reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczka na pierwszej wizycie Malina zleci tylko badania i zlecenie na histeroskopię.
Z tego co opisujesz to wygląda mi to na zrosty. Malinowski jest jednym z lepszych w Polsce specjalistów od zabiegów endoskopowych i na pewno jeśli są zrosty to zrobi z nimi porządek.
Ja maiłam macicę w 80 % zarośniętą i też się naczytałam pierduł w internecie na temat zespołu ashermana.
Jestem najlepszym przypadkiem , że można się tego dziadostwa pozbyć. Tak więc uszy do góry.
Lepiej trafić nie mogłaś.

Pozdrowienia dla wszystkich Naszych Gwiazdeczek ;);););)

Aga a Ty u niego usuwałaś zrosty?
mówili ci skad aż tyle zrostów?przez zabiegi? a może mi się też porobiły i dlatego lipa z @...niewiem juz sama..

Jezu dziewczyny modlę się żeby Malina wiedział,co zrobić,żebym dostała okres,po tak tylko miotam sie pomiędzy kolejnymi lekarzami u siebie a oni każą czekać,duphasto też nie wywołał mi okresu a mi i się i tak wydaje że miałam zabieg zle zrobiony! jeszcze ta lekarka co mi ostatnio robiła mówiła że bardzo mało ingerowała w endo,no ok ale pewnie coś zostawiła grubszego i teraz jest kicha..
myslicie że może mnie czekać jeszcze jedno łyżeczkowanie? (odpukać...)

Porzeczko ja chyba będę w biało czarnej sukience..:) do zobaczenia

reklama
Aga a Ty u niego usuwałaś zrosty?
mówili ci skad aż tyle zrostów?przez zabiegi? a może mi się też porobiły i dlatego lipa z @...niewiem juz sama..

Jezu dziewczyny modlę się żeby Malina wiedział,co zrobić,żebym dostała okres,po tak tylko miotam sie pomiędzy kolejnymi lekarzami u siebie a oni każą czekać,duphasto też nie wywołał mi okresu a mi i się i tak wydaje że miałam zabieg zle zrobiony! jeszcze ta lekarka co mi ostatnio robiła mówiła że bardzo mało ingerowała w endo,no ok ale pewnie coś zostawiła grubszego i teraz jest kicha..
myslicie że może mnie czekać jeszcze jedno łyżeczkowanie? (odpukać...)

Porzeczko ja chyba będę w biało czarnej sukience..:) do zobaczenia
Nie doradzę i nic nie powiem jeśli chodzi łyżeczkowanie mam nadzieję że nie chyba tak było by najlepiej jeśli chodzi o starania.
Moja długa niebieska sukienka :-) do zobaczenia

Fondie, Ty to szybko bedziesz w ciazy!
a czemu tak myslisz? przeciez podobno moj m ma zle wyniki:p a poza tym ja mam grzyba hahaha dzis mnie kluje na maxa wszystko !

O, ja do września też daję sobie czas. Jak się nie uda to zapisuję się na Sono. Więc kolejny cykl (gdzies 1 tydzień sierpnia) będzie tym ostatnim przed SONO. A tak cudownie byłoby ujrzeć 2 kreski przed 31 urodzinami. Wierzę, że marzenia się spełniają!
co to sa sono?

Dziś właśnie czytałam jeszcze nt mutacji mthfr i fondie tam było właśnie napisane że jednym z symptomów problemów metylacji w organiźmie jest właśnie Candida!!!Którą masz mutacje?
Avita tak jak pisałam wczesniej mi jajca pięknie rosły po ovarinie nawet gin stwierdził że gdybym sobie to łykała to nawet by się udało bez stymulacji zajść w ciąże
Link do: Tłuste Życie : Gdy metylacja zawodzi - mutacja genu MTHFR
oto link bardzo przydatne informacje
ja mam hetero a129c wiec chyba ta nie grozna ale janie mialam nigdy grzyba biore same metyle w sumie branie metyli wtedy by moglo oznaczac ze mam zla metylacje bo jak nie bralam metyli to nie mialam takich przypadlosci. ten artykul tluste zycie mnie przytlacza haaahha bo tam nic jesc nie mozna:(

doris napislam ci w privie ze nie mam dostepu do watku ale juz naprawilam blad cos sie z mailem stalo imam dostep wiec priv nieaktualny

wlewy to soja jakas i sa na nk nie na hamowanie. Wlewy maja takie dzialanie, że "odwracaja uwage" komorek nk ..chyba nie da sie soja naprawic hamowania chyba ze chodzilo o wlewy z immonoglobuliny to moze dzialac na hamowanie jak najbardziej. To moje zdanie na podstawie informacji zdobytych do tej pory wiec oczywiscie moge sie mylic

Czarna Mala intralipid jest niby na nk.
Ale on naprawia caly immunofenotyp i limfocyty Treg.
Mi po wlewach wszystkie wartosci weszly w normy, nie tylko nk.
Ja mialam limfocyty Treg duzo ponizej normy ( te limfocyty treg to jest zdolnosc organizmu do utrzymania ciazy) a tym samym moj organizm nie byl zdolny zeby utrzymac ciaze.
Widac intralipid pomaga i nie tylko na nk.

Witam się z pracy ;)

Ostatni tydzień i 2 tygodnie wolnego [emoji41]
Czarna Mala intralipid jest niby na nk.
Ale on naprawia caly immunofenotyp i limfocyty Treg.
Mi po wlewach wszystkie wartosci weszly w normy, nie tylko nk.
Ja mialam limfocyty Treg duzo ponizej normy ( te limfocyty treg to jest zdolnosc organizmu do utrzymania ciazy) a tym samym moj organizm nie byl zdolny zeby utrzymac ciaze.
Widac intralipid pomaga i nie tylko na nk.
Dziękuję Kochana [emoji8]

Pozdrawiam Was cieplutko [emoji4]

strawbelka mam prosbe moglabys podac na co dokladnie sklada sie na wartosci immunofenotypu ? i jakie mialas wartosci przed wlewem a jakie po ?

Bea dajesz z tym wykresem :) kiedy doktorek bo jestem ciekawa co ci powie :p

Mówisz?? :D Doktorek w środę to będzie jakiś 13 dzień cyklu. Sama jestem ciekawa co powie.Męża dopuszczam do siebie co 2 dzień.Nie jest łatwo bo im częściej się miziamy to apetyt rośnie.
Dzisiejszy dialog między dwoma kochankami :p
Ja : - pierwsz rzut rzołnierzy też ma iść do ataku.
Mąż : No to już.
Ja : No coś ty chyba zwariowałeś.
Mąż : No przestań nie będą marnować energii w kolejce :p
Ja: Głupi jesteś pewnie puściłeś dwa na zwiad a to miała iść cała kompania ;)
To się nazywa seks bez spiny. No fakt romantyzmu też brak ale co tam :D

Pisałaś ,że metyle mają wpływ na obniżenie homocysteiny ,a homocysteina na ZD?? To mnie zmotywowałaś ,że trzeba będzie wkrótce zamówienie robić ;)

reklama
strawbelka mam prosbe moglabys podac na co dokladnie sklada sie na wartosci immunofenotypu ? i jakie mialas wartosci przed wlewem a jakie po ?
Fondie ja robilam powtornie immunofenotyp po 3 wlewach i po 3 juz mi ladnie wartosci powchodzily w normy. Teraz jestem juz po 10 albo 11 wlewach, ale nie badalam juz immunofenotypu bo szkoda mi kasy na sprawdzanie.
Jak norma limcocytow Treg jest od 5-10% to ja mialam 2,6% i wtedy lekarz mi powiedzial ze przy 2,6% niemozliwe jest utrzymac ciaze.
W tych limfocytach Treg to mam jakies wykresy i tam jest cd25,foxp3,cd4.
W immunofenotypie mam cd3, cd4,cd8,cd19, nk,cd5+cd19+, ratio cd4/cd8

Do góry