reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nie biore,nikt nawet tego mi nie zlecil,sama zrobilam to badanie,czy moglo byc to przyczyna obumarlej ciazy?zmartwilam sie!napiszcie prosze cos wiecej,powinnam poszerzyc badania?dziekuje za kazda odpowiedz :-*

Nie biore,nikt nawet tego mi nie zlecil,sama zrobilam to badanie,czy moglo byc to przyczyna obumarlej ciazy?zmartwilam sie!napiszcie prosze cos wiecej,powinnam poszerzyc badania?dziekuje za kazda odpowiedz :-*

podwyższona homocysteina może wskazywać na jakąś mutacje, jak u Nas jest to częste, może być zwiększone ryzyko zakrzepic, i powinno się brać formy metylowe witamin z grupy b aby ułatwić przyswajanie organizmowi, jak Bea pisze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bentula, Bea ma rację homocysteina jest za wysoka co rodzi większe ryzyko ZD. Ja zbilam tez z ok 9 ba 5 metylami i sokiem z burakow czerwonych .
Kochana sama robiłaś sok czy kupowałas bo ja raz zrobiłam i strasznie się czułam on musi odstać? dawalas do niego owoce? Możesz mi napisać będę wdzięczna ja miałam homocysteine 6,9 po poronieniu teraz muszę zrobić bo minęło ok 6 miesięcy a mthfr mam

Hej.
Smutno się tutaj zrobiło ostatnio, jak się przkomarzałyśmy było o wiele ciekawiej :/ zaginęły babskie instynkty?
Porzeczka ja tak raz w tygodniu na ok 3 dni robię sok z buraka, jabłek, marchewki i imbiru . Proporcja to zazwyczaj 2 średniej wielkości buraki, ok 6 jabłek, 2 kg marchewki i kawałeczek imbiru, bo może piec :D.

Kochana sama robiłaś sok czy kupowałas bo ja raz zrobiłam i strasznie się czułam on musi odstać? dawalas do niego owoce? Możesz mi napisać będę wdzięczna ja miałam homocysteine 6,9 po poronieniu teraz muszę zrobić bo minęło ok 6 miesięcy a mthfr mam
Porzeczka ja robiłam sama tak jak Tęczowa. Jabłka trochę dawalam do smaku żeby się dało pic :) i tylko imbiru nie dawalam bo nie wiedziałam :D a sok musi się dostać i w ale jak dla mnie nie jest taki zły :p

Hej.
Smutno się tutaj zrobiło ostatnio, jak się przkomarzałyśmy było o wiele ciekawiej :/ zaginęły babskie instynkty?
Porzeczka ja tak raz w tygodniu na ok 3 dni robię sok z buraka, jabłek, marchewki i imbiru . Proporcja to zazwyczaj 2 średniej wielkości buraki, ok 6 jabłek, 2 kg marchewki i kawałeczek imbiru, bo może piec :D.
Teczowa a ja tam za obecnym przekomarzaniem nie tęsknię :D wolałam glupkowate teksty typu brokat przed badaniem, pikajacy termometr w piczce, palenie ziola czy sex w pracy w gabinecie kosmetycznym :D pozdrawiam wspoltowarzyszki dialogu :p

Bentula do tego ze sama wszystko robisz musisz trochę przywyknąć. U nas w większości tez tak było. Sama robiłam sama. Jeden gin. mówił ze 9.2 jest ok a P stwierdził że trochę dużo i ok 5 to naklepie. Niby moja mutacja A hetero jest najsłabsza i nie powinna jej podnosić a była podwyzszona. Powiedz a mutacje robilas bo nie pamiętam :D

Ostatnia edycja:
Porzeczka ja robiłam sama tak jak Tęczowa. Jabłka trochę dawalam do smaku żeby się dało pic :) i tylko imbiru nie dawalam bo nie wiedziałam :D a sok musi się dostać i w ale jak dla mnie nie jest taki zły :p

Teczowa a ja tam za obecnym przekomarzaniem nie tęsknię :D wolałam glupkowate teksty typu brokat przed badaniem, pikajacy termometr w piczce, palenie ziola czy sex w pracy w gabinecie kosmetycznym :D pozdrawiam wspoltowarzyszki dialogu :p

Bentula do tego ze sama wszystko robisz musisz trochę przywyknąć. U nas w większości tez tak było. Sama robiłam sama. Jeden gin. mówił ze 9.2 jest ok a P stwierdził że trochę dużo i ok 5 to naklepie. Niby moja mutacja A hetero jest najsłabsza i nie powinna jej podnosić a była podwyzszona. Powiedz a mutacje robilas bo nie pamiętam :D
i o to właśnie mi chodziło Nafoczka, może źle napisałam :)

Nie robilam mutacji,czy teraz powinnam,a w ogole w tym miesiacu sie staralismy,co ja teraz moge zrobic,martwię sie,skad wziac te metyle,widzialam ze gdzies je zamawiacie,a ten sok z burakow to sokowniku surowy ,wiem moze glupie pytanie,pewnie jak pojde do zwyklego gin,to tez powie ze w porzadku,pomozcie prosze, :-* bo jestem w tym zielona,wiem ze pisalyscie juz na forum jakie witaminy,napiszcie jeszcze raz,jesli to nie problem,a czy przy tej homocysteinie nalezy mi sie refundowany cleksan,wiem duzo pytan!

reklama
Bentula jeśli mogę cos doradzić ja bym się przebadała taki charakter
Metyle zamawiam ze strony iherb b6,b12 i kwas foliowy strona w jezyku angielskim witaminy ze Stanów
Jeśli chodzi o clexan ja mam zaświadczenie że mam mieć refundowane od genetyka dałam jej wyniki badań z trombofili i mi wypisała bez słowa nawet nie zapytałam okazało się ze ona sama ma mthfr także dla trafiłam

Do góry