reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Grillują ;p

A ja dzisiaj po zastrzyku będę miała siniaka ginganta... Aż nie chcę jutro oglądać brzucha;p
Pierwszy raz zdarzyło mi się, że po wyciągnięciu igły poleciała mi krew... i pierwszy raz zdarzyło mi się, że to miejsce mnie boli jakbym miała siniaka po uderzeniu... Zastanawiam się od czego to zależy... ciągle robię zastrzyki tak samo, a jednak nie raz jest siniak, a nie raz nie...

buziaki w brzuszki dla zafasolkowanych!
uściski dla Staraczek!

reklama
Alusia wizyta u Maliny wypada w sobotę więc chyba się nie spotkamy, bo pewnie nie pracujesz w weekendy... ten numer w kolejce zaskakujący, prof przyjmuje od 9, mam być około 12, to oznacza max 10 min na pacjenta... 250zł... Ciekawa jestem co mi powie...
Pietrucha a jak Ty się czujesz? Jaki nastrój?
Od 3 dni stosuję naturalne metody zwalczania wirusa i gorączki- gorący prysznic i gorący alkohol przed snem:-)

Ostatnia edycja:
GosiaS już zdążyłam sprawdzić, że sobota... pracować nie pracuję... ale może uda się przyjechać na spotkanie :-D będę wiedzieć dopiero bliżej 24 maja (jeszcze dogadamy tą sprawę)
Pietrucha z tymi zastrzykami to nie pomogę - pewnie kaira jest specjalistką najdłuższą staże i podpowie na co zwracać uwagę kłując się heparyną... a z tym grillem, kto wie :-D u nas ze ze względu na pogodę można gillować ale w domku ... bo na dworze zimno, pada brrr brrrrr
Kaira u mnie hmmm właściwie nie wiem ... póki co żadnych planów, lekarzy, wizyt, badań... biorę leki i czekam na wielki cud...
Aditka jak tam ??? odpoczywasz kochana ???
Misiejek, Zuluś, Balbina wirtualny kopniak :-D pisać kochane jak się czujecie !!!!

Zimno, wieje, brr.r.r...
Też mam już dwa siniaki od kłucia i to po prawej stronie, jakoś po tej stronie gorzej mi to wychodzi. Nie mówiąc o tym, ze igły są strasznie tępe.

Witajcie dziewuszki:) Widzę że jest dyskusja o siniakach. Ja już miałam parę razy tak że siniaki robiły mi się średnicy np 6 cm i wchłaniały 2 tygodnie. Raz jak walnęłam zastrzyk to właśnie siknęła krew, innym razem nie spałam prawie całą noc tak mnie bolało, szczypało i każdy ruch sprawiał mi ból. Wszystko zależy - czasami parę dni jest dobrze, jak walnę zastrzyk to tylko pojawia się mały rumień i zgrubienie, czasami właśnie mega siniak. Tego chyba nie da się przewidzieć....

Mimi NK leczy się encortonem i w moim wypadku szczepionkami - u mnie szczepionki utrzymały NK na dobrym poziomie już jak byłam w ciąży. CD56 wychodzi w teście IMK:) Co do APA jesli nie byłaś w ciąży to nie mam bladego pojęcia....

Gosiu spodziewaj się jednak obsuwki u Maliny, On ostatnio ma jednak tendencje do przedłużania wizyt.My mieliśmy ostatnio wizytę na 14.30 a weszliśmy o 16, poprzednio było to samo....I muszę przyznać że ostatnio wszystko tłumaczy, jakoś tak dopytuje się o samopoczucie itd. Właśnie ja mam wizytę 12.05 na której mam mieć pessar no i jeszcze musze zrobić u mnie badania standard + D-dimery i odczyn Coombsa.

Ciężarówki gdzie jesteście!!!! Bo ja też sie martwię....Jak nie ma od Was znaku żadnego...

Aditko czyli jest w porządku?? Własnie dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką na temat naszej wspólnej koleżanki - urodziła córeczkę 1,5 miesiąca przed terminem bo musieli jej zrobić CC ze względu na zaawansowane zatrucie ciążowe i mała ma teraz 4 miesiące (jak sie urodziła ważyła 1,5 kg) - rozwija się normalnie:)

Ostatnia edycja:
Enya Rozumiem, że poślizg czasowy jest zawsze przez nas przewidziany, ale jeśli mam jechać w środę i do tego kwitnąć tam przez 2-3 godziny, to może okazać się, że nie będę miała jak wrócić. Niestety jadę sama i wszystko muszę sobie zgrać i dopasować.
Nic na to nie poradzę, ale wkurza mnie to, że na miejscu nikt nie liczy się z tym, że ludzie przyjeżdżają z drugiego końca Polski, że dodzwonić się nie można i wszystko takie z wielkiej łaski.

Dzień dobry!

Gosia - dziękuję, ja się dobrze czuję. W żadnej ciąży nie miałam żadnych "typowych" dolegliwości. Ani mdłości, ani nic ;) Ostatnio mnie piersi bolały, a to nowość ;-) Martwię się nieco tymi siniakami, szczególnie tym ostatnim, bo jest duży 5x5 cm i bardzooo fioletowy.. Po prostu brakuje mi takich informacji od lekarzy - konkretu - TAK robi Pani to dobrze, NIE robi Pani to źle... A tak mam wrażenie, że oni sami nie są pewni. Ale cóż;) do grudnia zleci, się przyzwyczaję ;p
Haha - pierwszy raz słyszę, żeby zwalczać chorobę alko% :)) Bardzo mi się ten pomysł podoba!! :) W takim razie zdrowiej szybko!

aditka - jak Ci się leżakuje? Masz jakieś fajne koleżanki w sali? Nie nudzisz się? Kiedy jakieś badanie będziesz mieć?

Te kolejki u Waszego lekarza są faktycznie okropne. Tak jak napisała BalbinaMalina - człowiek jedzie kawał drogi, ma zaplanowane kiedy jedzie, kiedy wraca... A tu klops - może się okazać, że zaraz nie będzie miał JAK wrócić:/ Bo ktoś nie potrafi oszacować czasu...
Ale takie są efekty jak zapisuje się Pacjentki co 10 min, a wiadomo - że w naszych przypadkach, nie da się w 10 min... Samo przewertowanie wszystkich stron, żeby przypomniał sobie lekarz kto jest kto.. zajmuje z 5... eh..

Miłego tygodnia dziewczyny!

Hej hej :-) okazalo sie ze nie mam 4 cm rozwarcia ... Ciekawe nie ? :-):-) leze dzis z kroplowka z magnezu. Juz nie mam sil Do nich

reklama
Pietrucha robisz napewno dobrze..Kiedyś zrobiłąm sobie nawet fote wygladałąm jakby ktoś mi pięknie dowalił,Na te krwiaki zewnętrzne, i buły wewnętne,które są zresztą krwiakami smarowac altacetem w zelu. Ja mam takie siniaki ze przykrywaja nieraz obraz usg.
Krew moze iśc jak wbije sie w naczynko to naturalne.A że np igły z clexane czasem są tak tępe to musze 3 razy wbijać zanim sie uda
ADIDKO?????? to co cie tak nastraszyli!!!! ale przynajmiej masz sterydy hahahaha

Do góry