reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Aga i Avitko proszę o info coś na temat tego Polifilinu i tych wyników
Wcześniej nie dałam rady napisać bo miałam strasznie zakręcony dzień!! :mad:
Arluśka ja polifilinu nie brałam bo malina mi go nie dał. Pytałam go o colostrum to powiedział że nie zaszkodzi i nie pomoże więc mogę sobie robić z nim co chce - biorę 1x1:D
U mnie po 3 szczepieniach od meża mlr jest równo 40 % i dostałam zielone światło na 4 miesiące (zostały mi jeszcze 2) a później jak nie zajdę doszczepianie też od męża i stymulacja cykli!!
Czynnik martwicy nowotworu miałam b. wysoki przed szczepieniami a po o ile pamiętam w normie. Jutro Ci napisze dokładnie wartości tych wyników!

Fondie umówiłam siė już na doszczepianie i wizytę jak nie zajdę na 5 paźdz.

Bertha ja owu powinnam mieć gdzieś w okolicach niedzieli więc tak jak piszesz po koniec miesiąca testujemy:yes:
Któraś jeszcze się do nas dołączy!?!?:D

Beatka pozdrawiam i odezwij się co i jak u Ciebie?!;-) ;)

Porzeczka fajnie że masz ginkę która uznaje leczenie maliny. Moja cały czas to podważa i nos stop gada mi, że nie wierzy w efekt szczepień:(!! Ale mówiąc szczerze jest mi ona potrzebna do monitów i do kontroli tsh bo jest też endokrynologiem.

Doris, Nafoczka całuski dla waszych maluszków!! Ja już lada dzień będę miała siostrzenice.:happy2: Siostra ma termin na 1 wrześ. ale wszystko wskazuje na to że będzie wcześniej!!

Dobrej nocy. Jutro a raczej dziś:D ostatni dzień urlopu a ja muszę wcześnie wstać bo lece na badania!! Pa, pa!!

Ostatnia edycja:
Strawbelka podasz przepis na ta szarlotkę? Bo na zdjęciu wygląda cudnie! Surowa bym ja zjadla :D :p
Szarlotka:
50dag maki poznanskiej
20dag margaryny Kasi
15dag cukru( ja daje tylko 2 lyzki bo nie lubie slodkiej)
5 plaskich lyzek gestej smietany
Cukier waniliowy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 zoltko

Kwasne jablka( antonowka, papierowka lub szara reneta) inne sklapowe sie nie rozpieka i szarlotka nie bedzie taka dobra.
Cynamon

Zagniesc ciasto, 2/3 ciasta rozwalkowac i eylozyc na posmarowana i oproszona bulka tarta bleche, posypac cynamonem.
Nastepnie ulozyc pokrojone na kawalki jablka( ja tne jablka jak wlezie, nie za duze i nie za male kawaleczki, one sie rozpieka i juz nie beda w kawalkach)
Posypac cynamonem i cukrem waniliowym.
Przykryc reszta ciasta i upiec.
Piec w 175 stopniach przez ok godzine ( czas i tmp dostosuj do swojego piekarnika)

Skladniki sa na duza blaszke. Ja zawsze robie w okraglej formie i duzo ciasta zostaje, to zamrarzam.
Zrobie 2 szarloty 2 × zamrorze ciasto i potem mam na trzecia szarlotke ciasto z poprzednich dwoch.

Srednio ja robie co 2-3 dni, bo tak szybko idzie. Jak sa goscie, to dzieci polowe zjadaja i im malo.

Jak dasz dobre jablka to wyjdzie obledna.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry