholera tego co powiedział M. Boję się tego jaka jestem. Wszystko krzyczy uciekaj od tego. Ale może właśnie dlatego warto o tym pomyśleć. Pogadać z lekarzami. Zobaczyć jak na nas zareaguje chłopiec. Adopcja to splot wielu drobnych rzeczy w ilościach tysięcy. I na szczęście druga strona, która może się nie zgodzić. To nie decyzja jednego dnia, tylko syn na całe życie i wiem o tym doskonale. Hubert to życie na szpitalu. I to mnie przeraża. Bea serdecznie dziękuję za twój głos, jest dla mnie szczególnie cenny

Zobaczę też jak M się w to zaangażuje

Destino, podziwiam ze to rozwazacie, wierze ze przemyślcie dobrze ta decyzje.
Ja bym sie potrafiła tak sie poświecić, całkowicie zmienic swojego zycia..

Foczka o to chodziło ?

Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
oraz powinny znajdować się przynajmniej w połowie normy.Kalkulator:
Link do: Przeliczanie wyników na procenty
Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie za mało T4 ,oznacza to zazwyczaj konieczność zwiększenia dawki hormonów.
Jeśli poziom % FT4 > FT3 i oba hormony są w normie 4; za mało T3 ,oznacza to problem z przemianą T4 w T3 ,może być spowodowane niedoborem żelaza lub selenu.
Wyniki FT4 i FT3 mają się mieścić w normie.

Foczka o to chodziło ?

Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie za mało T4 ,oznacza to zazwyczaj konieczność zwiększenia dawki hormonów.
Jeśli poziom % FT4 > FT3 i oba hormony są w normie 4; za mało T3 ,oznacza to problem z przemianą T4 w T3 ,może być spowodowane niedoborem żelaza lub selenu.
Madzia, a ft4 nie musi byc na poziomie 90%? Bo jakos mi to utkwilo w glowie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Foczka o to chodziło ?

Tak mniej wiecej, mi jak zawsze chodziło o stosunek :D

Fondie tez miałam magnez b6

Do góry