reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mam pytanie do dziewczyn, które są specjalistkami w metodzie termicznej. Wczoraj miałam 36,40 a dziś 36,87. Test owu pozytywny był w niedzielę (12 dc). Wiem, że w 2 fazie temperatura wzrasta. Na monitoring w tym cyklu się nie wybieram a nie wiem od kiedy łykać dupka?
Zaczęłam brać Ovarin na wyregulowanie cyklu.
Asia, wydaje sie ze owu była wczoraj, czyli dzisiaj 1dpo. dupka zaczelabym brac od 3dpo, czyli od 11.08

reklama
Agnieszka P Tak wiem że muszę sama dokonać wyboru ale tak bardzo bym chciała wybrać tego który dla mnie okaże się najlepszy . Skąd jednak mam wiedzieć nie znając przyczyny poronień mam tak mało badań w porównaniu do was.

Magda, ja też chodzę do Dubra. Przekonała mnie do niego Agnieszka, choć opinie w internecie nie były zachęcające. Pierwsze spotkanie- wykład, niczego się nie dowiedziałam o mnie i moim problemie. Zostawiałam badania, dostałam zalecenia co powinnam "dorobić". Dubr wypatrzył u mnie na USG zrosty w macicy, co lekarz wykonujący histeroskopię skomentował: ogromny szacunek dla Pani lekarza, że był w stanie zdiagnozować zrosty na usg...

Zaufałam mu, ma ogromną wiedzę, jest przemądrzały, ale to już taka jego uroda. Potrafi być jednak też sympatyczny. Nie mam jeszcze żadnego sukcesu, bo dopiero jestem w drugim cyklu starań. Teraz był na urlopie i mailowo wszystko ze mną konsultował. Na pewno jest zaangażowany i z troską podchodzi do każdej pacjentki. A czy z tej współpracy będą dzieci? :-) Żaden lekarz na takie pytanie nie odpowie:-)

Marta ja badałam zarodek w Poznaniu i jak tylko dostali materiał do badania dzwonili do mnie czy się nadaje czy nie, potem wpłacałam pieniądze i na wynik czekałam z 2 tyg.

beri123 Dziękuje za odpowiedź, czytałam również opinie na forach i byłam zaskoczona że dużo kobiet krytykuje doktora Dubrawskiego. Jestem w kropce co do wyboru bo tak naprawdę nie wiem do końca co stanowi przyczynę moich poronień wiem tylko, że mam P.ciała. Niestety Clexan w trzeciej ciąży mi nie pomógł. Nie wiem też co z genami bo czekamy na info z Genesis czy będą mogli zbadać materiał pobrany po poronieniu o Malinowskim też dziewczyny piszą pozytywnie.Chciałabym żeby ktoś w końcu nam pomógł tym bardziej że czasu nie mam za wiele mam już 36 lat.

Bea oj tam oj tam raptem 24h mnie nie bylo :D

Nie pójdę w te pipepszone grzadki chociażby dlatego ze na wiosnę mówiłam ze w tym roku nie ogarnę tematu i nie ogarnę, a poza tym wciąż jestem na antybiotuku i Wikus ma znowu kolki :/
Stary wraca jutro do pracy no i chyba dobrze :p

Fondie krzyżówki i jeszcze raz krzyżówki :)

reklama
Bentula, wróciłam do twojego pytania, ale niestety ja nie mam Ana dodatnich, takze nie wiem. Wydaje mi sie ze inofem jest jak najbardziej ok do brania. Castagnus - nie znam..

Dziewczyny tez pytały jakie dokładnie badania robiłaś i co wyszło. Pisałaś najpierw ze wszystko ok, a potem ze masz Ana dodatnie - dobrze doczytałam? Napisz dokładnie co masz

Do góry