Bentula, Bea ma rację homocysteina jest za wysoka co rodzi większe ryzyko ZD. Ja zbilam tez z ok 9 ba 5 metylami i sokiem z burakow czerwonych .Witam dziewczynki,prosze napiszcie czy ten wynik homocysteiny jest w normie,9,90 umol
reklama
U
użytkownik m
Gość
Nie biore,nikt nawet tego mi nie zlecil,sama zrobilam to badanie,czy moglo byc to przyczyna obumarlej ciazy?zmartwilam sie!napiszcie prosze cos wiecej,powinnam poszerzyc badania?dziekuje za kazda odpowiedz :-*
podwyższona homocysteina może wskazywać na jakąś mutacje, jak u Nas jest to częste, może być zwiększone ryzyko zakrzepic, i powinno się brać formy metylowe witamin z grupy b aby ułatwić przyswajanie organizmowi, jak Bea pisze
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Kochana sama robiłaś sok czy kupowałas bo ja raz zrobiłam i strasznie się czułam on musi odstać? dawalas do niego owoce? Możesz mi napisać będę wdzięczna ja miałam homocysteine 6,9 po poronieniu teraz muszę zrobić bo minęło ok 6 miesięcy a mthfr mamBentula, Bea ma rację homocysteina jest za wysoka co rodzi większe ryzyko ZD. Ja zbilam tez z ok 9 ba 5 metylami i sokiem z burakow czerwonych .
tęczowa89
Hej.
Smutno się tutaj zrobiło ostatnio, jak się przkomarzałyśmy było o wiele ciekawiej :/ zaginęły babskie instynkty?
Porzeczka ja tak raz w tygodniu na ok 3 dni robię sok z buraka, jabłek, marchewki i imbiru . Proporcja to zazwyczaj 2 średniej wielkości buraki, ok 6 jabłek, 2 kg marchewki i kawałeczek imbiru, bo może piec .
Smutno się tutaj zrobiło ostatnio, jak się przkomarzałyśmy było o wiele ciekawiej :/ zaginęły babskie instynkty?
Porzeczka ja tak raz w tygodniu na ok 3 dni robię sok z buraka, jabłek, marchewki i imbiru . Proporcja to zazwyczaj 2 średniej wielkości buraki, ok 6 jabłek, 2 kg marchewki i kawałeczek imbiru, bo może piec .
Porzeczka ja robiłam sama tak jak Tęczowa. Jabłka trochę dawalam do smaku żeby się dało pic i tylko imbiru nie dawalam bo nie wiedziałam a sok musi się dostać i w ale jak dla mnie nie jest taki złyKochana sama robiłaś sok czy kupowałas bo ja raz zrobiłam i strasznie się czułam on musi odstać? dawalas do niego owoce? Możesz mi napisać będę wdzięczna ja miałam homocysteine 6,9 po poronieniu teraz muszę zrobić bo minęło ok 6 miesięcy a mthfr mam
Teczowa a ja tam za obecnym przekomarzaniem nie tęsknię wolałam glupkowate teksty typu brokat przed badaniem, pikajacy termometr w piczce, palenie ziola czy sex w pracy w gabinecie kosmetycznym pozdrawiam wspoltowarzyszki dialoguHej.
Bentula do tego ze sama wszystko robisz musisz trochę przywyknąć. U nas w większości tez tak było. Sama robiłam sama. Jeden gin. mówił ze 9.2 jest ok a P stwierdził że trochę dużo i ok 5 to naklepie. Niby moja mutacja A hetero jest najsłabsza i nie powinna jej podnosić a była podwyzszona. Powiedz a mutacje robilas bo nie pamiętamNie biore,nikt nawet tego mi nie zlecil,sama zrobilam to badanie,czy moglo byc to przyczyna obumarlej ciazy?zmartwilam sie!napiszcie prosze cos wiecej,powinnam poszerzyc badania?dziekuje za kazda odpowiedz :-*
Ostatnia edycja:
tęczowa89
i o to właśnie mi chodziło Nafoczka, może źle napisałamPorzeczka ja robiłam sama tak jak Tęczowa. Jabłka trochę dawalam do smaku żeby się dało pic i tylko imbiru nie dawalam bo nie wiedziałam a sok musi się dostać i w ale jak dla mnie nie jest taki zły
Teczowa a ja tam za obecnym przekomarzaniem nie tęsknię wolałam glupkowate teksty typu brokat przed badaniem, pikajacy termometr w piczce, palenie ziola czy sex w pracy w gabinecie kosmetycznym pozdrawiam wspoltowarzyszki dialogu
Bentula do tego ze sama wszystko robisz musisz trochę przywyknąć. U nas w większości tez tak było. Sama robiłam sama. Jeden gin. mówił ze 9.2 jest ok a P stwierdził że trochę dużo i ok 5 to naklepie. Niby moja mutacja A hetero jest najsłabsza i nie powinna jej podnosić a była podwyzszona. Powiedz a mutacje robilas bo nie pamiętam
Nie robilam mutacji,czy teraz powinnam,a w ogole w tym miesiacu sie staralismy,co ja teraz moge zrobic,martwię sie,skad wziac te metyle,widzialam ze gdzies je zamawiacie,a ten sok z burakow to sokowniku surowy ,wiem moze glupie pytanie,pewnie jak pojde do zwyklego gin,to tez powie ze w porzadku,pomozcie prosze, :-* bo jestem w tym zielona,wiem ze pisalyscie juz na forum jakie witaminy,napiszcie jeszcze raz,jesli to nie problem,a czy przy tej homocysteinie nalezy mi sie refundowany cleksan,wiem duzo pytan!
reklama
Porzeczka1234
Bentula jeśli mogę cos doradzić ja bym się przebadała taki charakter
Metyle zamawiam ze strony iherb b6,b12 i kwas foliowy strona w jezyku angielskim witaminy ze Stanów
Jeśli chodzi o clexan ja mam zaświadczenie że mam mieć refundowane od genetyka dałam jej wyniki badań z trombofili i mi wypisała bez słowa nawet nie zapytałam okazało się ze ona sama ma mthfr także dla trafiłam
Metyle zamawiam ze strony iherb b6,b12 i kwas foliowy strona w jezyku angielskim witaminy ze Stanów
Jeśli chodzi o clexan ja mam zaświadczenie że mam mieć refundowane od genetyka dałam jej wyniki badań z trombofili i mi wypisała bez słowa nawet nie zapytałam okazało się ze ona sama ma mthfr także dla trafiłam
Podziel się: