reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya- napisałam Ci takiego posta i się skasował więc miałam go chyba nie wysyłać.
W skrócie jesteś mądra i dzielna i masz dziecko w sobie na którego dobru powinno Ci najbardziej zależeć więc uspokój się i nie daj sobie grać na nosie.
po drugie mąż jest dorosły a Ty piszesz tak jakby był małym dzieckiem. On doskonale wie, że mimo, że wypije to i tak będziecie za nim wydzwaniać. Takim brakiem konsekwencji to nawet dziecka nie wychowasz a Ty chcesz coś wskurać u chłopa dorosłego
po trzecie wiem, że to trudne i kochasz męża ale musisz podjąć decyzję bo się wykończysz i albo kurka daruj mu picie, wpuszczaj do domu i dbaj o siebie albo nie godzisz się na picie, nie wpuszczasz go do domu i nie masz wyrzutów. No kurka wodna jeszcze z papieżem pojechałaś. Nikt nie mówi, że masz mu nie wybaczyć ale wybaczenie nie jest równoznaczne z godzeniem się na jego zachowania!!!!!
wybacz ale kopa Ci trzeba

reklama
Dziewczynki przyjmuję do waidomości Wasze rady ale w sumie już nie poruszajmy tego tematu bo nie chcę już się tu uzewnętrzniać - mam dość decydowania i tego że wali mi się świat.To nie jest temat na ten wątek.

Migrena tak mi dała popalić że wzięłam APAP bo już nie wytrzymałam i niewiele ale troszkę mnie puściło - na tyle że zaraz idę się umyć:) Mam tylko nadzieję że jutro mi przejdzie a w nocy będę mogła spać. W ciąży z Alą miałam 2 albo 3 razy atak migreny ale jednodniowy a teraz trzyma mnie już 3 dzień:(

Magda no szybko smyra:) Prawie codziennie a najwięcej właśnie wieczorem:-)

Witam i kolejny tydzień przed nami Truskaweczka odlicza luby juz płynie; )
Magda ucieka ten czas:*za niedlugo to ty bedziesz na moim miejscu
Enya Zula chyba napisala to co każda chciała powiedzieć.
Minusem otwartych wątku jest to ze każdy to czyta i moze tego nie komentują ale kiedyś moze znaleść sie ktoś kto sprawi ze będzie ci przykro.
Jesli masz ochotę pisz do nas na prv.
Odpukac mnie glowa raczej rzadko boli.
Kiedy passer zakladasz?

Przedemna ostania prosta ostani miesiąc pozniej niech sie rodzi;)

Kaira-normalnie Ci zazdroszczę. Te moje bliźniaki to mnie chcą wykończyć....
Truskaweczko- dali mi leki na mdłości ale one pomagają na 2-3 godziny a mnie muli cały dzień:( nic nie pomaga a ja 4 tydzień nie wychodzę z łóżka ale cóż sama chciałam
Enya- po pierwsze współczuję migreny. Mnie to tylko jej z objawów brakuje. Co do wątku z mężem to pisałaś o tym dużo i chyba każda z Nas chciała jakoś Ci pomóc. Ale co byśmy nie napisały to Ty i tak wiesz lepiej jak jest. Dlatego ja nie napisałam co masz robić bo Ty lepiej wiesz. Chciałam, żebyś się otzrąsnęła i zauważyła, że to nie najlepszy czas na walkę bo szkodzisz ciąży. Nie obraź się na mnie bo ja to z serca....
pietrucha- gratulacje wielkie, przeogromne.

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza w luxmed bo chciałam wydębić skierowanie na podstawowe badania ale nie wiem czy dam radę się dowlec 20km w jedną stronę i tu moje pytanie, kiedy powinnam takie badania zrobić?

Zuluś...na takie mdłości pomagają migdały i imbir.... Chyba widziałam to w Na dobre i na złe.... Może tego spróbować warto:)
A mdłości... no cóż... dasz radę:)

Enya, trzymaj się...

Jeśli chodzi o mego chrześniaka, nie ma u nas w rodzinie takich zwyczajów, by dawać takie drogie prezenty... Ja chciałam mu kupić jakiś fajny zegarek... i może podpytam brata czy Wiktor już ma...
Mmama TV dostała razem z telefonem, więc już prezent ma...Ot takie czasy....

A mój T ma jeszcze tydzień do powrotu:-D

Zula, kolo 8 tygodnia chyba powinno się porobić badania, przynamniej ja tak mialam. :)

Pietrucha - ogromne gratulcje! :)

Kaira, jak ja bym chciala to 32 już miec ! tak mi się od wczoraj brzuch stawia ze tylko leżę i leżę i mam wrazenie ze nic nie pomaga :(

Pozdrawiam wszystkie !

Migrena nadal mnie trzyma cholera, Apap na tyle pomógł że wczoraj się umyłam i trochę spałam w nocy, ale dzisiaj od nowa -to już 4 dzień :wściekła/y: Nie daję juz rady - rozrywa mi głowę na kawałki, takie migreny ostatnio miewałam jako nastolatka - wtedy potrafiło mnie nawet tydzień trzymać i nie byłam w stanie chodzić do szkoły. No ale wtedy zapodawałam leki które mi chociaż trochę pomagały a teraz co?? Nie mogę wziąć nic oprócz paracetamolu a na migrenę a to nie bardzo pomaga bo to nie ten efekt....Czuję w mózgu pulsowanie każdej żyłki, zwłaszcza jak się ruszam, wstaję albo się schylam.
Kaira,Zula nic już na ten temat nie napiszę - nie obraziłam sie ale to nie ma sensu, i tak ja czuję to co czuję. Nikt mi nie sprawi przykrości bo nikt nie jest na moim miejscu a to dopiero jest obligatoryjne dla mnie:)
Zula pamiętam jak jeszcze jakiś czas temu pisałaś o adopcji a tu popatrz- masz 2 szkraby w brzuchu. Jest ciężko ale to minie, mnie mdłości i wymioty minęły w 11 tc.:-) Kobiety i tak mają zawsze pod górę.

Moje dziecię szaleje, może trudno w to uwierzyć ale czuję je coraz wyraźniej. Nie pamiętam kiedy czułam ruchy z córką, to było dawno temu ale teraz na pewno szybciej. Wiadomo że nie są to jeszcze ruchy ale takie uczucie rozpychania- fajne;-) I nadal czuję chłopca, czyżby intuicja mnie tak zawiodła kolejny raz??

Ostatnia edycja:
Zula niech te blizniaki mecza i w grudniu urodzisz.
Mnie tak meczylo nie raz ;) uroki ciąży
Kolo 8 tyg te wszystkie hivy kily toksoplazmoza mocz morfologia chyba nic wiecej

Enya jesli masz ochota pisz do mnie na prv chetnie wyslucham itp ja to przechodailam ale takich akcji nie robilam.
To nie chodzi ze ktoś kogos chce obrazic itp poco milion innych osob ma to czytać to nie ich sprawa:)
Co do ruchów pamietam jak poszlam do przychodni ok 15 tyg i mowie poloznej niech srawdzi tetno bo ona sie rusza a ta mi ze niemożliwe za wczesnie ppczymnta jej pod reka uciekala
Migrena niebpomoge moja kol tak ma zreszta na szybko po ciazy robila RM i Tk bo ja rozsadzalo po ur.
Wiem ze brala jakies leki mocniejsze niz apap w 2 trymestrze

Adidko ty za chwile bedzie na moim miejscu. Ty dostalas sterydy? Mi jeszcze raz beda podawac w srode sie dowiem co i jak.bo te co dostalan wczesniej sie nie licza.
Co do boli ja oatanio mam masakryczne a nic nie robię. A najbardziej ta wiercipieta mnie boli

Kaira jeśli jutro nadal będzie mnie trzymać to kolejny raz zaliczę internistę i właśnie zamierzam poprosić o coś mocniejszego. Czy może lepiej podjechać na IP?? Tylko że wtedy nie wiem czy nie będą chcieli zatrzymać mnie w szpitalu. Chyba zaraz dotelepię się do sklepu po colę bo mała dawka kofeiny może mi pomóc a nie pijjam w ogóle kawy.

Ostatnia edycja:
reklama
Kaira, nie mialam podawanych sterydów. Ale mysle czyby swojej pani dr nie podpytac o nie...

Enya, ​nie wiem czy na IP coś pomogą... a moze zadzwon do swojej gin?

Do góry