reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja mam wrażenie, ze im większy specjalista, tym mniej patrzy, czy mówi o tych nadżerkach. Mnie "szybkie setki" mówią;p
A czy któraś z Was ma hpv? Czy nadżerka może być tym spowodowana? Czy brodawka w pachwinie może mieć z tym coś wspólnego? P.s. czasem mam wrażenie, że powinni mi odciąć internet, żebym się nie nakręcała
.
Kas nie wiem czy czytałaś ja miałam robiona kolposkopie prawie 2 tygodnie temu i czekam na wynik histopatoligi i pewnie jak będzie źle to będę musiała zrobic na hpv
Wiesznja tez się ostatnio naczytałam tego masę nie wiem czy ta brodawka ma coś wspólnego a kiedy miałaś cytologie robioną może zapytaj ginekologa niech Cię zbada podobno te brodawki widać przy badaniu

reklama
Najważniejsza jest cytolgia potem kolpokopia jelsi jest wskazanie. Ją robię conpol roku cytologie ty też musisz jeśli.masz hpv a jaki masz rodzaj hpv ? Ją mam 31 i 61 chya nie pamiętam już ale cytologie zawsze idealna. Hpv mam stwierdzonego w 2011roku kiedyś mi immunolog mówiła że może orgaznim go zwalczyl i immunologoa się spieprzyla przez to.

Córkę urodziłam w 2013 więc widzisz że nie przeszkodziło hpv

Nigdy nie robilam cytologii, myslalam że jak nie zlecają, to nie trzeba, zawsze tylko ginekolodzy pytali mnie czy kiedyś robilam, mowilam im, że nie...Nastepnym razem się upomnę,bo widzę, że samemu trzeba o wszystkim wiedzieć i nie czekać na decyzje lekarzy. A Fondie, nie wiem nawet czy mam hpv, ale pewnie tak skoro mam brodawkę, nie wiem jaki typ. Zobaczę, co dermatolog powie, bo to znamię mam na skórze. Jakie badanie powinien zlecic? Wykonywalyscie badanie z krwi?

Dziwne rzeczy piszecie. Nna jakiej podstawie uwazasz ze masz HPV??Brodawka może powstać z urazu skory.Mi się cos tego typu utworzyło po malutkim pryszczu a HPV nie mam.
Kas brodawka w pachwinie na mój babski rozum nie może być przyczyna poronienia.

Dziwne rzeczy piszecie. Nna jakiej podstawie uwazasz ze masz HPV??Brodawka może powstać z urazu skory.Mi się cos tego typu utworzyło po malutkim pryszczu a HPV nie mam.
Kas brodawka w pachwinie na mój babski rozum nie może być przyczyna poronienia.
Bea oczywiście ze brodawka nie jest przyczyną poronień ale wirus hpv może prowadzić do raka szyjki macicy w zależności jaki
Ja mimo wszystko uważam ze cytologia jest ważna chociaż nie do końca miarodajna bo próbki moga być pobrane z miejsca zdrowego
Z tego co pamiętam Kas jest młodziutka ale że nie miała nigdy cytologi dziwne
Przy brodawkach w broszcze tworzą się klyciny mam nadzieję ze nie namieszałam trzeba o tym poczytać ja tylko liznełam literatury na ten temat
W każdym razie zbadałabym temat i koniecznie zrobiła cytologie

Nigdy nie robilam cytologii, myslalam że jak nie zlecają, to nie trzeba, zawsze tylko ginekolodzy pytali mnie czy kiedyś robilam, mowilam im, że nie...Nastepnym razem się upomnę,bo widzę, że samemu trzeba o wszystkim wiedzieć i nie czekać na decyzje lekarzy. A Fondie, nie wiem nawet czy mam hpv, ale pewnie tak skoro mam brodawkę, nie wiem jaki typ. Zobaczę, co dermatolog powie, bo to znamię mam na skórze. Jakie badanie powinien zlecic? Wykonywalyscie badanie z krwi?
Kas cytologie wg lekarzy powinno się robić conajmniej RAZ NA ROK i jeśli nie lekarz to sama dla swojego dobra rób dbając w ten sposób o swoją przyszłość. To tak niewiele a za razem wiele :)

Tęsknię za "dawnym klimatem"...

Pozdrawiam :*

reklama
Do góry