reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Aga i Avitko proszę o info coś na temat tego Polifilinu i tych wyników
Wcześniej nie dałam rady napisać bo miałam strasznie zakręcony dzień!! :mad:
Arluśka ja polifilinu nie brałam bo malina mi go nie dał. Pytałam go o colostrum to powiedział że nie zaszkodzi i nie pomoże więc mogę sobie robić z nim co chce - biorę 1x1:D
U mnie po 3 szczepieniach od meża mlr jest równo 40 % i dostałam zielone światło na 4 miesiące (zostały mi jeszcze 2) a później jak nie zajdę doszczepianie też od męża i stymulacja cykli!!
Czynnik martwicy nowotworu miałam b. wysoki przed szczepieniami a po o ile pamiętam w normie. Jutro Ci napisze dokładnie wartości tych wyników!

Fondie umówiłam siė już na doszczepianie i wizytę jak nie zajdę na 5 paźdz.

Bertha ja owu powinnam mieć gdzieś w okolicach niedzieli więc tak jak piszesz po koniec miesiąca testujemy:yes:
Któraś jeszcze się do nas dołączy!?!?:D

Beatka pozdrawiam i odezwij się co i jak u Ciebie?!;-) ;)

Porzeczka fajnie że masz ginkę która uznaje leczenie maliny. Moja cały czas to podważa i nos stop gada mi, że nie wierzy w efekt szczepień:(!! Ale mówiąc szczerze jest mi ona potrzebna do monitów i do kontroli tsh bo jest też endokrynologiem.

Doris, Nafoczka całuski dla waszych maluszków!! Ja już lada dzień będę miała siostrzenice.:happy2: Siostra ma termin na 1 wrześ. ale wszystko wskazuje na to że będzie wcześniej!!

Dobrej nocy. Jutro a raczej dziś:D ostatni dzień urlopu a ja muszę wcześnie wstać bo lece na badania!! Pa, pa!!

Ostatnia edycja:
Strawbelka podasz przepis na ta szarlotkę? Bo na zdjęciu wygląda cudnie! Surowa bym ja zjadla :D :p
Szarlotka:
50dag maki poznanskiej
20dag margaryny Kasi
15dag cukru( ja daje tylko 2 lyzki bo nie lubie slodkiej)
5 plaskich lyzek gestej smietany
Cukier waniliowy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 zoltko

Kwasne jablka( antonowka, papierowka lub szara reneta) inne sklapowe sie nie rozpieka i szarlotka nie bedzie taka dobra.
Cynamon

Zagniesc ciasto, 2/3 ciasta rozwalkowac i eylozyc na posmarowana i oproszona bulka tarta bleche, posypac cynamonem.
Nastepnie ulozyc pokrojone na kawalki jablka( ja tne jablka jak wlezie, nie za duze i nie za male kawaleczki, one sie rozpieka i juz nie beda w kawalkach)
Posypac cynamonem i cukrem waniliowym.
Przykryc reszta ciasta i upiec.
Piec w 175 stopniach przez ok godzine ( czas i tmp dostosuj do swojego piekarnika)

Skladniki sa na duza blaszke. Ja zawsze robie w okraglej formie i duzo ciasta zostaje, to zamrarzam.
Zrobie 2 szarloty 2 × zamrorze ciasto i potem mam na trzecia szarlotke ciasto z poprzednich dwoch.

Srednio ja robie co 2-3 dni, bo tak szybko idzie. Jak sa goscie, to dzieci polowe zjadaja i im malo.

Jak dasz dobre jablka to wyjdzie obledna.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry