reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny porusze temat lekow w ciazy:)
Najpierw chcialam zapytac o witaminy metylowane. Bierzecie je cala ciaze? ja biore tak :
b12-1mg 1x dziennie
b6-20mg 1x dziennie
metafolin-800mcg -1 x dziennie
i wiadomo w femibion natal juz 2 biore a tam sklad taki:

1 tabletka zawiera: foliany 600mcg (300%)* (w tym: kwas foliowy 200mcg, L-metylofolian wapnia 416mcg), tiamina (witamina B1) 1,5mg (136%)*, ryboflawina (witamina B2) 1,6mg (114%)*, witamina B6 2,2mg (157%)*, witamina B12 2,7mcg (108%)*, biotyna 100mcg (200%)*, niacyna (ekwiwalentu niacyny) 20mg (125%)*, kwas pantotenowy 10mg (167%)*, beta-karoten (witamina A, ekwiwalentu retinolu) 3mg (63%)*, witamina C 180mg (225%)*, witamina D 10mcg (400j.m.) (200%)*, witamina E 12mg (100%)*, magnez 70mg (19%)*, żelazo 28mg (200%)*, cynk 15mg (150%)*, jod 150mcg (100%)*, miedź 1mg (100%)*, mangan 1mg (50%)*.

1 kapsułka zawiera: DHA 200mg, witamina E 12mg (100%)*.
wszystkie te wiataminy zamawiam w gemini aptece:) ni jest najgorsza cena naprawde. Zastanwiam sie czy nie za duzo tego biore? jak dlugo bralyscie te witaminy wszystkie?

============================================================
Druga rzecza jest moj progetseron biore:
2x1 luteinie i od 24.10 - mam zamienic na trzy podjezykowe bo bede miala pessar
3x1 duphaston (zaraz wracam do 2x1 za kilka dni bo wlaczam acard i odstawiam jednego dupka bo tak mialo by pierwotnie ale od 8tc przez plamienia ciagle musialam tak brac) i u maliny jestem dopiero 23.11 i rozpisze co dalej z progetseronrm to bedzie 20tc cholera nie za dlugo tej luteiny biore?

encorton mam tylko do 19.10 wiec zara go konczei wiadomo fraxi do konca prawie. Ja wyamcie???avita aty jak masz i jak bierzesz od maliny asia aty od jerzakowej? strawbelka nafoczka doris i reszta?

czajak ja kupowalam w dozie zwyly colostrum taki czerwony.

Odnosnie wapna mnie malina wspominal na 1 wizycie a ja zapomnialam jak bede dzwonic dzis po pappe zapytac czy juz jest to zapytam o to

Ostatnia edycja:
reklama
Tola Bóg bogaty w miłosierdzie niech czuwa nad maleństwami.
Czajak Głowa do góry i dla nas nadejdą piękne dni. Ja również nie mam dzieci ,mam za sobą trzy poronienia do tego zegar tyka na moją nie korzyść. Jestem po pierwszej wizycie u Maliny czekam na histeroskopie i wyniki badań.
Porzeczka Będzie dobrze pisałam do ciebie z zapytaniem o histeroskopie martwiłam się ,że nie ma wpisu od ciebie na forum.
Fondie jesteś moim światełkiem w tunelu . Wierzę, że Malina i nam pomoże.

Fondie Pytałam o sam zabieg ale już wszystko wiem, miałam problem z umówieniem terminu ale w końcu się udało nie wiem czy nie będę musiała przełożyć zabiegu bo nie dostałam jeszcze miesiączki . Czekam na wyniki badań na 31.10 mam kolejną wizytę u Malinowskiego.

Ostatnia edycja:
Porzeczka zapomnialam , mysle, że bardzo dobrze zrobilas ze poszlas z tym do maliny i ze juz po trzymam kciuky za dalsze plany:)
magda ja mialam w lodzi histero o co chcialas zapytac?to ty pisalas o tym, że nie mozesz sie dodzwonic i, czy musisz sie wbic miedzy 5 dniem?czytalam to z komorki ten post i nie zapamietalam:)

Ja tez byłam w łodzi na histeroskopii dobrze wspominam miły personel. Podobno ciężko się tam dodzwonić mi się odrazu udało bo też musiałam sobie termin przełożyć. Już ni trochę dzisiaj lepiej dzięki wszystkim. Tola. modlę się od wczoraj za dzieciaczki wszystkie was wspieramy wiec napewno wszystko będzie dobrze.

Tola modlę za Twoje dzieciaki.Niech będą silne,Zdrowia dla nich i siły dla Was dzielnych rodziców.Trzymam mocno kciuki.
Porzeczka dobrze,że tak to się skończyło .Teraz tylko do przodu po dobre wieści.
Czajak każda z nas przeżyła ten dramat,więc Cię doskonale rozumiemy.Ze swojego doświadczenia powiem Ci,że dopiero odpoczynek od starań ,zajęcie głowy czymś innym poskutkowało udaną ciążą.

Kochane. Błagam Was o modlitwę w intencji moich dzieci.
W nd trafiłam z plamieniami do szpitala. W on o 2 rano dostałam krwotoku. Szybko wzięli mnie na cc. Całkowite odklejenie łożyska u córki. Dzieci ratowali. Były do dziś na cepapie. Syn wieczorem dostał krwotoku z płuc. Musieli do podłączyć pod respirator. Ich stan jest poważny. Błagam pomodlcie się. Boję się o nich. Ile jeszcze muszą wycierpiec. Waza córka 2200 a synek 1980. Duże dzieci a mają problem żeby się przystosować.
Tola, modlitwę masz zapewnioną. Zdrówka życzę dzieciaczkom.

reklama
Fondie, ja biorę metylowe kwas foliowy 800mg x 1; B12 1 mg x 1; B6 50 mg x 3. do końca ciąży i jeszcze dłużej.
Clexane 0,4 pewnie do końca ciąży. Acard odstawić po 30 - 36 tygodniu.
Encortonu nie biorę, bo nie miałam wskazań. Żadne przeciwciała mi nie wychodzily a robiłam masę. Glucopage 850 x 2 mam nadzieję po wizycie w 11 tygodniu odstawiać. Dupka też myślę (ale uzgodnię z Jerzak), bo poza jednym epizodem na początku ciąży na szczęście nie plamię.

Do góry