marzycielka81
Fanka BB :)
Destino ja rowniez Cie podziwiam. Ja bym nie umiaka tak sie poswiecix
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Madzia, a ft4 nie musi byc na poziomie 90%? Bo jakos mi to utkwilo w glowie.Foczka o to chodziło ?
Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
oraz powinny znajdować się przynajmniej w połowie normy.Kalkulator:
Link do: Przeliczanie wyników na procenty
Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie za mało T4 ,oznacza to zazwyczaj konieczność zwiększenia dawki hormonów.
Jeśli poziom % FT4 > FT3 i oba hormony są w normie 4; za mało T3 ,oznacza to problem z przemianą T4 w T3 ,może być spowodowane niedoborem żelaza lub selenu.
Wyniki FT4 i FT3 mają się mieścić w normie.
Tak mniej wiecej, mi jak zawsze chodziło o stosunekFoczka o to chodziło ?
Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
oraz powinny znajdować się przynajmniej w połowie normy.Kalkulator:
Link do: Przeliczanie wyników na procenty
Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie za mało T4 ,oznacza to zazwyczaj konieczność zwiększenia dawki hormonów.
Jeśli poziom % FT4 > FT3 i oba hormony są w normie 4; za mało T3 ,oznacza to problem z przemianą T4 w T3 ,może być spowodowane niedoborem żelaza lub selenu.
Wyniki FT4 i FT3 mają się mieścić w normie.